Δύο Λαρισαίοι στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων «Μάριμπορ 2023»

*ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΜΕΣΣΗ (ΤΕΝΙΣ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΠΗΛΙΤΣΗ (ΒΟΛΕΪ)

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2023 12:02

Με 67 αγόρια και κορίτσια θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων (ΕΥΟF) που θα διεξαχθεί από αύριο 22 έως τις 29 Ιουλίου στο Μάριμπορ της Σλοβενίας και ανάμεσά τους βρίσκονται δύο Λαρισαίοι, ο Ανδρέας Μεσσής με την Εθνική Ομάδα Τένις και ο Πέτρος Πηλίτσης με την Εθνική Ομάδα Βόλεϊ. Η ελληνική ομάδα θα αναχωρήσει τα ξημερώματα του Σαββάτου με αρχηγό αποστολής τον Θωμά Τόκα και τα 42 αγόρια και 25 κορίτσια θα λάβουν μέρος στην ενόργανη γυμναστική, τον στίβο, το μπάσκετ 3Χ3, το τζούντο, το mountain bike, την ποδηλασία δρόμου, το skateboard, την κολύμβηση, το τένις και το βόλεϊ. Στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων που διοργανώνεται από τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές μετέχουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 14-18 ετών και ουσιαστικά αποτελεί τον προπομπό των Ολυμπιακών Αγώνων για τους νέους αθλητές και αθλήτριες.
Εκτός από τα αθλήματα που συμμετέχει η Ελλάδα, στο EYOF της Σλοβενίας θα γίνουν ακόμα αγώνες χάντμπολ, ενώ είναι η πρώτη φορά που στη διοργάνωση γίνονται το skateboard, το mountain bike και το μπάσκετ 3Χ3. Θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 3.600 αθλητές και αθλήτριες από 48 χώρες της Ευρώπης.
Στο Μάριμπορ θα βρεθεί και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος με την ιδιότητα του προέδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

 

Ανδρέας Μεσσής: Όνειρό μου η Ολυμπιάδα…
Μιλήσαμε με έναν εκ των δύο Λαρισαίων που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση, τον Ανδρέα Μεσσή, που είναι από τις «χρυσές» ελπίδες του ελληνικού τένις και το πρώτο που τον ρωτήσαμε είναι πώς αισθάνεται για τη συμμετοχή του στη διοργάνωση.
Μας είπε: «Είναι μεγάλη μου τιμή ότι θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα σε ένα μεγάλο τουρνουά με ολυμπιακό χρώμα. Είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει και θα πάρω μια γεύση από Ολυμπιάδα…».
*Αλήθεια, θέλεις να συμμετέχεις κάποια στιγμή σε μια Ολυμπιάδα; «Νομίζω ότι το όνειρο του κάθε αθλητή είναι η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το όνειρο αυτό το έχω και εγώ και μακάρι να το καταφέρω. Αυτή θα είναι η απόλυτη δικαίωση όλων των κόπων μου».
Σχετικά με τις πιθανότητες διάκρισης, μας λέει: «Πάω με στόχο το μετάλλιο. Νομίζω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Θέλω να διεκδικήσω το καλύτερο. Ειδικά όταν πρόκειται να εκπροσωπήσω τη χώρα μου».
Ο Ανδρέας Μεσσής είναι ηλικία 15 χρονών (γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2008) και αποτελεί έναν από τους λίγους Έλληνες αθλητές στην ηλικία του με ολυμπιακές ελπίδες…
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass