ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ «Ε» ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΕΛ

Επανάληψη του 2022…

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2023 11:55

Τα κυβερνητικά μέτρα για τη αντιμετώπιση της οπαδικής βίας ανακοινώθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της UEFA κ. Τσέφεριν.


Η αντίδραση, σύμφωνα με πληροφορίες, των συνδέσμων ήταν μάλλον αδιάφορη. Χαρακτηριστικά, εκπρόσωπος οπαδών της ΑΕΛ, με μεγάλη εμπειρία στους οργανωμένους, μας είπε ότι είναι μια επανάληψη των μέτρων που είχαν ανακοινωθεί τον Μάρτιο του 2022 μετά τη δολοφονία του οπαδού του Άρη Άλκη Καμπανού.
Μία σειρά διατάξεων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, είχε παρουσιαστεί τότε από τους υπουργούς Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, και Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε ανακοινώσει την αναστολή λειτουργίας όλων των λεσχών φιλάθλων (οπαδικών συνδέσμων) και των παραρτημάτων τους, από την έναρξη ισχύος του νόμου και ως τις 31 Ιουλίου 2022. Από αυτό το χρονικό σημείο και έπειτα, όπως είχε αναφέρει, θα υπάρχουν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας των λεσχών. Μεταξύ αυτών, ότι κάθε ομάδα θα μπορεί να έχει από μία αναγνωρισμένη λέσχη, η έδρα της οποίας θα πρέπει να είναι η έδρα της ΠΑΕ, της ΚΑΕ ή του ερασιτεχνικού σωματείου, ώστε οι ομάδες να έχουν άμεση πρόσβαση στο μητρώο μελών της λέσχης και τη δράση τους. Το μητρώο μελών θα είναι ψηφιακό και θα επικαιροποιείται κάθε καλοκαίρι, ενώ άδεια της λέσχης θα ανακαλείται αν ασκηθεί σε τουλάχιστον δύο μέλη της δίωξη για αδικήματα που σχετίζονται με οπαδική βία.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε επισημάνει ακόμα ότι θα απαγορεύεται η διάθεση μεμονωμένων εισιτηρίων σε θύρες που φιλοξενούνται οργανωμένοι οπαδοί. Η είσοδος σε αυτές θα γίνεται αποκλειστικά με εισιτήρια διαρκείας και θα επιτρέπεται μόνο στους νόμιμους κατόχους τους. Σε περίπτωση παράβασης, οι ποινές θα είναι κλιμακωτές και θα φτάνουν μέχρι αναστολή λειτουργίας της συγκεκριμένης θύρας.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους να ενώσουν τις δυνάμεις τους κατά της βίας, έκανε απολογισμό των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες (σ.σ. του 2022) και τόνισε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν χωρίς εξαιρέσεις. «Ο χουλιγκανισμός είναι μία παγκόσμια μάστιγα, μία θλιβερή πανδημία, που είναι αιτία θανάτου δεκάδων ανθρώπων. Οφείλουμε να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας κυβέρνηση, κόμματα, ομάδες, αθλητικοί παράγοντες. Κανείς δεν δικαιούται να λείπει από το προσκλητήριο απέναντι στη βία», επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος έπλεξε τότε το εγκώμιο των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, για τη άμεση σύλληψη όλων των εμπλεκόμενων στη δολοφονία του 19χρονου Αλκη στη Θεσσαλονίκη. «Απαντήσαμε εμπράκτως στη δυσπιστία», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προσθέτοντας ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες έκλεισαν 67 σύνδεσμοι χούλιγκαν όλων των ομάδων, σε όλη τη χώρα και έγιναν 17 συλλήψεις.
ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass