Δημοπρασία για το «Ιερό Δισκοπότηρο» της Ferrari

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2023 10:25

Η εκτιμώμενη αξία από τον οίκο δημοπρασιών RM Sotheby’s είναι κάπου ανάμεσα στα 14 με 18 εκατομμύρια ευρώ.

Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται ένα εκτεταμένο πακέτο ανταλλακτικών, συμπεριλαμβανομένου του αρχικού κινητήρα. Αλλάζοντας χέρια με κάποια από τις προσδοκώμενες τιμές, η 312 PB θα γίνει ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα της Ferrari όλων των εποχών, βάζοντας υποψηφιότητα για την άτυπη πρώτη θέση της λίστας των φετινών δημοπρασιών. Η Ferrari 312 PB θεωρείται το πιο επιτυχημένο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Ιταλικής μάρκας και πρόκειται να δημοπρατηθεί, με τους εκτιμητές να κάνουν λόγο για τιμή-ρεκόρ. Η 312 PB είναι του 1972 και μέχρι φέτος όπου είχαμε την επανεμφάνιση της Ferrari στους αγώνες αντοχής, ήταν το αγωνιστικό με τις περισσότερες επιτυχίες.
Τη σεζόν του 1972, η Scuderia κέρδισε όλους τους αγώνες στους οποίους χρησιμοποιήθηκε η 312 PB. Είναι χαρακτηριστικό του ιδιαίτερου αυτού αγωνιστικού, το ότι ο σχεδιαστής της Ferrari  Μάουρο Φοργκιέρι και η ομάδα του, χρησιμοποίησαν με πολλά στοιχεία από τα μονοθέσια της F1 εκείνης της περιόδου σε όλη τη διαδικασία της σχεδίασης της 312 ΡΒ. Το αυτοκίνητο με αριθμό πλαισίου 0886 σε τέσσερις αγώνες κατέκτησε δύο φορές τη νίκη. Η καριέρα του 312 PB τελείωσε όταν η εργοστασιακή ομάδα αποσύρθηκε στα τέλη του 1973, καθώς ο Έντσο Φεράρι ήθελε η αγωνιστική δραστηριότητα της εταιρείας να επικεντρωθεί στη Formula 1. Τo 1975, καταβάλλοντας το ποσό των 40.500 δολαρίων, το αυτοκίνητο πέρασε στην ιδιοκτησία της Αμερικανίδας Χάρλεη Κλάξτον.
Να λοιπόν που οι συλλογές αυτοκινήτων αποδεικνύονται πολύ καλή επένδυση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass