Αποκλείστηκε στα πέναλτι ο Αρης

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2023 10:40

Δεν τα κατάφερε ο Άρης που αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι (6-5) από την Ντιναμό Κιέβο (κ.α. 2-1) σε αναμέτρηση για τον Γ’ προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League. Οι «κιτρινόμαυροι», που είχαν νικήσει με 1-0 στο πρώτο ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης», κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με τέρμα του Τζούρασεκ στο 38’. Όμως, η Ντιναμό κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση με τέρματα των Βολόσιν (+45’) και Καραβάεφ (85’). Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας διεξήχθη στη «Σούπερμπετ Αρένα-Γκιουλέστι» του Βουκουρεστίου, ενώ στον επόμενο γύρο η Ντιναμό θα αντιμετωπίσει την τουρκική Μπεσίκτας.


Το πρώτο μισάωρο του αγώνα ήταν κακό με τις δύο ομάδες να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνά τους. Ο Άρης ευτύχησε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς το 39’. Ο Κάρλσον κινήθηκε από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα για τον Πάλμα, ο οποίος με τη σειρά του βρήκε τον Τζούρασεκ, που σε κενή εστία άνοιξε το σκορ για τους «κιτρινόμαυρους».
Η χαρά της ελληνικής ομάδας, όμως, κράτησε μόλις 7 λεπτά, καθώς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Σίντορτσουκ έκανε το γέμισμα για τον Βολόσιν, που με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ντιναμό ήταν πιο αποφασιστική και κυνήγησε μέχρι τέλους το τέρμα που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Αυτό ήρθε στο 85ο λεπτό, όταν μετά από γέμισμα ο Καραβάεφ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Φεράρι άργησε να αντιδράσει και με εξαιρετικό πλασέ έγραψε το 2-1 για τους τυπικά γηπεδούχους.
Η ελληνική ομάδα έχασε τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις, όταν μετά από κόρνερ του Ματαρίτα, ο Φαμπιάνο έπιασε την κεφαλιά από πολύ ευνοϊκή θέση, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μπούστσαν.
Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης ο Άρης έδειξε πιο φρέσκος και είχε την υπεροχή, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να σημειώσει ένα τέρμα. Δυστυχώς, το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο, καθώς ο Πάβιτσιτς υπέπεσε σε φάουλ, δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του στο παιχνίδι και αποβλήθηκε.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
Μπράζκο 1-0
Φαμπιάνο 1-1
Αντριέφσκι 2-1
Μενέντεζ Απέκρουσε ο Μπούστσαν
Ντιαλό 3-1
Ρουπ 3-2
Πάρις Απέκρουσε ο Χουτεσιώτης
Φεράρι 3-3
Μπενίτο 4-3
Χριστοδουλόπουλος 4-4
Ντίαμτσουκ 5-4
Ζαμόρα 5-5
Ντούμπιντσακ 6-5
Οντουμπάτζο Άουτ
Διαιτητής: Σεμπάστιαν Γκισχάμερ (Αυστρία).
Κίτρινες: Σιρότα, Αντριέβσκι - Πάβισιτς, Πάλμα, Ματαρίτα, Οντουμπάτζο.
Κόκκινη: Πάβισιτς (δεύτερη κίτρινη).
Οι συνθέσεις:
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Μπούστσαν, Τίμτσουκ (72’ Καραβάεφ), Ντιάτσουκ, Σιρότα, Ντούμπιντσακ, Γιαρμολένκο (106’ Άντονι Πάρις), Σίντορτσουκ (72’ Μπράζκο), Σαπαρένκο (72’ Αντριέβσκι), Βολόσιν (81’ Ντιαλό), Μπουγιάλσκι, Βανάτ (106’ Μπενίτο).
ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Χουτεσιώτης, Μοντόγια (59’ Μενέντεθ), Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Τζούρασεκ (59’ Ρουπ), Ζουλ, Νταρίντα (75’ Πάβισιτς), Κάρλσον, Μορόν (82’ Χριστοδουλόπουλος), Πάλμα (82’ Ματαρίτα).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass