«Θηριοδαμαστής» ο Ηρακλής Λάρισας

*Εξημέρωσε τα «Λιοντάρια» του Πανσερραϊκού κερδίζοντας με σκορ 2-0 *Τεράστια νίκη με γκολ των Χατζή και Κάσας *Πραγματικός κέρβερος ο 21χρονος Γιώργος Λαγωνίδης *Οι «κυανόλευκοι» έχουν τρεις ακόμα τελικούς για να πετύχουν το ...θαύμα της παραμονής

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2023 11:30

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος
Νεάπολη-Φιλιππούπολη είναι δύο ιστορικές γειτονικές συνοικίες της Λάρισας και χθες ο Ηρακλής, που με την ΑΕΛ εκπροσωπούν το λαρισινό ποδόσφαιρο στον Α’ Όμιλο της Super League 2, πέτυχε μια τεράστια νίκη, στην υπερπροσπάθεια που καταβάλλει από την αρχή της σεζόν, για να παραμείνει στην κατηγορία.


Παρουσιάστηκε ως πραγματικός «θηριοδαμαστής» στο φιλόξενο γήπεδο της Φιλιππούπολης που βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, εξημέρωσε τα «Λιοντάρια» του Πανσερραϊκού, κερδίζοντας τον πρωταθλητή του Α’ Ομίλου, πανάξια και καθαρά, με σκορ 2-0.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη 18η αγωνιστική και τον αγώνα με τον Π.Ο.Τ. Ηρακλή (2-0) στο Καυτανζόγλειο είχε να δεχτεί γκολ η ομάδα των Σερρών και το χθεσινό ...τρίποντο των «κυανόλευκων», αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.
Είναι άξιοι συγχαρητηρίων λοιπόν όλοι οι ποδοσφαιριστές, διότι έκαναν κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο, έδειξαν πολύ μεγάλη διάθεση και θέληση για να φτάσουν στην επιτυχία, δεν φοβήθηκαν τον αντίπαλό τους και ακολούθησαν κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή τους Χρήστου Χατζηλιάδη, που πήγε πολύ καλά «διαβασμένος» για το συγκεκριμένο παιχνίδι και απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του, διότι αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές.
Ο Ηρακλής με τη μεγάλη αυτή νίκη πήγε στους 25 βαθμούς και δημιουργεί ...πίεση σε Μακεδονικό και Βέροια, σε ό,τι αφορά τη σωτηρία.
Επόμενος αντίπαλος είναι ο Παναθηναϊκός Β’ στο ΟΑΚΑ, θα ακολουθήσει το ματς με τον Μακεδονικό στη Φιλιππούπολη και στην τελευταία αγωνιστική θα παίξει στη Βέροια.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ο ΛΑΓΩΝΙΔΗΣ
Στη χθεσινή αναμέτρηση, ο Ηρακλής Λάρισας εκτός από τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, κέρδισε και ένα νεαρό παιδί, τον 21χρονο κεντρικό αμυντικό Γιώργο Λαγωνίδη, γιο του γνωστού παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Κώστα Λαγωνίδη, ο οποίος έκανε τρομερή εμφάνιση και ήταν κυρίαρχος στον αέρα, αλλά και σε όλες σχεδόν τις φάσεις που χρειάστηκε να επέμβει στον χώρο της άμυνας.
Επίσης, το καλύτερό του ίσως παιχνίδι από την ημέρα που ήρθε στη Λάρισα έκανε ο Ουρουγουανός Ντιέγκο Κάσας, ο οποίος έκανε καταπληκτική ενέργεια στο πρώτο γκολ που πέτυχε ο αρχηγός Κώστας Χατζής, ενώ θύμισε ...Λατινοαμερικάνο στο δεύτερο γκολ που σημείωσε ο ίδιος.
Όμως, όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν έδωσαν ό,τι περισσότερο μπορούσαν από τους εαυτούς τους και έπαιξαν με ομαδικό πνεύμα, αλλά και με στόχο να καλύψουν τα κενά των συμπαικτών τους που απουσίαζαν (Λούκας Γκαρσία, Λίταινας, Μπόσιο) και τα κατάφεραν περίφημα.
Από την πλευρά του Πανσερραϊκού, οι παίκτες του είχαν ένα δοκάρι και δύο-τρεις καλές ευκαιρίες, όμως το μυαλό τους το είχαν ενδεχομένως στη φιέστα ανόδου που είναι προγραμματισμένη για μεθαύριο Τετάρτη 31 Μαΐου, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ Β’ στις Σέρρες.
ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ 4-4-2
Τόσο ο τεχνικός του Ηρακλή Λάρισας Χρήστος Χατζηλιάδης όσο και ο προπονητής του Πανσερραϊκού Παύλος Δερμιτζάκης, επέλεξαν το σύστημα 4-4-2, για να παρατάξουν τις ομάδες τους.
Κάτω από τα δοκάρια του Ηρακλή ήταν ο Φαρμάκης και στην άμυνα δεξιά ο Μπαλαμώτης, αριστερά ο Καμπέρης, σέντερ μπακ ο Γιαννίτσης με τον Λαγωνίδη, αμυντικά χάφ ο Χατζής με τον Γκαλίτσιο, στις πτέρυγες ο Γκουγκούδης με τον Τασιούλη και επιθετικό δίδυμο ήταν ο Κάσας με τον Κέρι.
ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
5’: Σε σέντρα του Σοφιανού, ο Μπαΐροβιτς έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Κατσαντώνης έκανε τη δεύτερη κεφαλιά που κατέληξε στην εσωτερική πλευρά του δοκαριού, με την μπάλα να σκάει στο χορτάρι. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν πως πέρασε την τελική γραμμή, όμως ο διαιτητής που ήταν κοντά στη φάση, διέταξε να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι.
9’: Ο Κάσας έβγαλε μπροστινή μπαλιά στον Γκαλίτσιο, ο οποίος καθυστέρησε να πλασάρει και ο γκολκίπερ Κατσίκας μάζεψε την μπάλα.
13’ και 14’: Σε σουτ των Τασιούλη και Γκαλίτσιου, η μπάλα πέρασε άουτ.
15’: Σε σέντρα του Κέρι από αριστερά, ο Κάσας επιχείρησε το γυριστό σουτ, αλλά ο γκολκίπερ Κατσίκας, μπλόκαρε την μπάλα.
32’: Από πάσα του Κατσαντώνη, ο Μπαΐροβιτς βγήκε τετ-α-τετ, όμως ο Φαρμάκης απέκρουσε με τα πόδια και απέτρεψε το 0-1.
33’: Ο Κάσας με θαυμάσια ενέργεια άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Κώστας Χατζής, με σουτ, έκανε το 1-0.
36’: Από λάθος του Τασιούλη, σε διαδοχικά σουτ των Μπαΐροβιτς και Κατσαντώνη, ο Φαρμάκης απέκρουσε την μπάλα.
54’: Ο Κέρι τροφοδότησε τον Ντιέγκο Κάσας και εκείνος μέσα από την περιοχή, όπου βρέθηκε σε θέση βολής, έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Κατσίκα, πετυχαίνοντας το 2-0.
61’: Φάουλ του Κολομπίνο από δεξιά, ο Αυλωνίτης με κοντινή προβολή προσπάθησε να μειώσει σε 2-1, αλλά ο Φαρμάκης με τα πόδια απομάκρυνε τον κίνδυνο.
69’: Ο Κάσας επιχείρησε το σουτ και ο Κατσίκας απέκρουσε την μπάλα.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Άγγιξε το άριστα η διαιτησία του κ. Ανδρικόπουλου (Κυκλάδων), ο οποίος είχε άξιους συνεργάτες τους κ. Σπυρόπουλο (Αν. Αττική), Μητροφάνη (Αθηνών).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Κάσας (30’), Κέρι (88’), Φαρμάκης (90’+3’) /Σάιτ (83’).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Χρήστος Χατζηλιάδης): Φαρμάκης, Γιαννίτσης, Χατζής, Γκαλίτσιος, Γκουγκούδης, Καμπέρης, Κέρι (90’+2’ Αλτάνης), Τασιούλης (50’ λ.τ. Λεσάι), Κάσας (87’ Συρεγγέλας), Μπαλαμώτης, Λαγωνίδης.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κατσίκας, Παντεκίδης, Αυλωνίτης, Ζέρης, Λυμπεράκης, Στάικος (46’ Κολομπίνο), Θυμιάνης (74’ λ.τ. Δεληγιαννίδης), Σοφιανός (61’ Κανίς), Μούργος (61’ Στίνα), Μπαΐροβιτς, Κατσαντώνης (61’ Σαΐντ).
*Αρνητικό σημείο αναφοράς, η μικρή παρουσία φιλάθλων, διότι σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι θεωρούμε πως η παρουσία του κόσμου έπρεπε να είναι μεγαλύτερη, την ημέρα μάλιστα που δεν υπήρχε άλλη αγωνιστική κίνηση.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ
Ο Ηρακλής Λάρισας με ανακοίνωσή του συγχαίρει τη διαιτητική 4άδα του χθεσινού αγώνα (Ανδρικόπουλος Ιωάννης της Ένωσης Κυκλάδων, Σπυρόπουλος Παντελής της Ένωσης Αν. Αττικής, Μητροφάνης Χρήστος της Ένωσης Αθηνών και 4ος ο Φίτσας Βασίλειος της Ένωσης Πρέβεζας/Λευκάδας), για την άψογη διαιτητικά απόδοσή τους.
«Σ’ έναν αγώνα «ζωής και θανάτου» για την ομάδα μας απέναντι στον πρωταθλητή Πανσερραϊκό, το 50 - 50 που είναι πάντα το ζητούμενο γίνεται ιδιαίτερα σημαντικό όταν παίζεις για την επιβίωσή σου», τονίζει χαρακτηριστικά.
*Εξάλλου, το μήνυμα του Ηρακλή Λάρισας για την άνοδο του Πανσερραϊκού, αναφέρει τα εξής: «Το Δ.Σ. του Ηρακλή Λάρισας συγχαίρει τη διοίκηση και προσωπικά τον πρόεδρο κ. Καζιά, τους προπονητές με επικεφαλής τον κ. Δερμιτζάκη και τους παίκτες του Πανσερραϊκού, για την άνοδό τους στη Super League 1. Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία και πάντα αγωνιστικές επιτυχίες».

 

agorastosss.jpg

Παρών Αγοραστός - Καλόγηρος

Στον αγώνα Ηρακλή Λάρισας-Πανσερραϊκού 2-0 βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που πρόβλεψε το δεύτερο γκολ του Κάσας, αλλά και τη νίκη της Αναγέννησης Καρδίτσας! Εντυπωσιάστηκε από την απόδοση του Λαγωνίδη και ευχήθηκε να σωθεί ο Ηρακλής Λάρισας. Επίσης, συζήτησε με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θεσσαλίας Μίλτο Καλόγηρο για το τουρνουά ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία που έχει έντονο θεσσαλικό ενδιαφέρον. Απέσπασε κολακευτικά σχόλια από τον ποδοσφαιρικό παράγοντα της γειτονικής πόλης που χαρακτήρισε τον Περιφερειάρχη αεικίνητο, λέγοντάς του ότι σε μια μέρα μπορεί να βρεθεί σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗΣ:
Ιστορική νίκη...
*Π. ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ: Αξίζει η ομάδα και οι παίκτες μου το χειροκρότημα

Σε δηλώσεις που έκαναν μετά τον αγώνα οι προπονητές των δύο ομάδων, επισήμαναν τα εξής:
Χρήστος Χατζηλιάδης (Ηρακλής Λάρισας): «Είναι η ιστορικότερη ίσως νίκη για τον σύλλογό μας. Δεν μπορούμε όμως να τη χαρούμε όπως θέλουμε, διότι απλά μας περιμένουν ακόμη τρεις τελικοί για τη σωτηρία. Τα παιδιά εφάρμοσαν το πλάνο που είχαμε δουλέψει στις προπονήσεις, έπαιξαν και για τους συμπαίκτες τους που απουσίαζαν, κάτι που με ικανοποιεί ακόμη περισσότερο. Ήμασταν ανώτεροι, κυρίαρχοι του παιχνιδιού και ουσιαστικοί. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην ομάδα των Σερρών για την άνοδό της στη Super League».
Παύλος Δερμιτζάκης (Πανσερραϊκός): «Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Ηρακλή Λάρισας για την άψογη φιλοξενία που επιφύλαξε στην ομάδα μας και να ευχηθώ για να πετύχει τον στόχο της. Έγινε ένα παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες και ο Ηρακλής που το ήθελε περισσότερο, πέτυχε δύο γκολ. Εμείς προσπαθήσαμε να βρούμε διαδρόμους, για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, είχαμε ένα δοκάρι και φάσεις για να σκοράρουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε.
Δεν μπορώ να πω όμως πως έχω παράπονα από τους παίκτες μου, γιατί αυτά τα παιδιά είναι από την αρχή της σεζόν που είχαν την ομάδα σε θέση οδηγού και για μεγάλο διάστημα ήμασταν αήττητοι.
Αυτά τα παιδιά και την ομάδα γενικότερα, καλώ τον κόσμο των Σερρών να τους χειροκροτήσει, στον αγώνα φιέστα με τον ΠΑΟΚ Β’».
*Σε ερώτηση που του τέθηκε αν θα είναι στον πάγκο του Πανσεραϊκού, τόνισε: «Έχω συμβόλαιο ενός ακόμη έτους με την ομάδα των Σερρών, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Θα βρεθούμε με τη διοίκηση, θα συζητήσουμε και θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass