Φιορεντίνα και Γουέστ Χαμ «φλερτάρουν» με το τρόπαιο

*ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ EUROPA CONFERENCE LEAGUE (22:00 COSMOTE SPORT 2 HD)

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2023 7:11

Φιορεντίνα και Γουέστ Χαμ αναμετρώνται σήμερα (22:00 COSMOTE SPORT 2 HD) στον τελικό του Europa Conference League στην Πράγα, για να βάλουν τέλος στα εξήντα χρόνια ...ξηρασίας στην αναζήτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου, αλλά και να αποκτήσουν το δικαίωμα συμμετοχής


Οι τροπαιοθήκες και των δύο συλλόγων έχουν μαζέψει... σκόνη από το τελευταίο ευρωπαϊκό τρόπαιό τους, καθώς αμφότεροι πανηγύρισαν την κατάκτηση ενός τίτλου στο Κύπελλο Κυπελλούχων, το οποίο δεν υπάρχει πια: το 1961 η Φιορεντίνα, το 1965 η Γουέστ Χαμ.
Πέρα από το τρόπαιο ύψους 67,5 εκατοστών και βάρους 11 κιλών, η ομάδα που θα επικρατήσει αποκτά το δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο Europa League. Αυτό είναι σίγουρα ένα «συν» για τους δύο συλλόγους που έχασαν την έξοδο στην Ευρώπη μέσω του εγχώριου πρωταθλήματος (14η θέση για τη Γουέστ Χαμ στην Premier League, 8η για τη Φιορεντίνα στη Serie A).
Ο Βιτσέντζο Ιταλιάνο και ο προπονητής της Γουέστ Χαμ, Ντέιβιντ Μόιες, μπορούν να υπολογίζουν σε μια σχεδόν πλήρη ομάδα. Οι μόνοι παίκτες που λείπουν είναι ο τερματοφύλακας της Φιορεντίνα, Σαλβατόρε Σιρίγκου, που βρίσκεται εκτός δράσης, λόγω ρήξης αχίλλειου τένοντα, και ο επιθετικός της Γουέστ Χαμ, Τζιανλούκα Σκαμάκα, ο οποίος παραμένει τραυματίας.
Ο Ισπανός Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε είναι διεθνής διαιτητής από το 2013 και θα διευθύνει τον πρώτο τελικό της καριέρας του σε διασυλλογική διοργάνωση της UEFA. Στην τρέχουσα σεζόν ο 47χρονος έχει «σφυρίξει» σε πέντε αναμετρήσεις του Champions League και μια στο Europa Conference League, συμπεριλαμβανομένου του αγώνα ρεβάνς της Ίντερ με την Μπενφίκα για την προημιτελική φάση του Champions League.
Ο Ντελ Θέρο Γκράντε θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του, Πάου Θεμπριάν Ντεμπίς και Γκουανταλούπε Πόρρας Αγιούσο. Ο τέταρτος διαιτητής, Χεσούς Χιλ Μανθάνο, είναι επίσης Ισπανός, με τον συμπατριώτη του, Ντιέγκο Μπαρμπέρο Σεβίγια, να είναι ο αναπληρωματικός βοηθός διαιτητής.
Ο ρόλος του VAR έχει ανατεθεί στον Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα (Ισπανία), τον οποίο θα πλαισιώσουν ως βοηθοί VAR οι Αλεχάντρο Χοσέ Ερνάντεθ Ερνάντεθ (Ισπανία) και Τιάγκο Μπρούνο Λόπες Μαρτίνς (Πορτογαλία).
Πιθανές συνθέσεις:
Φιορεντίνα: Τερατσιάνο, Ντοντό, Κουάρτα, Μιλένκοβιτς, Μπιράγκι, Μαντραγκόρα, Άμραμπατ, Γκονσάλες, Μποναβεντούρα, Ικονέ, Καμπράλ.
Γουέστ Χαμ: Αρεολά, Κέρερ, Ζουμά, Αγκέρντ, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Πακετά, Μπόουεν, Αντόνιο, Μπενραχμά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass