Νίκες για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Λαμία

*Παραιτήθηκε ο τεχνικός του Αρη, Τερζής

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2023 13:14

Το δεύτερο διαδοχικό του «τρίποντο» σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη Super League,

πήρε ο Ολυμπιακός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», πραγματοποιώντας ένα ιδανικό «ζέσταμα» ενόψει της εκτός έδρας ρεβάνς με την Τσουκαρίτσκι, για τα play off του Europa League (31/8). Οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν 4-0 τον Ατρόμητο, με τους Περιστεριώτες να μην παίρνουν... ανάσα στην πρεμιέρα τους στο εφετινό πρωτάθλημα. Μεγάλος πρωταγωνιστής των Πειραιωτών με δύο τέρματα (32’, 49’) ο Γιώργος Μασούρας, ενώ από ένα σημείωσαν οι Μαντί Καμαρά (45’) και Κίνι (77’). Οι φιλοξενούμενοι είδαν τον τερματοφύλακα τους, Παναγιώτη Τσιντώτα, να αποβάλλεται στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με δεύτερη κίτρινη (μπλόκαρε την μπάλα, αλλά σύρθηκε εκτός περιοχής μαζί της).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ντόη, Ρέτσος, Ροντινέι, Έσε, Μ.Καμαρά (72’ Αλεξανδρόπουλος), Σκάρπα (84’ Μπρίνιτς), Φορτούνης (58’ Καρβάλιο), Μασούρας (57’ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (71’ Ελ Αραμπί).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Τσιντώτας, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Τσακμάκης (59’ Αθανασίου), Ασεβέδο, Φριντγιόνσον, Έρλινγκμαρκ, Έντερ, Ρομπάιγ (73’ Τριμμάτης), Βέργος (66’ Αντζιέλσκι), Γιουμπιτάνα (59’ Ντιρκς).
*Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα ματς για τη Super League σημείωσε ο ΠΑΟΚ που, αν και δυσκολεύτηκε, επικράτησε με 2-1 της Κηφισιάς στην Τούμπα. Το χαμένο πέναλτι του Αντρίγια Ζίβκοβιτς (25’) δε στοίχισε στους Θεσσαλονικείς που πανηγύρισαν το γκολ του Στέφανου Τζίμα (45’+2’) και το αυτογκόλ του Λούκα Τσάπαν (78’). Ενδιάμεσα, ο Γιάννης Μασούρας είχε ισοφαρίσει με ένα ιστορικό γκολ για την ομάδα του Βορείων Προαστίων, που ωστόσο δεν έφτασε για να τους δώσει και τον πρώτο βαθμό στη μεγάλη κατηγορία.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (74’ Λύρατζης), Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (63’ Σβαμπ), Οζντόεφ, Μουργκ (68’ Νάρεϊ), Α. Ζίβκοβιτς (63’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Τζίμας (74’ Τόμας).
ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Κρίστινσον, Σάκιτς, Λούμορ, Βαφέας, Τσάπαν, Πέιος (84’ Νίνης), Παπασάββας, Ιλιεφ (64’ Ιπαλίμπο), Οζέγκοβιτς, Μασούρας (84’ Αντερέγκεν), Τετέι.
*Ο βοηθός του Γιάννη Αναστασίου, Ανδρέας Σκέντζος, αποβλήθηκε στο 78’ διαμαρτυρόμενος πως το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ ξεκίνησε από φάουλ.
*Χάρη σε ένα γκολ του Καρλίτος στο 38ο λεπτό, η Λαμία έφτασε στη νίκη με 1-0 επί του Άρη στο «Αθανάσιος Διάκος», στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου εκμεταλλεύτηκε μία από τις ευκαιρίες που δημιούργησε, σε αντίθεση με τους Θεσσαλονικείς που ήταν κάτι παραπάνω από φλύαροι, μένοντας στο «μηδέν».
Κόκκινες: Σιμόν (90’+3’).
ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σαραμαντάς, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παούλαβετς, Στάνκο (76’ Τζανδάρης), Νούνιες (87’ Βασιλαντωνόπουλος), Σλίβκα, Μαρτίνεθ (62’ Τόσιτς), Καρλίτος (76’ Λόνγκο), Τσιλούλης (62’ Ακούνια).
ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Χουτεσιώτης, Φερράρι, Φαμπιάνο, Μοντόγια (75’ Οντουμπάτζο), Μπράμπετς, Νταρίντα (83’ Ζαμόρα), Τζούρασεκ (46’ Ντουκουρέ), Ρουπ (74’ Πάβιτσιτς), Κάρλσον, Μενέντες (83’ Χριστοδουλόπουλος), Μορόν.
*Ο προπονητής της Λαμίας, Λεωνίδας Βόκολος, αντίκρισε για διαμαρτυρία την κίτρινη κάρτα του Χρήστου Βεργέτη στο 41’.
*Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ανάμεσα στον Άρη και τη Λαμία, ο Απόστολος Τερζής υπέβαλε την παραίτησή του από τον πάγκο των «κίτρινων».
Ο 52χρονος τεχνικός, που για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι ανέλαβε ως πρώτος προπονητής τον Άρη, κάλεσε τον «ισχυρό άνδρα» της ΠΑΕ Αρης, Θόδωρο Καρυπίδη, γνωστοποιώντας του την πρόθεσή του να παραιτηθεί. Εξέλιξη που έρχεται ως συνέπεια των τελευταίων αρνητικών αποτελεσμάτων: η ήττα στα πέναλτι από την Ντιναμό Κιέβου έφερε τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του UEFA Europa Conference League, για να ακολουθήσουν οι δυο σερί εκτός έδρας ήττες στο πρωτάθλημα, από ΟΦΗ (3-2) και Λαμία (1-0), αντίστοιχα.
Ο Άρης βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή μετά την παραίτηση του Τόλη Τερζή και ο Άκης Μάντζιος προβάλλει αυτή τη στιγμή ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των κιτρίνων.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΕΡ
(2η αγωνιστική)
Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα    0-0
Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ    3-0
(14’ Μπαρτόλο, 21’ Μιριτέλο, 90+6’ Καλτσάς)
Παναθηναϊκός – ΝΠΣ Βόλος    3-0
(11’ Τσέριν, 37’ Ιωαννίδης, 74’ Βέρμπιτς)
ΑΕΚ – Πανσερραϊκός    1-1
(78’ Γκατσίνοβιτς - 1’ Άλεξιτς)
Λαμία – Άρης    1-0
(38’ Καρλίτος)
ΠΑΟΚ – Κηφισιά    2-1
(45+2’ Τζίμας, 78’ αυτ. Τσάπαν - 75’ Μασούρας)
Ολυμπιακός – Ατρόμητος    4-0
(32’ 49’ Μασούρας, 45’ Καμαρά, 77’ Κίνι)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 2 αγώνες)
Ολυμπιακός    6-0    6
ΠΑΟΚ    5-1    6
ΠΑΣ Γιάννινα    3-0    4
Λαμία    3-2    4
ΟΦΗ    3-5    3
*Παναθηναϊκός    3-0    3
Αστέρας Τρίπολης    3-3    3
ΝΠΣ Βόλος    2-5    1
*Παναιτωλικός    0-0    1
*ΑΕΚ    1-1    1
Πανσερραϊκός    1-3    1
*Ατρόμητος    0-4    0
Άρης    2-4    0
Κηφισιά    1-5    0
*Έχουν από ένα παιχνίδι
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Κηφισιά - Ατρόμητος 21:00 / ΔΑΚ Λαμίας «Αθ. Διάκος»
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Πανσερραϊκός - Παναιτωλικός 21:00 / Γήπεδο Τούμπας
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Άρης - Αστέρας Τρίπολης 20:00 / Κλεάνθης Βικελίδης
Ολυμπιακός - Λαμία 20:00 / Γεώργιος Καραϊσκάκης
ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 20:00 / Θεόδωρος Βαρδινογιάννης
Βόλος - ΑΕΚ 21:30 / Πανθεσσαλικό
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 21:45 / Ζωσιμάδες
Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ
2 ΓΚΟΛ: Καρλίτος (ΛΑΜΙΑ), Μασούρας (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ), Κόντε (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)
1 ΓΚΟΛ: Γκατσίνοβιτς (ΑΕΚ), Μορόν, Φαμπιάνο (ΑΡΗΣ), Μπαρτόλο, Μιριτέγιο, Καλτσάς (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Σιέλης, Άλχο (ΒΟΛΟΣ), Μασούρας (ΚΗΦΙΣΙΑ), Σλίβκα (ΛΑΜΙΑ), Κίνι, Καμαρά, Μπιέλ, Ελ Αραμπί (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Ντικό, Θοράρινσον, Νέιρα (ΟΦΗ), Τσέριν, Ιωαννίδης, Βέρμπιτς (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)), Άλεξιτς (ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ), Τζίμας, Μουργκ (ΠΑΟΚ), Γκάρο (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)
ΑΥΤΟΓΚΟΛ: Τσάπαν (ΚΗΦΙΣΙΑ)

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass