Μοναδικός υποψήφιος ο Βάιος Φαλάγγας

*ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΣΚΑΘ ΣΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2023 11:06
Ο Βάιος Φαλάγγας (αριστερά) θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ, ενώ  η υποψηφιότητα του Σπύρου Τσούντσουρα (δεξιά) κόπηκε λόγω κωλύματος Ο Βάιος Φαλάγγας (αριστερά) θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ, ενώ η υποψηφιότητα του Σπύρου Τσούντσουρα (δεξιά) κόπηκε λόγω κωλύματος

Έκπληξη επεφύλασσε η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ, καθώς οι εκλογές διεξάγονται αύριο Κυριακή 2 Ιουλίου και ώρα 10 π.μ. στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44), αφού μοναδικός υποψήφιος για την

προεδρία της ΕΣΚΑΘ θα είναι ο εκ Παλαμά Καρδίτσας ορμώμενος Βάιος Φαλάγγας (καθηγητής Μαθηματικών), ενώ δεν καταγράφεται υποψηφιότητα του Σπύρου Τσούντσουρα, που είχε κινήσει, επίσης, τις διαδικασίες για τη διεκδίκηση του προεδρικού θώκου.
Οι αρχαιρεσίες θα αναδείξουν τα εννιά τακτικά και τα τρία αναπληρωματικά μέλη του νέου Δ.Σ. και τα τρία τακτικά και το ένα αναπληρωματικό μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, ο Βάιος Φαλάγγας είναι ο μοναδικός που διεκδικεί την προεδρία και προφανώς θα εκλεγεί, ενώ από εκεί και πέρα αναμένεται η διαμόρφωση των συσχετισμών στο Δ.Σ., για να φανεί αν θα έχει η δική του πλευρά την πλειοψηφία.
Τι απέγινε, λοιπόν, η υποψηφιότητα Τσούντσουρα, η οποία, μάλιστα, παρουσίαζε ιδιαίτερη δραστηριοποίηση τον τελευταίο καιρό; Το θέμα που προέκυψε εντοπίζεται στον αθλητικό νόμο…
Καθώς ο Σπύρος Τσούντσουρας, αν και ανενεργός, ήταν μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Κεντροδυτικής Θεσσαλίας μέχρι τον Μάρτιο, δεν μπορούσε να είναι παράλληλα και μέλος σωματείου και χρειαζόταν να είναι μέλος αθλητικού συλλόγου τουλάχιστον για έναν χρόνο. Ωστόσο, υπήρχε ασυμβίβαστο το να είναι ταυτόχρονα και μέλος συλλόγου, όπως και μέλος συνδέσμου διαιτητών, και κάπου εκεί απέσυρε την υποψηφιότητά του.
Όσον αφορά τις υποψηφιότητες για το Δ.Σ. έχουν θέσει οι Βάιος Αναστασίου, Ζήσης Δότας, Αθανάσιος Δρυστέλλας, Αστέριος Ζώης, Γιάννης Καρακικές, Δημήτρης Ντούγκος, Νίκος Τσιλίκης, Στέφανος Φαρμάκης και Γιώργος Χριστούλας, ενώ από πλευράς Μαγνησίας είναι οι Δημήτρης Καραστάθης, Σπύρος Κατσαφούρης, Απόστολος Κρεμαστάς, Στέφανος Φαρμάκης και Ευγενία Φραγκούλη.
Υποψήφιοι για την Εξελεγκτική Επιτροπή είναι οι Αχιλλέας Βησσαρίου, Αγγελική Γεωργοπούλου και Χρήστος Ρίζος.
Στη διαδικασία αναμένεται να συμμετέχουν 54 συνολικά σωματεία απ’ όλη τη Θεσσαλία.
Οπότε η εκλογική διαδικασία αναμένεται αύριο Κυριακή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Βάιος Φαλάγγας, άμεσος συνεργάτης του απερχόμενου προέδρου Δημήτρη Ντούγκου, θα είναι πρόεδρος, αλλά θα μπορέσει να έχει την πλειοψηφία και στο Δ.Σ. με μέλη που θα τον στηρίζουν; Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι βάσει αθλητικού νόμου ο Δημήτρης Ντούγκος λόγω του ηλικιακού ορίου δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την προεδρία, αλλά μπορεί να θέσει κανονικά υποψηφιότητα για μέλος. Από την άλλη, ο Βάιος Φαλάγγας εμφανίζεται ενωτικός, θέλοντας να τονίσει ότι διαφορές μεταξύ σωματείων και διοίκησης δεν υπάρχουν και ότι στόχος είναι το καλό και η περαιτέρω ανάπτυξη του θεσσαλικού μπάσκετ, με πολλά να πρέπει να γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση το ερχόμενο διάστημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass