«Αγκάθι» το γηπεδικό για τις ομάδες της Λάρισας

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ, ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΜΑΔΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2023 12:01

Το θέμα των γηπέδων στον αστικό ιστό της πόλης επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, ενώ όλες σχεδόν οι ομάδες έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους.


Όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι των ομάδων της πόλης, η κατάσταση κάθε άλλο παρά ικανοποιητική είναι. Εκφράζεται δυσαρέσκεια, αλλά και έντονη αγωνία για την κατάσταση των αγωνιστικών χώρων τόσο για τις ανάγκες της προετοιμασίας όσο και τους επίσημους αγώνες τη νέα αγωνιστική σεζόν. Το γηπεδικό για τις ομάδες της πόλης αποτελεί αγκάθι και δυσχεραίνει το έργο των ομάδων, με τις αγωνιστικές επιπτώσεις να είναι σημαντικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κακή κατάσταση των γηπέδων αποτελεί εμπόδιο και επηρεάζει αρνητικά την πορεία των ομάδων της πόλης στα τοπικά πρωταθλήματα. Παράλληλα είναι μία από τις αιτίες -όπως αρκετοί υποστηρίζουν- για το ότι στην Α’ τοπική κατηγορία ο αριθμός των ομάδων της πόλης είναι απογοητευτικά μικρός σε σχέση με το παρελθόν.
Από τη μία οι απαιτήσεις της προετοιμασίας, σε συνάρτηση με το τουρνουά «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης» που επανεκκίνησε φέτος και για τις ανάγκες του οποίου τα γήπεδα θα καταπονηθούν, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν τα τοπικά πρωταθλήματα (Α’, Β’ και Γ’ κατηγορία), το κύπελλο ΕΠΣΛ, αλλά και τα πρωταθλήματα υποδομής, γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση των αγωνιστικών χώρων θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο.
Ακόμα και εκείνα τα γήπεδα που βρίσκονται συγκριτικά με τα υπόλοιπα σε καλύτερη κατάσταση θα υποστούν σημαντικές φθορές. Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες της πόλης θα έχουν ένα τεράστιο εμπόδιο στην επίτευξη των αγωνιστικών τους στόχων τη νέα σεζόν. Εάν σε όλα αυτά ληφθούν υπόψη οι βροχές του φθινοπώρου (ήδη η αρχή έγινε) και η κακοκαιρία του χειμώνα τότε θα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα.
Για τον λόγο αυτόν τα σωματεία της πόλης εκφράζουν κραυγή απελπισίας. «Μας έχει γεράσει η αγωνία για το πού θα παίξουμε», «ας αφήσουν τα γήπεδα σε μας να τα φροντίζουμε και να μας δώσουν τα απαιτούμενα κονδύλια και βοηθητικό εξοπλισμό», «τρέχουμε να αγοράσουμε λάστιχα για να ποτίζουμε για να μπορέσουμε να τα κάνουμε κάπως καλύτερα για να προπονηθούμε» είναι κάποιες χαρακτηριστικές εκφράσεις παραγόντων που καταδεικνύουν την αγωνία τους.
Ένα πρόσφατο παράδειγμα που επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα του προβλήματος είναι ότι τη χρονιά που μας πέρασε η Πελασγιώτιδα, ομάδα της πόλης που αγωνίζεται στην Α’ τοπική κατηγορία, χρησιμοποίησε ως έδρα για τις ανάγκες του πρωταθλήματος έξι διαφορετικά γήπεδα ήτοι, Ν. Πολιτείας, Ανθούπολης, Κουλουρίου, Ελευθερών, «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης» και Νεάπολης Α’, στοιχείο που πέρα από την ταλαιπωρία (καθώς τρόπον τινά ο σύλλογος είχε μετατραπεί σε περιοδεύων θίασο) είχε επίπτωση και στην πορεία της ομάδας, η οποία πάλεψε για την παραμονή της μέχρι την τελευταία αγωνιστική, ενώ υπό κανονικές συνθήκες, έχοντας δηλαδή μία μόνιμη έδρα, θα μπορούσε να είχε πραγματοποιήσει μια πιο αξιοπρεπή παρουσία και πιθανώς να πετύχει πιο εύκολα τον στόχο της.
Χαρακτηριστικές πάντως, για την κατάσταση των αγωνιστικών χώρων σε ορισμένα γήπεδα της πόλης, είναι οι φωτογραφίες της «Ε» πριν από δύο εβδομάδες περίπου.
Α.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass