Tour of Thessaly - Exalco, το νέο αθλητικό στοίχημα της Θεσσαλίας

*ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΠΗΓΗ ΕΣΟΔΩΝ

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2023 12:00

Το Tour of Thessaly-Exalco που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας από τις 25-27 Αυγούστου υπό την εποπτεία της Βαλκανικής Ποδηλατικής Ένωσης (BCU) είναι το νέο αθλητικό στοίχημα. Κύριο μέρος των αγώνων είναι το Βαλκανικό Περιφερειακό Ποδηλατικό Πρωτάθλημα Δρόμου 2023 Ελίτ Ανδρών και Γυναικών (Elite+U23), Κατηγορίες Junior και Cadet.


Είναι στοίχημα καθώς συμπυκνώνει τις αξίες του αθλητισμού, προβάλλοντας παράλληλα τη Θεσσαλία φέτος στις Βαλκανικές χώρες και μετά διεθνώς, αλλά και το ποδήλατο. Στόχος είναι να προβληθεί ένα βιώσιμο και πιο πράσινο μέλλον υποστηρίζοντας στρατηγικά το ποδήλατο και όλες τις εκδοχές του, ως μέσο αθλητισμού, ψυχαγωγίας και βιώσιμης αστικής μετακίνησης.
Επίσης γίνεται μια προσπάθεια να αποτελέσει η συγκεκριμένη διοργάνωση και μια πηγή εσόδων για τη Θεσσαλία μέσω του αγωνιστικού ποδηλάτου. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλοί φανατικοί της γυμναστικής αγόρασαν σταθερά ποδήλατα Peloton αξίας 1.500 δολαρίων ή πήγαν σε αγώνες με φίλους εικονικά στην εφαρμογή ποδηλασίας Zwift.
Αρκεί να αναφέρουμε ότι η Groupe Amaury που κατέχει το Tour de France και διάφορες άλλες υψηλού κύρους επιχειρήσεις σημείωσε αύξηση εσόδων κατά σχεδόν 20% πέρυσι, εν μέρει λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τον πιο διάσημο αγώνα ποδηλασίας στον κόσμο.
Ο Γύρος της Γαλλίας, ο οποίος διεξήχθη για πρώτη φορά το 1903, είναι ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία του Group Amaury και ένα από τα λίγα αθλητικά γεγονότα που ελέγχονται ακόμα από ένα οικογενειακό γραφείο. Η ASO ελέγχει τη διοργάνωση του αγώνα, συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης, του μάρκετινγκ και των μέσων ενημέρωσης. Συμμετέχει στην πώληση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, χορηγιών και φιλοξενίας.

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ
Το φετινό Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου - Tour Of Thessaly Exalco, μεταξύ άλλων, περιέχει μια σημαντική καινοτομία.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας θέτει σε πρώτο πλάνο τον θεσμό του εθελοντή, για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή του αγώνα.
Οι ημέρες μετρούν πια αντίστροφα για την εκκίνηση του αγώνα που είναι προγραμματισμένη για τις 25/8/2023 και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, τόσο στα βουνά όσο και στον θεσσαλικό κάμπο.
Οι εθελοντές αποτελούν σημαντικό κομμάτι της οργάνωσης του αγώνα και σχετικά με αυτούς και όλοι μπορούν να συμμετέχουν αρκεί να συμπληρώσουν τη δήλωση του Εθελοντή και να βάλουν το δικό τους πολύτιμο λιθαράκι, υποστηρίζοντας το Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Η διαδικασία για τη δήλωση είναι απλή. Οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν στη σελίδα του Facebook: Tour Of Thessaly, συμπληρώνουν την αίτηση και τη στέλνει στο eopbike@otenet.gr.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 (Λάρισα)
15:00 - 17:00: Εγγραφές αναβατών
18:00: Συνάντηση Team Managers
20:00: Παρουσίαση Ομάδας
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 (Καλαμπάκα)
16:00: Χρονομέτρηση όλων των κατηγοριών
Men Elite/U23 30 χλμ. Ανδρών Junior/Γυναικών Elite 20 χλμ.
και Ανδρών Cadet/Γυναικών Junior/Γυναικών Cadet 12 χλμ.
20:00: Τελετή Βράβευσης (Κεντρική πλατεία Καλαμπάκας)
Σάββατο 26 Αυγούστου 2023
Εκκίνηση/Τερματισμός: Πόλη της Καρδίτσας
09:30: Αγώνας Δρόμου Cadet Ανδρών 79 χλμ.
09:40: Αγώνας Δρόμου Γυναικών 60 χλμ.
12:00: Τελετή Απονομής (Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας)
16:00: Αγώνας Δρόμου Εφήβων Ανδρών 119 χλμ.
20:00: Τελετή Απονομής (Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας)
Κυριακή 27 Αυγούστου 2023
Έναρξη: Πόλη του Βόλου (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)
Τερματισμός: Πόλη Λάρισας
09:30: Ανδρών Elite/U23 Αγώνας Δρόμου 155 χλμ.
09:40: Γυναικών Elite/U23, Αγώνας Δρόμου Νεανίδων Γυναικών 90 χλμ.
14:00: Τελετή Βράβευσης (Κεντρική πλατεία Λάρισας)
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass