Σύντομες αθλητικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2023 10:45

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:
Οι ημερομηνίες και οι ώρες των αγώνων με την Ντνίπρο

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Ντνίπρο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπως προέκυψε από την κλήρωση της περασμένης Τετάρτης.
Χθες έγιναν γνωστές οι ώρες που θα διεξαχθούν οι δύο αγώνες. Το πρώτο παιχνίδι, που θα γίνει στο Κόζιτσε με γηπεδούχο την Ντνίπρο στις 25 Ιουλίου (μιας και δεν μπορεί να παίξει στην Ουκρανία λόγω του πολέμου με τη Ρωσία) ορίστηκε για τις 20:00.
Η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα μετά, την 1η Αυγούστου στη Λεωφόρο στις 20.30.

 

Γενική Συνέλευση στον Φιλαθλητικό Αμπελώνα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλαθλητικού Αμπελώνα καλεί τα μέλη του σε Τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Πέμπτη 06/07/2023 και ώρα 18:00 στο κλειστό γήπεδο Αμπελώνα.
Θέματα ημερήσιας διάταξης:
-Απολογισμός δράσης απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
-Οικονομικός απολογισμός.
-Έγκριση πεπραγμένων του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
-Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για την εκλογή νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής.
-Αρχαιρεσίες.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και ώρα 19:30.

 

Στις 12 Αυγούστου ξεκινάει η Ligue1
*ΕΝΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΛΟΡΙΑΝ Η ΠΑΡΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Η Παρί Σεν Ζερμέν θα ξεκινήσει την υπεράσπιση του «στέμματός» της στη γαλλική Ligue1 υποδεχόμενη τη Λοριάν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής, μετά τον ορισμό του προγράμματος του νέου πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε χθες.
Η νέα σεζόν στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας θα ξεκινήσει στις 12 Αυγούστου και θα έχει 34 αγωνιστικές, μετά την απόφαση της διοργανώτριας αρχής να μειώσει τις ομάδες της Λίγκας από 20 σε 18.
Η Παρί θα αγωνιστεί ακολούθως στην έδρα της περσινής Κυπελλούχου Τουλούζ, προτού υποδεχθεί την 3η αγωνιστική της Λανς, η οποία τερμάτισε στη 2η θέση του περσινού πρωταθλήματος. Παράλληλα το πρόγραμμά της θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο στη συνέχεια, καθώς την 6η αγωνιστική θα παίξει εκτός έδρας (24 Σεπτεμβρίου) με τη Μαρσέιγ στο «κλασίκ» της γαλλικής Ligue1. Η Λανς θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της εκτός έδρας εναντίον της Μπρεστ, ενώ η 3η της περσινής Λίγκας Μαρσέιγ θα υποδεχθεί τη Ρεμς.

 

Ανακοίνωσε τον Αναστασίου η Κηφισιά

Η Κηφισιά ανακοίνωσε και επίσημα χθες την πρόσληψη του Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος θα αναλάβει το δύσκολο έργο να καθοδηγήσει τη νεοφώτιστη ομάδα, στην παρθενική παρουσία της στη Super League. Ο 50χρονος τεχνικός ήταν τα προηγούμενα δύο χρόνια στον πάγκο του Παναιτωλικού, από τον οποίο αποχώρησε μετά το τέλος της σεζόν, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί στον Παναθηναϊκό, στον Ατρόμητο, καθώς και σε ομάδες του εξωτερικού.

 

Παρελθόν από τον ΟΦΗ ο Πορτογάλος Τζου

Τη λύση της συνεργασίας της με τον Μέσακε Τζου ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΟΦΗ. Ο Πορτογάλος ακραίος επιθετικός είχε ενταχθεί στην κρητική ομάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο, υπογράφοντας μάλιστα διετές συμβόλαιο, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού και ολοκληρώνει την παρουσία του στο Ηράκλειο έχοντας καταγράψει 11 συμμετοχές (10 στο πρωτάθλημα της Super League και μία στο κύπελλο), χωρίς να σκοράρει.

 

Ανοδος τριών θέσεων στο FIFA ranking
* ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Άνοδο τριών θέσεων κατέγραψε η Εθνική Ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA, καθώς από την 52η, στην οποία βρισκόταν τον Απρίλιο, αναρριχήθηκε στην 49η, όπου βρισκόταν η Ιρλανδία που πήρε τη θέση της Ελλάδας. Οι αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στον 2ο προκριματικό όμιλο των European Qualifiers καταλαμβάνουν τις εξής θέσεις στο FIFA Ranking: Γαλλία - 2η (καμία μεταβολή), Ολλανδία - 7η (6η τον Απρίλιο), Ιρλανδία - 52η (49η τον Απρίλιο), Γιβραλτάρ - 202ο (201ο τον Απρίλιο). Το Τοπ-10 της παγκόσμιας κατάταξης συγκροτούν, κατά σειρά αναφοράς, οι Αργεντινή, Γαλλία, Βραζιλία, Αγγλία, Βέλγιο, Κροατία, Ολλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία.

 

Επίσημη πρόταση 80 εκατ. για τον Ράμος της Μπενφίκα
*ΕΚΑΝΕ Η ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε ν’ αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του Χάρι Κέιν και εξετάζει άλλες λύσεις. Σύμφωνα με πορτογαλικά ΜΜΕ ο τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων», Ερικ Τεν Χαγκ, στρέφει την προσοχή του στον Γκονζάλο Ράμος της Μπενφίκα. Μάλιστα ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας Πορτογαλίας, Ρούι Κόστα, επιβεβαίωσε πως η αγγλική ομάδα θα καταθέσει σήμερα επίσημη πρόταση 80 εκατ. ευρώ για να πάρει τα δικαιώματα του 22χρονου διεθνή φορ.
Ο Πορτογάλος επιθετικός της Μπενφίκα, που πέτυχε 27 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και πιέζει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Επίσης στη λίστα του Τεν Χαγκ βρίσκεται και ο Ράσμους Χόιλουντ. Ο 20χρονος Δανός διεθνής φορ έκανε θραύση την περασμένη σεζόν με την ομάδα του Μπέργκαμο, έχοντας στο ενεργητικό του 14 γκολ και επτά ασίστ.
Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ η Αταλάντα για να βελτιώσει τα οικονομικά της αποφάσισε να βάλει «πωλητήριο» στον Χόιλουντ, με τιμή στα 50 εκατ. ευρώ. Ο Χόιλουντ εντυπωσίασε τη φετινή σεζόν και με την εθνική Δανίας, στην οποία πέτυχε πέντε γκολ στις πρώτες τέσσερις του συμμετοχές μέσα στο 2023.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass