Κολύμβηση: Η ελληνική παρουσία στη Φουκουόκα με αριθμούς

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2023 9:10

Με δύο συμμετοχές σε τελικούς, δύο όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, τρία πανελλήνια ρεκόρ και αισιόδοξα μηνύματα από τη νεότερη γενιά αθλητών, ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης της Φουκουόκα.

Οι Κριστιάν Γκολομέεβ και Απόστολος Χρήστου ήταν για άλλη μία φορά αυτοί που ξεχώρισαν, με τον πρωταθλητή του υπτίου, πάντως, να έχει ως «μελανό σημείο» τον πρόωρο και άδοξο αποκλεισμό του στο 100άρι. Η Νόρα Δράκου στα 31 της συνεχίζει να καταρρίπτει πανελλήνια ρεκόρ και να στέκεται παραπάνω από αξιοπρεπώς σε διεθνές επίπεδο, ενώ η Άννα Ντουντουνάκη δεν κατάφερε να ξεφύγει ούτε αυτήν τη φορά από την «πικρή» ένατη θέση.
Η τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή στον τελικό των 50 μ. ύπτιο και η κατάληψη της 6ης θέσης δεν είναι μικρό κατόρθωμα για τον Απόστολο Χρήστου, που, όμως, για άλλη μία φορά δεν έκανε την καλύτερη δυνατή κούρσα στον τελικό. Για την ακρίβεια, αυτήν τη φορά κάθε κούρσα του ήταν και λίγο πιο αργή από την προηγούμενη, κι ενώ το 24.48 του προκριματικού θα του εξασφάλιζε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό. Από την άλλη, οι διαφορές ήταν μικρές και αυτή η μικρή υστέρηση (που ατυχώς είναι συνηθισμένη για τον πρωταθλητή Ευρώπης) είναι πταίσμα μπροστά σε αυτό που έγινε στα 100 μ. ύπτιο. Ο Χρήστου μάλλον παρασύρθηκε από τον αργό ρυθμό του Ιταλού Τόμας Τσέκον (κάτοχου του παγκοσμίου ρεκόρ και πρωταθλητή κόσμου πέρυσι), με τον οποίο κολυμπούσαν δίπλα-δίπλα στον προκριματικό, πήγε πολύ αργά και τελικά έμεινε εκτός ημιτελικών, σε ένα αγώνισμα όπου πέρυσι ήταν πέμπτος στον γρηγορότερο τελικό όλων των εποχών και φέτος, βάσει των επιδόσεων που σημειώθηκαν, θα μπορούσε να διεκδικήσει μετάλλιο.
Συνεπής στο ραντεβού του με την ελίτ, ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατάφερε για πέμπτη συνεχή διοργάνωση να περάσει στον τελικό των 50 μ. ελεύθερο, καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση. Πήγε στη Φουκουόκα χωρίς να έχει «κατέβει» φέτος τα 22 δευτερόλεπτα και βελτίωσε τρεις φορές τη φετινή του επίδοση, πιάνοντας και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στα 30 του χρόνια πια, ο αθλητής του Άκη Οικονόμου επαναλαμβάνει ότι στόχος και όνειρό του είναι το Ολυμπιακό μετάλλιο στο Παρίσι, χρειάζεται, όμως, να επιστρέψει στους χρόνους της διετίας 2018-19 για να μπορεί να συγκαταλέγεται μεταξύ των διεκδικητών.
Δύο πανελλήνια ρεκόρ, μία κορυφαία επίδοση πενταετίας και μία συμμετοχή σε ημιτελικό, είναι ούτως ή άλλως εξαιρετικός απολογισμός. Όταν, όμως, πρόκειται για την 31χρονη Νόρα Δράκου, στην έβδομη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αγγίζει τα όρια του θαύματος. Η αθλήτρια-πρότυπο της ελληνικής κολύμβησης συνεχίζει απτόητη, κόντρα σε όλους και σε όλα, χωρίς να έχει να αποδείξει τίποτα, απλά και μόνο επειδή το θέλει... Ενδέκατη με πανελλήνιο ρεκόρ στα 50 μ. ύπτιο, 19η στα 50 μ. ελεύθερο με την καλύτερη κούρσα της από το 2018 και για... κερασάκι στην τούρτα ένα νέο ρεκόρ και στα 100 μ. ύπτιο, κολυμπώντας στη μικτή ομαδική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass