Μια ακόμα πρωτιά για τον Μίλτο Τεντόγλου

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΝΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ Ο ΣΕΓΑ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2023 8:00

Ο ΣΕΓΑΣ παρουσίασε τους αθλητές με τα περισσότερα χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ανοιχτού και κλειστού, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Κ-23 και Κ-20. Στην πρώτη θέση βρίσκεται πλέον ο Μίλτος Τεντόγλου!
Αναλυτικά:


«Με τη νίκη του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, ο Μίλτος Τεντόγλου δεν έβαλε... απλά το τελευταίο κομμάτι στο παζλ με τους διαθέσιμους μεγάλους τίτλους που έχει στην κατοχή του, αλλά πλέον κατέχει διψήφιο αριθμό χρυσών μεταλλίων σε παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο καλύτερος άλτης του μήκους της εποχής μας έχει αναδειχτεί πρώτος από μία φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο ανοιχτού και κλειστού, Ευρωπαϊκό Κ-23 και Κ-20, δύο φορές σε Ευρωπαϊκό ανοιχτού και τρεις σε Ευρωπαϊκό κλειστού. Σύνολο: 10 χρυσά μετάλλια!
Δεύτερη στη λίστα και πρώτη ανάμεσα στις γυναίκες είναι η Κατερίνα Στεφανίδη με 6 τίτλους και μια αξιοζήλευτη συλλογή από την οποία λείπει μόνο το χρυσό μετάλλιο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.
Το πιο ακριβοθώρητο πακέτο χρυσών μεταλλίων (Ολυμπιακοί Αγώνες, παγκόσμιο και ευρωπαϊκού ανοιχτού στίβου), το οποίο έχουν συμπληρώσει ο Μίλτος Τεντόγλου και η Κατερίνα Στεφανίδη, έκανε, πάντως, δικό του πρώτος χρονικά ο Κώστας Κεντέρης την τριετία 2000-2002.
Ποσοτικά, η Κατερίνα Θάνου υπερτερεί του νυν α’ αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ, με τέσσερις τίτλους, όπως και η Ελίνα Τζένγκο, που έχει θαυμάσιες προοπτικές για να εμπλουτίσει την τροπαιοθήκη της - λόγω και του νεαρού της ηλικίας της.
Στη λίστα που ακολουθεί προέχει η καταγραφή και όχι η σύγκριση των επιτυχιών των πρωταθλητών μας.
Σε αυτή περιλαμβάνονται όσοι και όσες μετρούν τουλάχιστον δύο νίκες σε μία από τις τρεις μεγαλύτερες διοργανώσεις οποιασδήποτε ηλικιακής κατηγορίας, με την προϋπόθεση ότι ένας από τους δύο έχει κατακτηθεί σε επίπεδο ανδρών-γυναικών.
Γι’ αυτό, από τη λίστα απουσιάζουν ονόματα ολυμπιονικών και πρωταθλητών κόσμου και Ευρώπης, που δεν έφτασαν σε ένα δεύτερο χρυσό μετάλλιο σε μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις.
Αναλυτικά:
1. Μίλτος Τεντόγλου (10)
2. Κατερίνα Στεφανίδη (6)
3. Κατερίνα Θάνου (4)
4. Ελίνα Τζένγκο (4)
5. Κώστας Κεντέρης (3)
6. Μιρέλα Μανιάνι (3)
7. Βούλα Παπαχρήστου (3)
8. Αθανασία Τσουμελέκα (2)
9. Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (2)
10. Περικλής Ιακωβάκης (2)
11. Άγγελος Παυλακάκης (2)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass