Joan Mir: Ψυχικά καταστρέφομαι...

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2023 10:15

Τόσο ο Jorge Lorenzo όσο και ο Pol Espargaro εξασφάλισαν μεταγραφή στη Repsol Honda τα τελευταία χρόνια με μεγάλες προσδοκίες, τα αποτελέσματα όμως έφεραν μεγάλη απογοήτευση και οδήγησαν στην απομάκρυνση του Espargaro και στην αποχώρηση του Lorenzo από τα Moto GP.

Η προσαρμογή του Joan Mir από τη Suzuki στη Honda έχει πάει μέχρι στιγμής ακόμα χειρότερα από τους δύο προηγούμενους αναβάτες, με το Le Mans να είναι η τέταρτη συνεχόμενη πτώση του σε αγώνα Κυριακής. Ο ομόσταυλός του, Marc Marquez, ήταν εντυπωσιακός και στα δύο Σαββατοκύριακα των αγώνων που πήρε μέρος, ακόμη κι αν τα αποτελέσματα δεν το έδειχναν πάντα, ενώ ο Alex Rins κέρδισε στην COTA με τη LCR Honda. Όσον αφορά τον Mir ωστόσο, ο Ισπανός δεν έχει καταφέρει ακόμη να παλέψει για κορυφαίες θέσεις.
«Είναι αλήθεια ότι πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος σε όλες τις λεπτομέρειες, γιατί είναι σαν να βρίσκεσαι στην κόψη του ξυραφιού. Eίναι περισσότερο ψυχολογικό παρά σωματικό θέμα. Διανοητικά σε καταστρέφει, γιατί πρέπει να είσαι σούπερ, σούπερ ακριβής, να παλεύεις πάντα με το μπροστινό, να προσπαθείς να μην πιέζεις πολύ, γιατί μετά είναι χειρότερα». «Και είναι λίγο δύσκολη (η Honda) και τελείως διαφορετική από τη μοτοσικλέτα που βίωσα πριν». Αν δεν βελτιωθούν τα αποτελέσματα, ο Mir θα μπορούσε να βρεθεί σε μια θέση παρόμοια με τους Lorenzo και Espargaro. «Φυσικά και φοβάμαι. Θέλω να νικήσω. Είναι δύσκολο για έναν αναβάτη σαν εμένα να βλέπει τον εαυτό του στη θέση που είμαι. Το κίνητρό μου είναι να κερδίσω, να ανέβω στο βάθρο και να παραμείνω μπροστά. Αυτά τα αποτελέσματα είναι το καύσιμό μου που δεν είχα εδώ και πολύ καιρό. Το χρειάζομαι. Θυμάμαι εδώ, πέρυσι, με τη Suzuki πήγαινα ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass