ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ

Παρών στο πιο δυνατό πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Σ.Λ.

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2023 12:00

Του Σωτ. Κέλλα

Σύλλογος Φυσικής Αγωγής Νέων «Ο Κίσσαβος». Έτος ίδρυσης 1930. Ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της Λάρισας δίνει το «παρών» στο πιο δυνατό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.Λ. των τελευταίων χρόνων.


Και φιλοδοξεί να δημιουργήσει τη δική του αθλητική ιστορία. Άλλωστε, και μόνο το όνομα είναι βαρύ, γιατί ως γνωστό το βουνό Κίσσαβος -αντίπαλο δέος του Ολύμπου- συνδέεται με τις Νύμφες, με τη λατρεία της Δήμητρας, με τον Ασκληπιό, με τον Ηρακλή (ο μύθος θέλει εδώ να άφησε την τελευταία του πνοή), με τον Φιλοκτήτη (εδώ έζησε ο ήρωας του Τρωικού πολέμου) και άλλους.
Η ομάδα του Συκουρίου, που είχε τον μακροβιότερο πρόεδρο λαρισινού συλλόγου, καθώς επί 45 χρόνια ήταν ο Τάκης Κακαγιάννης (ορθά δόθηκε το όνομά του στο γήπεδο του συλλόγου), φέτος ξεκινάει με τα ηνία να έχει για πρώτη φορά ο 36χρονος Ζήσης Γκανάτσιος  (με εμπειρία ως αντιδήμαρχος Αθλητισμού στον Δήμο Τεμπών) (φωτ.), που φιλοδοξεί να συνεχίσει την ιστορία της ομάδας και να μεταλαμπαδεύσει το πάθος για την ομάδα και στις επόμενες γενιές.
Και βέβαια η συζήτησή μας ξεκίνησε από το εγχείρημα της ανάληψης της προεδρίας, για το οποίο μας λέει: «Για μένα είναι μια καινούργια εμπειρία και φιλοδοξώ να τιμήσω την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που με ανέδειξαν σε αυτό το αξίωμα» και συνεχίζει: «Δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος ποτέ θα φθάσει τα χρόνια προσφοράς του αείμνηστου Τάκη Κακαγιάννη, αλλά όλοι θέλουμε και πρέπει να προσθέσουμε ένα λιθαράκι στην «κληρονομιά» που μας άφησε. Αυτή η ομάδα είναι η διέξοδος πολλών νέων παιδιών προς τον αθλητισμό, αλλά και «σκαλοπάτι» να αναδειχθούν ποδοσφαιρικά».
Πάντως, ο νέος πρόεδρος μπήκε στα δύσκολα, καθώς φέτος αναμένεται να γίνει το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Α’ Ε.Π.Σ.Λ., για το οποίο σημειώνει τα εξής: «Ο Κίσσαβος Συκουρίου, ο Ηρακλής Λάρισας, ο Απόλλωνας Λάρισας, είμαστε σίγουρα οι πιο ιστορικές ομάδες, αλλά στην ποιότητα ξεχωρίζουν ακόμα ο Π.Ο.Ε., ο Δωτιέας Αγιάς, ο Αχιλλέας Φαρσάλων… Αυτό που πιστεύω είναι ότι το τοπικό πρωτάθλημα θα γίνει πόλος έλξης των φιλάθλων που θέλουν να ζήσουν μοναδικές στιγμές που θα προσφέρει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού».
Προπονητής για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στην ομάδα θα είναι ένας φιλόδοξος, αλλά πολύ χαμηλών τόνων  Αποστόλης Τσιανάκας, με θητεία ως παίκτης σε ΑΕΛ (32 συμμετοχές, 2 γκολ), Ακράτητο, Φωστήρα, Εθνικό Αστέρα, Τρίκαλα, Λαμία, Αιολικό, Εορδαϊκό, Οικονόμο Τσαριτσάνης.
Στον Κίσσαβο έχει βρει την προπονητική του «Ιθάκη», αφού κάθε χρόνο προσπαθεί να βελτιώνει την εικόνα της ομάδας και για φέτος υποστηρίζει τα ακόλουθα: «Σε ένα πρωτάθλημα άκρως ανταγωνιστικό, στόχος μας είναι να βρεθούμε στην πρώτη πεντάδα και να έχουμε μια καλή πορεία στο Κύπελλο της Ε.Π.Σ.Λ. Και βέβαια αυτό που χρειάζεται για να πετύχουμε τον στόχο μας είναι να μας βοηθήσουν οι φίλαθλοι του Κίσσαβου, που πάντα συμπαραστέκονται στην ομάδα, είναι κοντά της, καθώς  δεν είναι υπόθεση ενός ατόμου ή μιας ομάδας ατόμων, αλλά όλης της περιοχής».
Ο Τσιανάκας είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που έμεινε ο «κορμός» της ομάδας και ιδιαίτερα ο Μανώλης Μπολάκης που έχει αγωνιστεί στον ΟΦΗ και βοήθησε πέρυσι σημαντικά. Αποκτήθηκαν ο Δημήτρης Σβερκούλης από τη Δάφνη Γλαύκης, ο Αποστόλης Ζιόμπουρας που ήταν αρχηγός στην Α.Ε. Κιλελέρ, ο Θανάσης Ντιντής από την Α.Ε. Κιλελέρ, ο Θανάσης Ευσταθίου από την Αναγέννηση Ζαππείου, ενώ δοκιμάζεται ο Βασίλης Ντάλας που είναι φοιτητής στη Λάρισα και έχει θητεία στην Αναγέννηση Άρτας.
Συνεργάτης του Αποστόλη Τσιανάκα είναι ο γυμναστής Κώστας Γουμενόπουλος ως προπονητής τερματοφύλακας και υπεύθυνος ακαδημιών.
Ο Κίσσαβος Συκουρίου είναι πανέτοιμος να υπερασπιστεί την ιστορία του ως ένα από τα 22 συνολικά ιδρυτικά σωματεία της Ε.Π.Σ.Λ το 1960. Κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο Ε.Π.Σ. Λάρισας τη σεζόν 1971-1972. Έχει κατακτήσει ένα Πρωτάθλημα Α’ Ε.Π.Σ τη σεζόν 2004-2005, που του εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία του τη συμμετοχή στις εθνικές κατηγορίες. Έχει αγωνιστεί 3 φορές στη Δ’ Εθνική, τις σεζόν 2005-2006, 2006-2007 και 2007-2008.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass