Εντυπωσιακή η παράσταση «Rythme Retro»

*ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ, ΜΝΗΜΕΣ, ΕΝΤΟΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΘΛΗΣΗΣ «ΡΥΘΜΟΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ»

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2023 12:22

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

Στιγμές από μια άλλη εποχή, μνήμες και έντονα συναισθήματα, όλα «πλεγμένα» και «ντυμένα» με τον κλασικό και τον μοντέρνο χορό, «αντάμωσαν» ξανά στην κατάμεστη Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» της Ελασσόνας, που φιλοξένησε πρόσφατα ακόμα μία εξαιρετική παράσταση του ελασσονίτικου χώρου άθλησης «ΡΥΘΜΟΣ & ΚΙΝΗΣΗ» με τον τίτλο «Rythme Retro».
Ήταν ακόμα μία προσεγμένη παράσταση κλασικού και μοντέρνου χορού, όπου «έκρυβε» μέσα της ατελείωτη δουλειά και πολλούς μήνες προετοιμασίας των συντελεστών της, επαγγελματισμό, μεράκι και αγάπη, αλλά και ένα «πλούσιο» σε εντυπώσεις αποτέλεσμα. Το γεμάτο «παζλ» των ενοτήτων της παράστασης με πολύ χορό, μουσικές, ρυθμούς και χρώματα που καταχειροκροτήθηκε, ενθουσιάζοντας με το παραπάνω τον κόσμο που την παρακολούθησε, είχε την παρακάτω εικόνα:
1900 - ΣΥΓΧΡΟΝΟ / 1920 - CHARLESTON / 1930 ΜΠΑΛΕΤΟVAGANOVA / 1940 - SWING / 1950 - ROCK N’ ROLL / 1960 - MODERN JAZZ / 1970 - LOCKING STYLE / 1990 - VOGUE / 2010 - K-POP STYLE / 2020 - COMMERCIAL STYLE.
«Πρωταγωνιστές» της παράστασης δεκάδες μικροί και μεγαλύτεροι χορευτές και χορεύτριες των τμημάτων του.
«Ψυχή» - «βράχος» της παράστασης ήταν η Χαριτίνη Λιόντου, που φρόντισε για την πολυποίκιλη χορογραφία και την καλλιτεχνική επιμέλεια.
Η οργάνωση και ο συντονισμός ανήκαν στους ιδιοκτήτες του γνωστού χώρου άθλησης, στη Χάιδω Μπούσια και στον Νίκο Φώλλα. Γυμνάστρια των Τμημάτων Ενόργανης η Άννα Ψύρρα. Για τα σκηνικά της παράστασης φρόντισαν η Αλεξάνδρα Κατσιούρα και η Ευαγγελία Μέγα, ενώ για τα κοστούμια φρόντισε η Ελένη Ψύρρα. Η επιμέλεια ήχου της παράστασης ανήκε στον Απόστολο Καλιακούδα.
Δεν πέρασε απαρατήρητη η συμβολική τήρηση σιγής ενός λεπτού -πριν την έναρξη της παράστασης- ως ένδειξη πένθους, σεβασμού και τιμής στη μνήμη των θυμάτων του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.
Ανάμεσα στις παρουσίες της εκδήλωσης: ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας Κώστας Κορακίδης, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Πασχόπουλος, Θανάσης Ζιώγας και Γιώργος Κατσιούρας, δημοτικοί σύμβουλοι, αυτοδιοικητικοί, αθλητικοί παράγοντες της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της επαρχίας Ελασσόνας και του Νομού Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass