F1 GP: Επιτέλους δράση στη Βουδαπέστη

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2023 13:08

Η Formula 1 ετοιμάζεται για ένα ακόμα σερί αγώνων στην Ευρώπη,

εκκινώντας το από το Χανγκαρόρινγκ της Ουγγαρίας, για τον 11ο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, το 2023. Βρισκόμαστε δύο αγώνες πριν τη θερινή διακοπή και η Formula 1 θέλει να «φύγει για καλοκαίρι», αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Η αρχή αυτού του «διπλού» θα γίνει περίπου 19 χιλιόμετρα έξω από τη γραφική Βουδαπέστη, στην πίστα του Χανγκαρόρινγκ. Το σιρκουί του Χανγκαρόρινγκ δεν λέει να… βγει από το καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, καθώς από το 1986 μέχρι σήμερα δεν έχει λείψει ούτε μία φορά. Η πίστα αυτή, σε αντίθεση με το Σίλβερστοουν, δεν φημίζεται για τις στροφές υψηλής ταχύτητας, αλλά για τις στροφές… χαμηλής ταχύτητας. Το ουγγρικό σιρκουί θυμίζει περισσότερο ένα από αυτά στα οποία βλέπουμε καρτ να τρέχουν, παρά μονοθέσια Formula 1. Η έλλειψη μεγάλων ευθειών είναι χαρακτηριστικό του Χανγκαρόρινγκ και σε συνδυασμό με τις στροφές που διαδέχονται η μία την άλλη, οι ομάδες προτιμούν ένα σετάρισμα τύπου… Μονακό στα μονοθέσιά τους. Τέτοια είναι τα επίπεδα κάθετης δύναμης που χρειάζονται στη συγκεκριμένη πίστα τα μονοθέσια, για να αποδώσουν τα μέγιστα.
Από το συγκεκριμένο σιρκουί οι μάχες ιστορικά δεν λείπουν και παρόμοια περιστατικά με το περσινό Grand Prix -που ο πρωτοπόρος άλλαξε τουλάχιστον τρεις φορές- αναμένουμε και φέτος. Νικητής το 2022 στην Ουγγαρία ήταν ο Max Verstappen, ο οποίος εκκίνησε 10ος (!). Αυτό, όμως, δεν τον σταμάτησε από το να πάρει την 28η νίκη της καριέρας του και να προσθέσει κι άλλο στη διαφορά της Red Bull Racing από τη Ferrari.
Επιπροσθέτως, στις ομάδες θα δοθούν μόνο 11 σετ ελαστικών της Pirelli αντί για 13 που δίνονται συνήθως. Λεπτομερώς, ο κάθε οδηγός θα έχει στη διάθεσή του τρία σετ σκληρής γόμας, τέσσερα σετ μέσης γόμας και τέσσερα σετ μαλακής γόμας. Σκοπός της διοργανώτριας αρχής είναι να έχουν έξι σετ ελαστικών στις κατατακτήριες και πέντε σετ για τις ελεύθερες δοκιμές και τον αγώνα.
Η μάχη θα είναι συναρπαστική, ανάψτε τις μηχανές του κλιματιστικού σας στο φουλ και απολαύστε σήμερα τον αγώνα στις 16:00 (ΑΝΤ1).

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass