Απεβίωσε προπονητής ανόδου της ΑΕΛ

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1977-78

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2023 11:45

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος, προπονητής ανόδου της ΑΕΛ την αγωνιστική περίοδο 1977-78 σε μια δύσκολη, αλλά πετυχημένη, χρονιά όπου είχε αντικαταστήσει στις 15 Δεκεμβρίου (ανήμερα του Αγίου Ελευθερίου) τον Παύλο Γρηγοριάδη.


Ο Ζαφειρόπουλος έμεινε στον πάγκο μέχρι το τέλος της σεζόν και πέτυχε 17 νίκες, 6 ισοπαλίες, ενώ είχε υποστεί 2 ήττες. Ο προκάτοχός του είχε 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες.
Ήταν μια χρονιά όπου πρόεδρος ήταν ο αείμνηστος Σταύρος Τουρλακόπουλος και είχε ανακηρυχθεί επίτιμος πρόεδρος ο επίσης αείμνηστος Αντώνης Καντώνιας.
Ο τίτλος αυτός είχε μεγάλη αξία αφού επιτεύχθηκε με λαρισινά παιδιά και είναι χαρακτηριστικό ότι αναδείχθηκαν τα ταλέντα των Κουκουλίτσιου (37 παιχνίδια από τα 38 στο πρωτάθλημα, 8 γκολ), Μουσιάρη (31, 6 γκολ) και Βαλαώρα (32, 10 γκολ).
Η ομάδα μετά την άνοδο έμεινε 18 χρόνια στην Α’ Εθνική κατηγορία!
Στο τελευταίο παιχνίδι εκείνης της χρονιάς στην Ευκαρπία με τον Μακεδονικό υπήρχαν χιλιάδες Λαρισαίοι, η ομάδα κέρδισε με 4-1, χάρη σε δύο τέρματα του Κουκουλίτσιου και ενός των Βαλαώρα, Λιάπη.
Μια χρονιά της ΑΕΛ που έμεινε αξέχαστη σε όσους την έζησαν.
Ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και πρωτοαγωνίστηκε στον ΠΑΟ ΡΟΥΦ. Ήταν σπουδαίος και δυνατός μεσοεπιθετικός οπότε μεταπήδησε στον Παναθηναϊκό και ήταν μέλος της ομάδας τη σεζόν 1959-60, καταγράφοντας μάλιστα και μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής.
Η συνέχεια τον βρήκε στο Αίγιο όπου μεγαλούργησε με τη φανέλα του Παναιγιάλειου παίζοντας και δύο σεζόν στην Α’ Εθνική (41 συμμετοχές - 11 γκολ).
Το καλοκαίρι του 1965 μεταγράφηκε στον Α.Ο. Τρίκαλα με τον οποίο αγωνίστηκε τις σεζόν 1965-66 και 1966-67 στην Α’ Εθνική και τη σεζόν 1967-68 στη Β’ Εθνική. Συνολικά φόρεσε τη φανέλα των Τρικάλων σε 78 ματς και σημείωσε 28 γκολ.
Στα Τρίκαλα έμελε να ριζώσει τελικά, καθώς γνώρισε τη σύζυγό του Μαρία Σακκά (αδελφή του Γιάννη Σακκά και της Φωτεινής Σακκά - Γκατζιού) και δημιούργησε οικογένεια.
Μετά την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, ασχολήθηκε με την προπονητική. Από τον πάγκο των Τρικάλων είχε τέσσερα ολιγόμηνα περάσματα (75-76, 76-77, 78-79, 87-88), ενώ διετέλεσε προπονητής σε πολλές ομάδες, ανάμεσα στις οποίες και την ΑΕΛ το 1977-78 οδηγώντας τη στην Α’ Εθνική.
Τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος διέμενε μόνιμα στη Ρόδο όπου ζούσε η κόρη του, όπου και πέθανε. Η κηδεία του έγινε στο νησί.
ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass