ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ:

Ποδηλατώντας με Πρωθυπουργό στο δάσος του Χορτιάτη…

*Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «ΕτΔ»

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2023 11:05

Του Σωτ. Κέλλα
«Με τέτοια φυσική κατάσταση δεν χάνει τις εκλογές. Ανέβηκε μέχρι την κορυφή του Χορτιάτη στο καταφύγιο χωρίς σταματημό...». Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο του Βαλκανιονίκη ποδηλάτη του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας Δημήτρη Αντωνιάδη όταν τον ρωτήσαμε πώς αισθάνθηκε που έκανε ποδήλατο μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.


Και συνέχισε λέγοντας: «Για μένα αποτέλεσε μια από τις πιο μεγάλες εκπλήξεις της ζωής μου. Με πήρε ένας φίλος μου τηλέφωνο και μου είπε ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να κάνει μια διαδρομή με το ποδήλατο στον Χορτιάτη. Εγώ στην αρχή δεν τον πίστεψα και μου λέει ότι θέλει να έχει κάποιον να του δείξει τη διαδρομή. Θέλει λίγο να χαλαρώσει από τις υποχρεώσεις του στις εκλογές. Εγώ του λέω χαριτολογώντας είναι έτοιμος να με ακολουθήσει ή θα φθάσουμε στα μισά; Μου λέει ότι είναι λάτρης του ποδηλάτου».
Και τελικά πού έγινε το ραντεβού;
«Έγινε στις 19 .00 στον Χορτιάτη. Συναντηθήκαμε και η έκπληξή μου ήταν μεγάλη καθώς εκείνος μου μιλούσε άνετα σαν να με γνώριζε πολλά χρόνια. Τον είχαν ενημερώσει ότι έχω κάνει τον Χορτιάτη ...σπίτι μου και πήρα πολλά πανελλήνια πρωταθλήματα σε αγώνες mountain bike.
Ξεκινήσαμε αμέσως μαζί με δύο φίλους που βοηθήσανε να έρθουμε σε επαφή και πήγαμε από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής μέχρι το καταφύγιο. Μου είπε ότι ήθελε να κάνει προπόνηση για να χαλαρώσει, ενώ αποδείχθηκε πολύ καλός γνώστης του ποδηλάτου. Ήξερε τα πάντα, κάτι σπάνιο και μιλούσαμε κατά τη διάρκεια της ανάβασης για τις ποδηλατικές διαδρομές σε δάσος και πως μέσω του ποδηλάτου μπορούν να αναδειχθούν ποδηλατικά μονοπάτια, ώστε ο κόσμος να έρθει κοντά στη φύση.
Η φύση άλλωστε μας βοηθάει να ξεφύγουμε από τις πιέσεις και τα άγχη της καθημερινότητας και οι δραστηριότητες στην ύπαιθρο συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση της σωματικής υγείας και της ψυχικής ευεξίας.
Φθάσαμε στο καταφύγιο όπου απολαύσαμε τη θέα της Θεσσαλονίκης και εντυπωσιαστήκαμε από το τοπίο και στη συνέχεια γυρίσαμε από τις κεραίες.
Τον ξενάγησα παντού και εκείνος ακολουθούσε χωρίς πρόβλημα. Πίστη μου είναι και το θαύμασα αυτό ότι ο Πρωθυπουργός αντέχει στα δύσκολα και μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο για να φθάσει ψηλά.
Ο Δημήτρης Αντωνιάδης του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας έχει πάρει μέρος στην Ολυμπιάδα του Ρίο, είναι επτά φορές βαλκανιονίκης, έχει διψήφιο αριθμό πανελλήνιων νικών και φέτος κέρδισε στο αγώνισμα του cycling cross, ενώ ετοιμάζεται και για το πανελλήνιο πρωτάθλημα mountain bike.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass