Σύντομες αθλητικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2023 11:00

Προβάδισμα με ανατροπή για την Αστάνα
*ΑΥΡΙΟ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Λουντογκόρετς βρήκε πρώτη γκολ στην «Astana Arena» κόντρα στην Αστάνα, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν τα... πάνω-κάτω μέσα σε λιγότερο από ένα τέταρτο αγώνα και πήραν τη νίκη με 2-1 κι ένα ισχνό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο Ράζγκαρντ.


Oι Βούλγαροι προηγήθηκαν στο 34’ με τον Σάντμπεργκ έπειτα από ασίστ του Ντεσπόντοφ. Στο 40’ ο Τομάσεβιτς μετά από πάσα του Λόντσαρ έφερε το ματς στα ίσα κι έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια σε πλήρη ισορροπία ενώ στο 53’ ο Μαρόσκιν με πολύ ωραίο τελείωμα ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Αστάνα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων του γ’ προκριματικού γύρου του Europa League:
ΧΘΕΣ
Αστάνα (Καζακστάν)-Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 2-1
ΑΥΡΙΟ
Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία)-Χάκεν (Σουηδία) 19:00
Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)-Ελσίνκι (Φινλανδία) 19:00
Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία)-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) 20:00
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Ντνίπρο (Ουκρανία) 20:00
Ζρίνσκι (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)-Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία) 22:00
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Γκενκ (Βέλγιο) 22:00
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ PLAY OFF ΤΟΥ EUROPA LEAGUE
Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 24 Αυγούστου και οι αγώνες ρεβάνς στις 31/8. Σλάβια Πράγας (Τσεχία) ή Ντνίπρο (Ουκρανία)-Ζόρια Λουχάνσκ (Ουκρανία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) ή Γκενκ (Βέλγιο)-Τσουκαρίτσκι (Σερβία)
Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο)-Λουγκάνο (Ελβετία)
Αστάνα (Καζακστάν) ή Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)-Άγιαξ (Ολλανδία)
Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία) ή Χάκεν (Σουηδία)-Αμπερντίν (Σκωτία)
Λίντσερ (Αυστρία)-Ζρίνσκι (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) ή Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία)
Ηττημένος του ζευγαριού Κλάκσβικ (Νησιά Φαρόε)-Μόλντε (Νορβηγία)-Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία) ή ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)
Ηττημένος του ζευγαριού Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) ή Ελσίνκι (Φινλανδία)
Ηττημένος του ζευγαριού Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)-Ηττημένος του ζευγαριού Ρακόβ Τσεστόχοβα (Πολωνία)-Άρης Λεμεσού (Κύπρος)
Ηττημένος του ζευγαριού ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Ηττημένος του ζευγαριού Κοπεγχάγη (Δανία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)

 

Τη Μαρσέιγ υποδέχεται ο Παναθηναϊκός
*ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τη Μαρσέιγ (21:00, Cosmote Sport 1HD), για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League στο «Απόστολος Νικολαΐδης».
Μετά το πέρας του προγράμματος έγινε γνωστή η αποστολή των πράσινων στην οποία συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά φέτος ο Τσέριν, αλλά και ο νεοαποκτηθείς Έρικ Πάλμερ-Μπράουν.
Χαρακτηριστικά η αποστολή του τριφυλλιού αποτελείται από τους Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Πάλμερ – Μπράουν, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσοκάι, Γέντβαϊ, Μάγκνουσον, Σιδεράς, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Βέρμπιτς.

 

Στην Γκαζιάντεπσπορ από τον Αρη ο Εμπακατά

Λίγες ώρες έπειτα από την απόκτηση του Μάρτιν Μοντόγια, ο Άρης είδε τον Σαλέμ Εμπακατά να ανακοινώνεται από την Γκαζιάντεπσπορ. Ο 25χρονος Κονγκολέζος με γαλλική υπηκοότητα πλάγιος μπακ αποχώρησε από το «Κλεάνθης Βικελίδης» έπειτα από 1,5 χρόνο παρουσίας. Ο Εμπακατά είχε μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο το 2022, έχοντας μείνει ελεύθερος από τη Σοσό. Στο διάστημα παραμονής του στον Άρη, ο γεννημένος στην Κινσάσα δεξιός αμυντικός πραγματοποίησε συνολικά 38 εμφανίσεις, πετυχαίνοντας 2 γκολ και δίνοντας ισάριθμες ασίστ.
Η αποχώρησή του Εμπακατά, λίγα 24ωρα πριν το πρώτο ματς με τη Ντιναμό Κιέβου για τον Γ’ προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League, δημιουργεί πρόβλημα στον Απόστολο Τερζή.
Κι αυτό καθώς εν τη απουσία του τραυματία Γιακούμπ Μπράμπετς, ο έτερος δεξιός μπακ, Μόουζες Οντουμπάτζο, χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο στόπερ, με τον Εμπακατά να είναι βασικός κι αναντικατάστατος στο δεξί άκρο στις δυο αναμετρήσεις με την Αραράτ.
Ο Εμπακατά υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον τουρκικό σύλλογο μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

 

Ανανέωσε ο Αποστολάκης έως το 2027 στον ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ «έδεσε» για τα επόμενα χρόνια τον Γιάννη Αποστολάκη, με τον 19χρονο μέσο να υπογράφει νέο συμβόλαιο έως το 2027. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 με χαρά ανακοινώνει ότι ένα δικό της παιδί, ο Γιάννης Αποστολάκης, ο οποίος προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της ομάδας, συμφώνησε για την επέκταση της συνεργασίας του με τον ΟΦΗ ως το καλοκαίρι του 2027.
Ο 19χρονος διεθνής μέσος, γεννημένος στις 24/9/2004 στο Ρέθυμνο, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στις 28/8/2022 στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και μέχρι στιγμής μετρά 3 συμμετοχές με τα «ασπρόμαυρα».
Στις αρχές Ιουλίου, ο Αποστολάκης συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Εθνικής Νέων στο Euro 2023 της Μάλτας, ενώ μετρά συμμετοχές τόσο στις Κ15 (2018-19), Κ17 (2019-20, 2020-21) και Κ19 του ΟΦΗ, στην οποία πέρυσι ήταν εκ των αρχηγών της ομάδας».

 

Η Τότεναμ έκλεισε και τον Αργεντινό φορ Αλέχο Βελίζ από τη Ροζάριο

Ενίσχυσης συνέχεια για την Τότεναμ, η οποία λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ολλανδού αμυντικού Μίκι φαν ντεν Φεν από τη Βόλφσμπουργκ, έκανε δικό της και τον Αργεντινό επιθετικό Αλέχο Βελίζ της Ροζάριο Σεντράλ.
Ο 19χρονος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2029, έχοντας κάνει μία εξαιρετική διετία με τη Ροζάριο, όπου σημείωσε 19 γκολ σε 62 επίσημα ματς.
Παράλληλα, σημείωσε τρία γκολ για την Εθνική ομάδα U20 της Αργεντινής στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο U20, όπου η «αλμπισελέστε» έφτασε ως τους «16».
Τα βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως το κόστος της μεταγραφής του Βελίζ έφτασε τα 17 εκατ. ευρώ, συν μπόνους συμμετοχών, ποσό που αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή στην Ιστορία της Ροζάριο.
Η μεταγραφή του Βελίζ ακολουθεί στην Τότεναμ τις μόνιμες αποκτήσεις των Τζέιμς Μάντισον, Πέδρο Πόρο, Ντέγιαν Κουλουσέφσκι, Γκουλιέλμο Βικάριο, Μάνορ Σόλομον, Άσλεϊ Φίλιπς και Φαν ντε Φεν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass