ΑΡΗΣ

Για την υπεράσπιση του 1-0 κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2023 8:30

Έχοντας πάρει προβάδισμα πρόκρισης έπειτα από το 1-0 στη Θεσσαλονίκη, ο Άρης βρίσκεται στο Βουκουρέστι για να αντιμετωπίσει την τυπικά γηπεδούχο Ντιναμό Κιέβου, στην επαναληπτική αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες (20:00 - «Σταντιονούλ Γκιουλέστι») για τον Γ’ προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League.


Η ομάδα του Απόστολου Τερζή έφτασε την περασμένη Πέμπτη (10/8) στη νίκη χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Λουίς Πάλμα. Οι «κίτρινοι» θα μπορούσαν να σημειώσουν κι άλλα τέρματα, κάτι που παραδέχθηκαν και οι δύο προπονητές μετά το τέλος του αγώνα. Κάτι που ενισχύει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία των ανθρώπων του Άρη, οι οποίοι ευελπιστούν σε περαιτέρω βελτίωση και σίγουρα καλύτερη εικόνα έπειτα από τα δύο ματς κόντρα στην Αραράτ (1-1 στην Αρμενία, 1-0 στη Θεσσαλονίκη).
Ωστόσο, τα προβλήματα δε λείπουν για τον 53χρονο προπονητή του Άρη. Ο Τερζής δεν υπολογίζει σε ένα ακόμη ματς τον Γιακούμπ Μπράμπετς και τον Κίκε Σαβέριο. Επιπλέον, από το πρώτο παιχνίδι με τους Ουκρανούς, αποχώρησε τραυματίας και ο Βλάντιμιρ Νταρίντα, με τον 32χρονο Τσέχο να σφίγγει τα δόντια για να αγωνιστεί στη ρεβάνς. Ωστόσο, πρόβλημα προέκυψε και με τον Χουλιάν Κουέστα, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να είναι εξαιρετικά αμφίβολος και τον Λευτέρη Χουτεσιώτη να ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του. Πέραν αυτών, ο Αντρέ Γκρέι εδώ και λίγες ημέρες αποτελεί ουσιαστικά «ξένο σώμα» για τον σύλλογο.
Από την άλλη, η Ντιναμό Κιέβου του Μιρτσέα Λουτσέσκου σίγουρα δεν αποτελεί το φόβητρο του πρόσφατου παρελθόντος. H ομάδα του… γερόλυκου Μιρτσέα -που στα 78 του είναι ο πιο μεγάλος σε ηλικία μάνατζερ από τους συλλόγους που μετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις- θα παραταχθεί ξεκούραστη στον επαναληπτικό μιας και αναβλήθηκε το ματς με τη Μέταλιστ για την 3η αγωνιστική της ουκρανικής Premier League. Προς ώρας, η Ντιναμό Κιέβου έχει κάνει το 2/2 με ισάριθμα «ντόρτια» (4-1 τη Μινάι εντός και 4-2 την Ομπολόν εκτός).
Διαιτητής της αναμέτρησης στο «Σταντιονούλ Γκιουλέστι» θα είναι ο Αυστριακός Σεμπάστιαν Γκισχάμερ. Υπενθυμίζεται ότι όποια από τις δύο ομάδες πάρει την πρόκριση για τα Play Off της διοργάνωσης, θα βρει μπροστά της το νικητή του ζευγαριού Μπεσίκτας (Τουρκία) - Νέφτσι (Αζερμπαϊτζάν), με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν κερδίσει με 3-1 στο Μπακού.
Οι πιθανές ενδεκάδες:
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Μπούχσαν, Τίμτσικ, Σιρότα, Ποπόφ, Ντούμπιντσακ, Σίντορτσουκ, Γιαρμολένκο, Σαπαρένκο, Καμπάιεφ, Μπουγιάλσκι, Μπενίτο.
ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Χουτεσιώτης, Μοντόγια, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Φεράρι, Τζούρασεκ, Νταρίντα, Εμβοντό, Πάλμα, Μορόν, Μενέντεζ.

 

ΠΑΟΚ
Με τη δύναμη της Τούμπας για την πρόκριση επί της Χάιντουκ

Στην «καυτή» Τούμπα κι έπειτα από τη «λευκή» ισοπαλία στο Σπλιτ, ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει την πρόκριση επί της Χάιντουκ (20:30), ευελπιστώντας να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα Play Off του UEFA Europa Conference League.
Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να φύγει με το 0-0 από το «Πόλιουντ», έχοντας και την τύχη με το μέρος της, μιας και οι Κροάτες είδαν σε δύο περιπτώσεις την μπάλα να σταματάει στα δοκάρια του Ντόμινικ Κοτάρσκι. Στα συν για τους «ασπρόμαυρους», το ότι κέρδισαν πολύτιμο χρόνο χωρίς να χαθεί ο στόχος της Ευρώπης, προκειμένου να προσαρμοστούν ακόμη περισσότερο οι Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ και Μαγκομέντ Οζντόεφ.
Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει διαθέσιμους όλους τους παίκτες του, πλην φυσικά των Ζόαν Σάστρε και Λευτέρη Λύρατζη που δεν δηλώθηκαν στη λίστα της UEFA, αλλά και του Ντάγκλας Αουγκούστο που παραχωρήθηκε στη Ναντ. Προβληματίζεται για το αν θα ξεκινήσει βασικούς τους Στέφαν Σβαμπ και Κάλεντ Νάρεϊ, με τον Αυστριακό να έρχεται από τραυματισμό και τον Γερμανό να μην αποδίδει τα αναμενόμενα στο πρώτο ματς. Αμφότεροι, πάντως, θα πάρουν σίγουρα χρόνο συμμετοχής.
Από την άλλη, ο Ιβάν Λέκο θα παρατάξει την ομάδα του με ανεβασμένη ψυχολογία, μιας και για την 4η αγωνιστική της HNL, η Χάιντουκ επικράτησε εύκολα με 3-0 της Σλάβεν Μπελούπο στο «Πόλιουντ». Πρωταγωνιστής ήταν ο Μάρκο Λιβάγια που, ναι μεν αστόχησε σε πέναλτι, στη συνέχεια ωστόσο σημείωσε δύο γκολ – το άλλο ο Λέον Νταγιάκου. Κάπως έτσι, η Χάιντουκ έκανε το 3/3 στο εγχώριο πρωτάθλημα αν και νωρίτερα απώλεσε το Σούπερ Καπ, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από την πρωταθλήτρια Ντινάμο Ζάγκρεμπ.
Διαιτητής της αναμέτρησης στην Τούμπα θα είναι ο Γερμανός Σάσα Στέγκεμαν. Υπενθυμίζεται ότι όποια από τις δύο ομάδες πάρει την πρόκριση για τα Play Off της διοργάνωσης, θα βρει μπροστά της τον νικητή του ζευγαριού Χαρτς (Σκωτία) - Ρόζενμποργκ (Νορβηγία), με τους Νορβηγούς να έχουν κερδίσει με 2-1 στο Τρόντχαϊμ.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Οζντόεφ, Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τόμας.
ΧΑΪΝΤΟΥΚ ΣΠΛΙΤ (Ιβάν Λέκο): Λούτσιτς, Μούφι, Σάρλια, Φέρο, Μέλνιακ, Πούκστας, Κροβίνοβιτς, Σαχίτι, Οντζίτζα-Οφόε, Μλάκαρ, Λιβάγια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass