Ανασυγκροτεί τις δυνάμεις της η Πελασγιώτιδα

*ΧΩΡΙΣ ΩΣΤΟΣΟ ΝΑ ΑΠΟΚΛΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ *Κ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΥΛΗΣ-Σ. ΑΔΑΜΑΚΟΣ: ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2023 12:22

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Η Πελασγιώτιδα κατάφερε, έστω και την τελευταία στιγμή, να πετύχει τον στόχο της παραμονής στην Α’ τοπική κατηγορία -στην οποία επέστρεψε μετά από 16 χρόνια- και πλέον ανασυγκροτεί τις δυνάμεις ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μετά την αποχώρηση του Κώστα Μπακατσή (θήτευσε επί 8 χρόνια) έφερε στο «τιμόνι» των «πετεινών» το προπονητικό δίδυμο των Κώστα Παπακωστούλη και Σωτήρη Αδαμάκου, οι οποίοι θα οδηγήσουν την ομάδα στην επίτευξη των στόχων της σ’ ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως φαίνεται ότι θα είναι το νέο πρωτάθλημα της μεγάλης τοπικής κατηγορίας, χωρίς ωστόσο να αποκλίνουν από τη βασική φιλοσοφία του συλλόγου που είναι η ανάδειξη και προώθηση των παιδιών της ακαδημίας.
Όπως επισημαίνουν οι δύο τεχνικοί «στόχος της ομάδας για τη νέα σεζόν είναι να πραγματοποιήσει μια αξιοπρεπή πορεία, να παρουσιάσει ανταγωνιστικό πρόσωπο και να αποφύγει τις περιπέτειες σχετικά με την παραμονή της όπως έγινε τη φετινή σεζόν. Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά που προέρχονται από την ακαδημία της Πελασγιώτιδας. Εξάλλου αυτός είναι και ο απώτερος στόχος μας, στο μέλλον η ανδρική ομάδα να απαρτίζεται από αθλητές που προέρχονται από τα «σπλάχνα» του συλλόγου».
ΠΡΟΩΘΗΘΗΚΑΝ ΕΠΤΑ ΝΕΑΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
«Φέτος προωθήθηκαν και πήραν χρόνο συμμετοχής (άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο) επτά νέα παιδιά που είναι οι Κουπατσιάρας, Λιλολάρι, Τρέχας, Τζίκας, Βαρσάμης, Κωστής και Σπανός, κάτι που θέλουμε να γίνει πιο έντονα τη νέα χρονιά, δηλαδή ο αριθμός αυτός να αυξηθεί. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι στα «κέρδη» της ομάδας κατατάσσονται οι μεταγραφές των Χριστώνη στην Κ-17 της ΑΕΛ και Πατσώνη και Γκουγκουλιά στην Κ-15 της ΑΕΛ» επισήμαναν οι δύο τεχνικοί και πρόσθεσαν:
«Γίνονται συζητήσεις με αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο ρόστερ της ομάδας για ανανέωση της συνεργασίας. Μέσα σ’ αυτούς συγκαταλέγονται νεαροί ταλαντούχοι παίκτες, αλλά και ορισμένοι έμπειροι με τους οποίους θέλουμε να στελεχώσουμε τον κορμό της ομάδας και οι οποίοι ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας και πιστεύουμε πως θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον στόχο μας».
ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
«Τη φετινή χρονιά συμμετείχαμε σε όλες τις κατηγορίες των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΛ, Κ-12, Κ-14, Κ-16 και στα «Ευ Αγωνίζεσθαι», πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις και διαγράφοντας αξιόλογες πορείες, με πιο αξιοσημείωτη αυτή της Κ-14 που έφτασε στα προημιτελικά του αντίστοιχου πρωταθλήματος».
ΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ
Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα για την Πελασγιώτιδα είναι το γηπεδικό. Η ομάδα αναγκάστηκε τη φετινή χρονιά να χρησιμοποιήσει έξι γήπεδα ως έδρα ήτοι Νέας Πολιτείας, Ανθούπολης, Κουλουρίου, Ελευθερών, «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης» και Νεάπολης Α’, γεγονός που αποτέλεσε τεράστιο εμπόδιο στην πορεία της ομάδας.
Η νέα χρονιά φέρνει αισιόδοξα μηνύματα σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα καθώς όπως επισήμαναν οι κ. Παπακωστούλης-Αδαμάκος «σύμφωνα με το πλάνο της Δημοτικής Αρχής, πρόκειται να ανακατασκευαστεί το γήπεδο του Θεσσαλικού και πέριξ αυτού να δημιουργηθούν γήπεδα προπονήσεων, δίνοντας έτσι λύση στο γηπεδικό πρόβλημα που μας ταλαιπώρησε σε πολύ μεγάλο βαθμό ολόκληρη τη χρονιά».
ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ «ΠΕΤΕΙΝΩΝ»
Η Πελασγιώτιδα τερμάτισε στη 10η θέση στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας με συγκομιδή 39 βαθμών. Επί συνόλου 30 αγώνων πέτυχε 11 νίκες και είχε 6 ισοπαλίες και 13 ήττες με τέρματα 47-61. Πρώτος σκόρερ της ομάδας αναδείχτηκε ο Οσμάνι με 11 γκολ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass