Αθλητική έκπληξη στην Αιγάνη!

ΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΥΛΗ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟ - Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟN ΣΧΟΛΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2023 11:40

Του Σωτ. Κέλλα

Όσοι πάνε σήμερα να ψηφίσουν στα δύο εκλογικά τμήματα της Αιγάνης, θα βρεθούν σε μια «αθλητική έκπληξη», καθώς ο αύλειος χώρος μετατράπηκε από έναν κίνδυνο για τα παιδιά σε έναν υπέροχο αθλητικό χώρο που λειτουργεί καθημερινά χάρη στις προσπάθειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας.


«Στηρίζουμε στην πράξη τον σχολικό αθλητισμό που δεν αφορά μόνο τη σωματική και ψυχική υγεία, αλλά συμβάλλει και στην κοινωνικοποίηση, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη. Με έργα ουσίας αναβαθμίζουμε σε συνεργασία με Δήμους εκατοντάδες σχολικές αυλές, δημιουργώντας ένα ελκυστικό και ασφαλές περιβάλλον άθλησης για τους μαθητές και τις μαθήτριες» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ενώ ο περιφερειακός σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος Τεχνικών Έργων Στέλιος Δημότσιος, που επισκέφθηκε το έργο λίγο πριν τις σημερινές εκλογές, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για τον χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών λέγοντας πως: «Θέλαμε ανήμερα των εκλογών το έργο να μην εγκυμονεί κινδύνους και να έχει ολοκληρωθεί, ώστε να υπάρχει μια ευχάριστη έκπληξη σε όσους έρθουν στην Αιγάνη και το καταφέραμε. Σύντομα θα έρθουμε με τον Περιφερειάρχη μόλις μας παραδοθεί το έργο».
Πάντως, πιο ικανοποιημένοι είναι οι διευθυντές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου, αλλά και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, και κυρίως τα παιδιά (31 στο Δημοτικό και 12 στο Νηπιαγωγείο) που παίζουν πλέον σε ασφαλή αυλή, ενώ και το απόγευμα η συγκεκριμένη εγκατάσταση έχει γίνει πόλος έλξης.
«Η σχολική αυλή είναι ένας χώρος, στον οποίο δεν συνεχίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία, ένας χώρος «κενός», που, αν δεν του δώσει κάποιο νόημα ο δάσκαλος της Φυσικής Αγωγής, εκεί απλά τα παιδιά βγαίνουν με ανοιχτά χέρια και τρέχουν. Το γεγονός ότι απέκτησε μπασκέτα, τέρματα ποδοσφαίρου και τραπέζι πινγκ-πονγκ είναι ενδεικτικό των αθλητικών δραστηριοτήτων που πλέον αναπτύσσονται» μας λέει ο γυμναστής, πρώην διαιτητής μπάσκετ, Παντελής Νταναβάρας, για να συμπληρώσει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Διονυσία Ευαγγέλου ότι: «Η συγκεκριμένη αυλή πλέον γίνεται το επίκεντρο της Αιγάνης, αφού το γήπεδο 5x5 είναι μακριά, οπότε τα παιδιά βρίσκουν αθλητική διέξοδο το πρωί και το απόγευμα. Έρχεται με τον καλύτερο τρόπο να ενισχύσει το τμήμα παραδοσιακών χορών. Τον χειμώνα υπήρχε πρόβλημα, αφού τους καλοκαιρινούς μήνες τα παιδιά συμμετέχουν στο δημιουργικό εργαστήρι «Κοχύλι στο βουνό», όπου μαθαίνουν ζωγραφική, αγιογραφία, εικαστικά. Όπως, επίσης, και σε διάφορες παιδικές δραστηριότητες, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, που πραγματοποιούνται στο θέατρο του χωριού, στο πλαίσιο του Olympus Tunnel Festival Aιγάνης».
«Ήταν έργα αναγκαία, προκειμένου αρχικά οι μαθητές/-τριές μας, αλλά και όσοι/-ες κάνουν χρήση των χώρων αυτών, να αθλούνται σε κατάλληλες και ασφαλείς αθλητικές υποδομές. Μιλάμε για έργα που δεν είχαν γίνει για πολλά χρόνια και σε ορισμένα σχολεία ίσως να μην είχαν γίνει ποτέ. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας» μας λέει η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Αιγάνης Νικολέτα Λάπατου, ενώ η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Μητρά Λεμονιά προσθέτει τα εξής: «Η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αυτών μάς γεμίζει ικανοποίηση και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε σε σχολεία που καθημερινά κάποιος κάνει 110 χιλιόμετρα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Αιγάνη. Για εμάς όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν ίσα δικαιώματα και πρέπει να τους δίνουμε ίσες ευκαιρίες, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνίζονται τα υπόλοιπα σχολεία».
Οι σχολικές αυλές είναι ένας δυναμικός χώρος, είναι ο πρώτος δημόσιος χώρος για ένα παιδί, στον οποίο ήδη παρατηρεί ότι διαμορφώνονται σχέσεις, ιεραρχίες, διαπιστώνει τι επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται, ποιος καταλαμβάνει τον περισσότερο χώρο και ποιος είναι ο δικός του ρόλος…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass