Με κεκτημένη ταχύτητα στον μεγάλο τελικό

*Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΜΕ 3-1 ΚΑΙ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ 2-0 ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ *ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2023 12:50

«Μεθ’ ορμής ακαθέκτου» η ομάδα της Λάρισας προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Πανελλήνιου-Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Εκπαιδευτικών Α/Θμιας Εκπαίδευσης που διεξάγεται φέτος στη Βέροια με την επωνυμία «24α Ακριτίδεια».

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του νομού θα διεκδικήσει σήμερα το τρόπαιο με αντίπαλο την Άρτα (10:00, γήπεδο Βέροιας). Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον μεγάλο τελικό του θεσμού, καθώς πέρυσι είχαν διασταυρώσει ξανά τα ξίφη τους στην Κοζάνη, με την ομάδα της Άρτας να αναδεικνύεται νικήτρια στα πέναλτι με σκορ 10-9 (1-1 κ.α.). Αυτήν τη φορά οι Δάσκαλοι της Λάρισας δηλώνουν αποφασισμένοι να πάρουν τη ρεβάνς και να κερδίσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ
Η χθεσινή ημέρα ήταν ιδιαίτερα επιβαρυντική για την ομάδα της Λάρισας, η οποία έδωσε δύο αναμετρήσεις, πετυχαίνοντας ισάριθμες νίκες.
Στην προημιτελική φάση αντιμετώπισε το πρωί την Ημαθία, την οποία κέρδισε με 3-1. Δεύτερο κατά σειρά παιχνίδι με τον ίδιο αντίπαλο (την είχε κερδίσει και προχθές με 2-0 στο ντέρμπι κορυφής του 1ου Ομίλου) με την ομάδα της Λάρισας να δείχνει την ίδια αγωνιστική σοβαρότητα και πειθαρχία, φτάνοντας στη νίκη χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα.
Το 1-0 έκανε στο 10’ ο Βλαχόπουλος με πλασέ, για να ισοφαρίσει η Ημαθία σε 1-1 πέντε λεπτά αργότερα.
Στο 25’ ο Χατζής με δυνατό σουτ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα της Λάρισας, ενώ στο 60’ ο Σπαθής με εντυπωσιακό βολ πλανέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1, σφραγίζοντας την πρόκριση στην ημιτελική φάση.
ΛΑΡΙΣΑ (Θ. Βουτυρίτσας-Ι. Μυλωνάς): Τζουβάρας, Νίκου, Χαλιαμάλιας, Βαρελάς, Βλαχόπουλος, Μπακαρτζής, Καρακάνος, Κατσάρας, Χατζής, Κοτσίρας, Σπαθής (Μυλωνάς Γ., Κωσταρέλος, Βίτκος, Βολιώτης).
Ο ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
Στον ημιτελικό που διεξήχθη το απόγευμα η Λάρισα αντιμετώπισε τα Τρίκαλα κερδίζοντας με 2-0, σ’ ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο α’ ημίχρονο. Ο Καρακάνος μόλις στο 5ο λεπτό με σουτ έγραψε το 1-0, ενώ στο 11’ ο Σπαθής πήρε το ριμπάουντ μετά την ασθενή απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα στο φάουλ του Χατζή και με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της Λάρισας.
Το μόνο που κατάφεραν οι Τρικαλινοί ήταν να απειλήσουν στο 60’, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.
Έτσι, οι Δάσκαλοι της Λάρισας κέρδισαν πανηγυρικά την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, όπου θα διεκδικήσουν το φετινό τρόπαιο.
ΛΑΡΙΣΑ (Θ. Βουτυρίτσας-Ι. Μυλωνάς): Τζουβάρας, Χαλιαμάλιας, Νίκου, Μυλωνάς Γ., Βλαχόπουλος, Μπακαρτζής, Καρακάνος, Κατσάρας, Σπαθής, Κοτσίρας, Χατζής (Βίτκος, Κωσταρέλος, Βολιώτης, Βαρελάς).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass