Ο αθλητισμός περνάει σε δεύτερη μοίρα, προέχει ο συνάνθρωπος

*Ανθρωποι των τοπικών αθλητικών σωματείων ως εθελοντές έδωσαν τη δική τους μάχη προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες από τις πρωτοφανείς πλημμύρες

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2023 12:10
Ο πρώην πρόεδρος του Σμόλικα Φαλάνης, Μιχάλης Μαλαμάς μεταφέρει με φουσκωτό πληγέντες στην πλημμυρισμένη Φαλάνη Ο πρώην πρόεδρος του Σμόλικα Φαλάνης, Μιχάλης Μαλαμάς μεταφέρει με φουσκωτό πληγέντες στην πλημμυρισμένη Φαλάνη

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Από τους πρώτους που έσπευσαν να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια στον συνάνθρωπο, τον συνδημότη, τον γείτονα ήταν και οι άνθρωποι του αθλητισμού, ειδικά στις περιοχές του νομού που επλήγησαν έντονα από την πρωτοφανή κακοκαιρία και τις πλημμύρες. «Ο αθλητισμός περνάει σε δεύτερη μοίρα μπροστά στις τραγικές στιγμές που βιώνουν οι άνθρωποι. Το μυαλό και η σκέψη όλων μας είναι στους συνανθρώπους μας που ζουν εξαιρετικά δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις» ήταν τα λόγια παραγόντων, προπονητών και αθλητών που έτρεξαν ως εθελοντές να προσφέρουν κάθε δυνατή στήριξη. Οι μαρτυρίες και οι περιγραφές των όσων είδαν και αντιμετώπισαν είναι συγκινητικές.
Ο πρόεδρος του Φαλανιακού Θανάσης Μπζιώτας με εκσκαφέα (φορτωτές και φορτηγά) επιχειρούσε -σύμφωνα με τις εντολές των υπευθύνων- δίνοντας τη δική του μάχη για να σωθούν περιοχές. Δυστυχώς η υπερχείλιση του Πηνειού δεν άφησε αλώβητη τη Φαλάνη που περνάει το δικό της δράμα. Στον αγώνα για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας και ο πρώην πρόεδρος του Φαλανιακού κ. Κώστας Λυγούρας, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Ρένος Καρυώτης, ο πρόεδρος του Σμόλικα Φαλάνης, Χρήστος Ντριγκόγιας, ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Μαλαμάς, αλλά και πολλοί ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, οι οποίοι συμμετείχαν σε διασώσεις με πλωτά μέσα ηλικιωμένων, στη διανομή νερού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ κάποιοι άλλοι εκτελούσαν περιπολίες για να μην γίνουν κλοπές σε σπίτια.
«Η Φαλάνη είναι χωρισμένη στη μέση. Έχουν καταστραφεί σπίτια, καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες, ολόκληρες περιουσίες. Όλα τα παιδιά πρόσφεραν όσο μπορούσε ο καθένας προκειμένου να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντριγκόγιας.
ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
Βοήθεια προσέφερε και ο Απόλλων Λάρισας, αντιπροσωπεία του οποίου αποτελούμενη από διοικητικούς, προπονητές και ποδοσφαιριστές συνέβαλε στο να διαμορφωθεί το Κλειστό της Νίκαιας σε χώρο φιλοξενίας πληγέντων του Δήμου Κιλελέρ.
«Είμαστε αλληλέγγυοι. Στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις πλημμύρες στους οποίους ευχόμαστε να τελειώσει γρήγορα η δοκιμασία τους» ανέφεραν οι υπεύθυνοι των «κυανολεύκων».
ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ
Η περιοχή των Φαρσάλων ζει το δικό της δράμα. Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες σε σπίτια επιχειρήσεις, καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες. «Ζούμε μια τρέλα» ήταν τα λόγια του διοικητικού παράγοντα του Αχιλλέα Φαρσάλων Χρήστου Τσαπραΐλη που από την πρώτη στιγμή συμμετείχε στην παροχή τροφίμων, νερού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης από πόρτα σε πόρτα στα πλημμυρισμένα χωριά της περιοχής.
«Συμβάλλουμε όσο μπορούμε στην παροχή κάθε δυνατής βοήθειας. Κανένας δεν έχει το μυαλό του στο ποδόσφαιρο. Θα ήταν παράλογο. Μόνο τρία γήπεδα έχουν απομείνει, σε Αμπελιά, Χαλκιάδες και Ναρθάκι.
Βοηθούμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και οτιδήποτε χρειαστεί η τοπική κοινωνία. Είμαι κοντά στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν όλοι οι άνθρωποι του Αχιλλέα Φαρσάλων. Υπάρχει κόσμος που έχει πέντε μέρες να μπει στο σπίτι του. Αυτή τη στιγμή επικρατεί επικίνδυνη σιγή. Ο κόσμος είναι οργισμένος και απογοητευμένος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαπραΐλης.
«ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΜΑΧΗ»
Δραματική η κατάσταση και στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης. «Οργανώνουμε μια ομάδα εθελοντών για να βοηθήσουμε μόλις φύγουν τα νερά. Προχθές έγινε ένα τροχαίο και προσπαθήσαμε να περάσουμε τους επιβαίνοντες απέναντι. Τις πρώτες ώρες των εγκλωβισμών επικοινωνούσα και κατεύθυνα τα σωστικά συνεργεία για το πού υπάρχουν άνθρωποι που κινδύνευαν» είπε ο πρόεδρος του Φοίβου Γιάννουλης Πέτρος Προβίδας και πρόσθεσε:
«Προσπαθούμε με τον τεράστιο εκσκαφέα να περάσουμε τον κόσμο που έχει ανάγκη απέναντι. Ωστόσο για εμάς τώρα ξεκινάει η μάχη για τον καθαρισμό της περιοχής. Μόλις υποχωρήσουν τα νερά θα δούμε το μέγεθος της καταστροφής και τι μπορούμε να κάνουμε για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass