MotoGP, Αυστρία στο Red Bull Ring

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2023 7:35

Η αγωνιστική δράση στον κόσμο του MotoGP επιστρέφει με το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ σε δύο τροχούς να επισκέπτεται την Αυστρία και την πίστα του Red Bull Ring.


Βρισκόμαστε στην «καρδιά» του Αυγούστου όμως το πρωτάθλημα του MotoGP συνεχίζεται με το δεύτερο αγώνα μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα. Η δράση μεταφέρεται στα βουνά της Στυρίας για το Grand Prix Αυστρίας σήμερα. Ομάδες και αναβάτες είναι έτοιμοι για μία ακόμα μεγάλη μάχη στο απρόβλεπτο πρωτάθλημα του MotoGP δύο εβδομάδες μετά το συναρπαστικό αγώνα του Σίλβερστον.
Το Red Bull Ring εντάχθηκε στο πρόγραμμα το 2016 κι έκτοτε έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς στο πρωτάθλημα. Η διαδρομή έχει μήκος 4,32 χιλιόμετρα και αποτελείται από 11 στροφές, 8 δεξιές και 3 αριστερές στροφές. Πρόκειται για μία πίστα που προσφέρει πολλές ευκαιρίες για προσπέρασμα, με τους αναβάτες να κινούνται με πολύ υψηλές ταχύτητες στο μεγαλύτερο μέρος του γύρου. Τις περισσότερες νίκες στο Grand Prix Αυστρίας τις έχουν οι Τζάκομο Αγκοστίνι και Ανχέλ Νιέτο. Νικητής το 2022 ήταν ο Πέκο Μπανάια της Ducati. To Σάββατο ο Αγώνας Σπριντ θα έχει διάρκεια 14 γύρους, ενώ το Grand Prix της Κυριακής 28.
Μετά τον αγώνα της Μ. Βρετανίας ο Πέκο Μπανάια διεύρυνε το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα αναβατών. Ο Ιταλός παγκόσμιος πρωταθλητής έχει 214 βαθμούς έναντι 173 του Χόρχε Μαρτίν. Μετά την πτώση του στο Σίλβερστον ο Μάρκο Μπεζέκι έχει 167 βαθμούς και είναι στην 3η θέση. Το Red Bull Ring είναι μια πίστα που βολεύει παραδοσιακά τις μοτοσικλέτες της Ducati και αυτό αναμένεται να συμβεί και φέτος.
Σήμερα το ζέσταμα στις 10:45-10:55 και ο αγώνας στις 15:00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass