Χρονιά της Α.Ε.Κ(ιλελέρ)

*Κέρδισε τον Αστέρα Καρδίτσας 1-0 με γκολ του Βαγενά και ανέβηκε πανάξια στη Γ’ Εθνική κατηγορία *Ντελίριο ενθουσιασμού, αλλά και σχεδιασμός για την καινούργια αγωνιστική περίοδο *Θέμα ημερών η ανανέωση της συνεργασίας με τον «αρχιτέκτονα» των επιτυχιών Κώστα Κατσάρα

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2023 12:55

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Η ΑΕΚ κατέκτησε το νταμπλ φέτος στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όμως και η Α.Ε.Κ(ιλελέρ) του κάμπου, το περασμένο Σάββατο, έγραψε ιστορία, κερδίζοντας στην έδρα της τον αξιόμαχο Αστέρα Καρδίτσας, με σκορ 1-0.
Μία αγωνιστική λοιπόν πριν ολοκληρωθούν τα μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική, οι «κιτρινόμαυροι» εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στην ανώτερη κατηγορία και το ιστορικό Κιλελέρ ζει πολύ μεγάλες στιγμές, μια καθαρά αγροτική περιοχή, που όμως έχει μεγάλη δυναμική και ανθρώπους, οι οποίοι αγαπάνε το χωριό τους και προσπαθούν τίμια και καθαρά, η ομάδα να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ζωντάνια στην περιοχή.
Ντελίριο ενθουσιασμού, αλλά και σχεδιασμός για την καινούργια αγωνιστική περίοδο, με τη διοίκηση να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να περιμένει τις εισηγήσεις του καταξιωμένου τεχνικού Κώστα Κατσάρα, που μαζί με τον συνεργάτη του Βασίλη Δοδοντσάκη, όπως όλα δείχνουν, θα είναι και πάλι στον πάγκο της ομάδας, με την ανακοίνωση να αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
ΝΙΚΑΙΑ Ή ΚΙΛΕΛΕΡ Η ΕΔΡΑ
Ήδη από προχθές ξεκίνησε η διαδικασία για την ανεύρεση έδρας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.
Πρόθεση της διοίκησης είναι να αγωνιστεί η ομάδα στους εντός έδρας αγώνες στο Κιλελέρ, εφόσον βέβαια γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, ενώ ως άλλη περίπτωση εξετάζεται να χρησιμοποιηθεί ως έδρα το γήπεδο της Νίκαιας.
ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΙΚΡΟΥΣ…
Παράλληλα με τη νίκη κόντρα στον Αστέρα Καρδίτσας, η Α.Ε. Κιλελέρ κέρδισε και τέσσερις μικρούς.
Τον Αντωνίου και τον Γκουγκουλιά που αγωνίστηκαν στο βασικό σχήμα, όπως επίσης και τους Χατζησαββίδη, Αναγνώστη, οι οποίοι έπαιξαν στην επανάληψη ως αλλαγές, αφήνοντας καλές εντυπώσεις και δίνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.
ΤΟ «ΧΡΥΣΟ» ΓΚΟΛ Ο ΒΑΓΕΝΑΣ
Το «χρυσό», όπως αποδείχτηκε, γκολ πέτυχε ο Άκης Βαγενάς στο 17’, ενώ χάθηκαν αρκετές ακόμα ευκαιρίες από τους γηπεδούχους για να διευρύνουν τη νίκη τους.
Μόλις στο 6’, ο Τσακίρης με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και στο 15’ ένα καλό σουτ του Κατσαμάγκα, μπλόκαρε ο αντίπαλος πορτιέρο.
Για να φτάσουμε στο 17’, όταν ο Θανάσης Παπαγεωργίου έβγαλε έξοχα σε θέση βολής τον Άκη Βαγενά και αυτός με άψογο πλασέ έκανε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Στο 22’ οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Κουτσιρίμπας απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, το δυνατό μακρινό σουτ του Κόκκινου.
Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και θα μπορούσαν να σκοράρουν εκ νέου, με τους Βαγενά (26’), Κατσαμάγκα (30’) και Πανταζή (45’), ενώ στο 40’ δικαιολογημένα ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Κατσαμάγκα από τον Μετούσι, αλλά ο ρέφερι όχι μόνο δεν έδειξε την εσχάτη των ποινών, αλλά αντίθετα κιτρίνισε τον επιθετικό του Κιλελέρ για «θέατρο».
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με τους «κόκκινους» να παίζουν τα ρέστα τους, αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης, όμως δεν τα κατάφεραν, έχοντας μια σημαντική στιγμή στο 63’ με τον Κοντό που επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Κουτσιρίμπας ήταν σε ετοιμότητα και απέτρεψε την ισοφάριση.
Στο 67’ ο Κουβελάς τροφοδότησε τον Μπαρούτα που σούταρε από ευνοϊκή θέση, όμως έστειλε την μπάλα άουτ.
Και στο 76’ ο Χασομέρης που βγήκε στην αντεπίθεση, με σουτ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και έτσι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε ως μεγάλη νικήτρια την ομάδα του Κιλελέρ.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Καλή η διαιτησία του κ. Ασλανίδη (Μακεδονίας), ο οποίος είχε συνεργάτες τους Κουτσικανίδη και Τσικλητάρη, όλοι από την Ένωση Μακεδονίας. Πάντως στο 40’, δεν καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Κατσαμάγκα από τον Μετούσι.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι: Χασομέρης (36’), Κατσαμάγκας (40’), Πανταζής (72’), Κουβελάς (90’), Κουτσιρίμπας (90’+4’) / Βαγγελάκος (5’), Μετούσι (64’)
Α.Ε. ΚΙΛΕΛΕΡ (Κώστας Κατσάρας): Κουτσιρίμπας, Πανταζής (75’ Αργύρης), Μπαρούτας, Τσακίρης, Αντωνίου, Γκουγκουλιάς (75’ Ντιντής), Παπαγεωργίου Θ. (53’ Χατζησαββίδης), Παπαγεωργίου Β., Κατσαμάγκας (59’ Κουβελάς), Χασομέρης, Βαγενάς (59’ Αναγνώστης).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Νίκος Καρακώστας): Γεωργαντζάς, Κουτρομάνος, Μπούσδρας, Κατσιγιάννης, Ζάγκος (69’ Μπακρατσάς), Τζέκος, Μπιτέλης, Μετούσι (64’ Ηλιάδης), Κοντός, Κόκκινος, Βαγγελάκος (75’ Μπάλλας).
*Παράλληλα με την Α.Ε. Κιλελέρ, πανηγυρίζουν τόσο ο Ιπποκράτης που ανέβηκε στην Α’ τοπική κατηγορία, όσο και η Καρυά, που ανέβηκε στη Β’ ΕΠΣΛ.
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(6η αγωνιστική)
Αστέρας Σταυρού-Εορδαϊκός    2-0
ΑΕ Κιλελέρ-Αστέρας Καρδίτσας    1-0
Μαγνησιακός-ΑΣ Μετέωρα    3-1
*Pεπό: ΕΠΣ Γρεβενών
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Α.Ε. Κιλελέρ    10-1    12
2. Μαγνησιακός    10-4    12
3. Αστέρας Σταυρού    7-1    10
——————————————
4. Αστέρας Καρδίτσας    8-7    9
5. Εορδαϊκός    5-4    7
6. Μετέωρα    1-9    2
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Κυριακή 11/6, 17:00)
Εορδαϊκός-Μαγνησιακός
Αστέρας Σταυρού-ΑΕ Κιλελέρ
ΑΣ Μετέωρα-ΕΠΣ Γρεβενών 3-0 α.α.
*Ρεπό: Αστέρας Καρδίτσας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass