Η Σόφια θα φιλοξενήσει περισσότερες από 300 αθλητικές εκδηλώσεις

*Αναδείχθηκε παγκόσμια πρωτεύουσα αθλητισμού για το 2024

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2023 12:30

Περισσότερες από 312 αθλητικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στη Σόφια το 2024, δήλωσε η δήμαρχος Γιορντάνκα Φαντάκοβα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, παρουσιάζοντας το αθλητικό «καλεντάρι» της πόλης που έχει αναγορευτεί «Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Αθλητισμού» για το 2024. Στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Δήμου Σόφιας, έδωσαν το παρών ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Σόφιας και ο πρόεδρος του ιδρύματος Σόφια - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Αθλητισμού Γκεόργκι Γκεόργκιεφ, καθώς και μέλη της ομάδας του ιδρύματος Σόφια – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Αθλητισμού.


Οι συμμετέχοντες τόνισαν τις τρεις βασικές προτεραιότητες για τη Σόφια όσον αφορά τον αθλητισμό: περισσότερες ευκαιρίες για άθληση για όλους, ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου της πρωτοβουλίας αυτής και αποκατάσταση των τουριστικών και αθλητικών υποδομών στο όρος Βίτοσα.
«Ολυμπιακές ημέρες» πρόκειται να διοργανωθούν στα σχολεία για να προετοιμαστούν τα παιδιά για την επερχόμενη Ολυμπιακή χρονιά, είπε η Φαντάκοβα. Η πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει επίσης την πέμπτη «Παγκόσμια Συνάντηση Αθλητισμού», δήλωσε ο Ντάμιαν Ντίκοφ, εκτελεστικός διευθυντής του ιδρύματος Σόφια - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Αθλητισμού. Πρόσθεσε ότι η αποκατάσταση του όρους Βίτοσα είναι και θα παραμείνει προτεραιότητά του. Μαζί με τον Δήμο της Σόφιας, το ίδρυμα έχει αποκαταστήσει και κατασκευάσει πολλούς αθλητικούς χώρους, γήπεδα ποδοσφαίρου, τραπέζια πινγκ πονγκ και άλλα, είπε ο Ντίκοφ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass