WRC Εσθονίας - Ο ταχύτατος 7oς Γύρος

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2023 13:06

Από το ιδιαίτερο Σαφάρι Ράλι στην Κένυα, το χωμάτινο τερέν παραμένει τυπικά ίδιο, αλλά εδώ,

στην Εσθονία, στον έβδομο γύρο του WRC, έχουμε να κάνουμε με πολύ γρήγορες ειδικές διαδρομές σε εξαιρετικό οδόστρωμα.
Κρίνοντας από τα δύο προηγούμενα χρόνια, αναμένεται να εξελιχθεί ένας ιδιαίτερα ενδιαφέρων αγώνας. Το ενδιαφέρον, μάλιστα, δεν θα μετριαστεί από την κυριαρχία της Toyota στις βαθμολογίες. Σε τέτοιους αγώνες με υψηλές μ.ω.τ. τύπου Φινλανδίας, που δεν αντέχουν σε στρατηγική, οι πρωταγωνιστές και οι μηχανές τους έχουν αποδειχθεί ικανοί για την κορυφή.
Ο Φινλανδός, επικεφαλής στο Πρωτάθλημα με 41 βαθμούς διαφορά από τον team mate του, Έλφιν Έβανς (ακολουθούν στον έναν βαθμό ισόβαθμοι οι Οζιέ και Τάνακ), έχει κερδίσει τα δύο προηγούμενα Ράλι Εσθονίας. Με τον Sebastien Ogier σε διακοπές, και μακάρι να τον δούμε στο Ράλι Ακρόπολις. Στην Toyota, τους Ροβάνπερα και Έβανς πλαισιώνει ο Ιάπωνας Takamoto Katsuta.
Ο Rovanpera, παγκόσμιος το 2022 και για τους ειδικούς ο πιο φορμαρισμένος «παίκτης» του θεσμού, λογικό φαβορί και για τον φετινό τίτλο, θα έχει δύσκολο έργο, αφού καλείται να αντιμετωπίσει τον Ott Tanak. Τετράκις νικητής εκεί ο Εσθονός, θα έχει ένα ετοιμοπόλεμο Puma και ατού τη θετική πίεση των Εσθονών.
Συγκλονιστική η σχέση του τοπικού θεατή με τον τοπικό ήρωα, σχέση με διαχρονική αξία. Στην ομάδα του ο Pierre-Louis Loubet, με το δεύτερο M-Sport Ford Puma.
Rovanpera και Tanak, χωρίς να υποτιμούμε τον Evans, στο στόχαστρο των Hyundai i20Ν-R1, που συχνά έχουν αποδειχθεί τουλάχιστον σε επίπεδο Yaris.
Στην Εσθονία, αγώνα με χαρακτηριστικά όπου ο Esapekka Lappi μπορεί να παίξει έναν από τους λίγους άσους του, σε σχέση με τον παντός καιρού Thierry Neuville, που όπως έχει αποδείξει και στη Φινλανδία λατρεύει και τις υψηλές μ.ω.τ. Άλλωστε, δεν θα είναι τυχαία εκεί ο νεοφερμένος, εξαιρετικός μηχανικός Francois-Xavier Demaison, ικανός με την εμπειρία του να επηρεάσει και την ψυχολογία των πληρωμάτων.
Σήμερα επίλογος με έξι ε.δ., συνολικά 77,98 χλμ. Καλημέρα με το Tartu Vald (6,56 χλμ.). Ακολουθούν Kanepi (16,48 χλμ.) και Kambja (15,95 χλμ.). Στη συνέχεια, επανάληψη με την Kambja, η Wolf PS για το μπόνους βαθμών.
Οι 24 ειδικές διαδρομές καλύπτουν 313,84 χλμ. σε συνολική διαδρομή 1.486,77 χλμ.
Τηλεοπτικό πρόγραμμα σήμερα ειδικών 1η 09:10-10:05, 2η 11:00-12:00 και 3η 13:00-14:35.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass