Ολυμπιακός- Ρεάλ Μαδρίτης

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (20.00)

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2023 9:10

Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης είχαν διεκδικήσει το τρόπαιο σε τελικό, στη Σαραγόσα το 1995, στο Λονδίνο το 2013 και στη Μαδρίτη το 2015.

Στο Κάουνας, σήμερα (21/5, 20:00), θα πάρουν θέση στο τζάμπολ ενός τελικού για 4η φορά στην Ιστορία. Η Ρεάλ Μαδρίτης προηγείται με 2-1, αφού στη Σαραγόσα είχε επικρατήσει με 73-61 των «ερυθρόλευκων», στο Λονδίνο νίκησε ο Ολυμπιακός με 100-88, με εκείνα τα απίστευτα τρίποντα του Λαρισαίου Βασίλη Σπανούλη, ενώ το 2015 στη Μαδρίτη η Ρεάλ νίκησε άνετα με 78-59 την ομάδα του Πειραιά. Kαι τις δύο φορές που νίκησε η Ρεάλ Μαδρίτης τον Ολυμπιακό, αυτό έγινε επί ισπανικού εδάφους.
Ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο το 2013 είχε τους Κώστα Παπανικολάου και Κώστα Σλούκα, ενώ στη Μαδρίτη αγωνίστηκε μόνο ο Κώστας Σλούκας, αφού ο Κώστας Παπανικολάου ήταν στο ΝΒΑ και τους Χιούστον Ρόκετς.
Στο Λονδίνο και στη Μαδρίτη, η Ρεάλ είχε τρεις παίκτες που θα αγωνιστούν και σήμερα Κυριακή (21/5) απέναντι στον Ολυμπιακό: τους Ρούντι Φερνάντεθ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Σέρχιο Γιουλ.
Η Euroleague ανακοίνωσε τα ονόματα των τριών διαιτητών που θα διευθύνουν την καταληκτική αναμέτρηση Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης, όχι μόνο του φάιναλ φορ του Κάουνας, αλλά και της σεζόν. Στον αγώνα που θα κρίνει αν πρωταθλητής Ευρώπης για το 2023 και 4η φορά στην Ιστορία του θα είναι ο Ολυμπιακός ή αν η Ρεάλ Μαδρίτης θα κατακτήσει το 11ο τρόπαιο θα «σφυρίξουν» Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία). Ο πρώτος και ο τρίτος σφύριξαν τη «βασίλισσα» και στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα προχθές (19/5).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass