«Βασίλισσα» ήταν μόνο μία…

Η ΑΕΛ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ 3-1 - ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2023 11:10

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, η ΑΕΛ κέρδισε χθες στη Βέροια την τοπική ομάδα με σκορ 3-1, σε αγώνα για την 26η αγωνιστική στον 1ο Όμιλο της Super League 2.


Οι «βυσσινί» ήταν σοβαροί σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα γκολ, αν αξιοποιούσαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα.
Επέβαλαν τον δικό τους ρυθμό και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους, που είχαν μεγάλη ανάγκη των βαθμών, να πιστέψουν πως μπορούν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα και απέδειξαν πως «Βασίλισσα» είναι μόνο μία, αυτή του θεσσαλικού κάμπου…
Η ΑΕΛ με το νέο τρίποντο παρέμεινε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ για τη Βέροια μειώθηκαν οι ελπίδες παραμονής στην κατηγορία.
Μεγάλος πρωταγωνιστής της λαρισινής ομάδας ήταν ο Θοδωρής Τσιριγώτης, που πέτυχε δύο γκολ και κέρδισε ένα πέναλτι, δείχνοντας πως διανύει περίοδο φόρμας.
Το 0-1 έγινε στο 11’, όταν σε σέντρα του Μαυριά ο Πεντρόσο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην εστία του Βενετικίδη και εκεί ο Τσιριγώτης που καιροφυλακτούσε την έστειλε στα δίχτυα.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 15’, ο Βενετικίδης απέκρουσε δύσκολα με τα πόδια σουτ του Αντράντα, ενώ στο 20’ η Βέροια απείλησε, με τον Σουλούκο να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Μπουόλι.
Στο 27’ σε σουτ του Κώστα Παπαγεωργίου η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ και στο 34’ η ΑΕΛ διπλασίασε τα τέρματά της.
Μετά από εξαιρετική πάσα του Μαυριά, που ήταν εκ των κορυφαίων των νικητών, ο Τσιριγώτης βγήκε τετ-α-τετ, πλάσαρε σωστά και έκανε το 0-2, ενώ στο 37’ ο πορτιέρο της Βέροιας απέκρουσε δύσκολα το κοντινό σουτ του Κώστα Παπαγεωργίου.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μείωσαν αμέσως στο 47’ σε 1-2 με τον νεοεισελθόντα Μπελεβώνη, που εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία στο κέντρο της άμυνας.
Το γκολ αυτό έδωσε άλλον αέρα στους γηπεδούχους, που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να φτάσουν ακόμη και στην ισοφάριση.
Ο διαιτητής κ. Αργυρός στο 58’ καταλόγισε ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ του Τσιριγώτη, ενώ ο σκόρερ των «βυσσινί» έφευγε μόνος απέναντι στην αντίπαλη εστία, για να πετύχει το 1-3.
Ακολούθησε μη καταλογισμός φάουλ πάνω στον Κ. Παπαγεωργίου και μη καταλογισμός κίτρινης κάρτας σε μαρκάρισμα του Μπουκουβάλα στον Πεντρόσο (που θα ήταν η δεύτερη).
Η ΑΕΛ στο 66’ είχε μεγάλη ευκαιρία με το άστοχο κοντινό σου του Μαυριά, ενώ την ίδια τύχη είχε από την άλλη πλευρά και το σουτ του Μπελεβώνη στο 70’.
Τελικά στο 76’ ήρθε και το τρίτο γκολ για τη λαρισινή ομάδα, που το άξιζε βάσει της απόδοσης και της σοβαρότητας που είχε ως ομάδα.
Ο Τσιριγώτης στο 76’ ανατράπηκε από τον Μανωλιούδη, κερδίζοντας πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Πεντρόσο, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.
Οκτώ λεπτά πριν το φινάλε, στο 82’, ο Όγκμποε σημάδεψε το δοκάρι με δυνατό σουτ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για ένα τέταρτο γκολ και έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 1-3, αποτέλεσμα δίκαιο από την πολύ καλή και χθες ΑΕΛ.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Βασίλης-Απόστολος Αργυρός (Πέλλας) ήταν ακριβοδίκαιος στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη δεν απέφυγε τα λάθη σε βάρος της ΑΕΛ.
Αντίθετα, πολύ καλοί ήταν οι δύο συνεργάτες του, κ. Γεώργιος Στεφανής (Καρδίτσας) και Νικόλαος Τοροσιάδης (Μακεδονίας), ενώ 4ος ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Φουστάνας (Χαλκιδικής).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι: Περδίκης 43’, Μπουκουβάλας 52’, Μπλέτσας 60’, Μανωλιούδης 78’, Γιουκούδης 88’, όλοι από την ομάδα της Βέροιας.
ΒΕΡΟΙΑ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Βενετικίδης, Ντουμάνης (64’ Μπαϊντού), Μπουκουβάλας, Περδίκης, Μασούρας, Κολλαράς, Μανωλιούδης (80’ Κατσούκης), Μπλέτσας, Γιουκούδης, Ελευθεριάδης (60’ Ιωάννου), Μπουόλι (46’ Μπελεβώνης).
ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Κοσσονού, Μαξιμένκο (46’ Κόλα), Γκοτζαμανίδης, Πλέγας (88’ Νικολιάς), Παπαγεωργίου Κ. (78’ Μιλτιάδης), Αντράντα (71’ Θωμαϊδης), Τσιριγώτης (78’ Ογκμπόε), Πεντρόσο, Μαυριάς.

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΤΣΙΔΗΣ:
Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο

Την ικανοποίησ’η του εξέφρασε μετά τον αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Ένα παιχνίδι ακόμα δύσκολο για την ομάδα μας. Ήτανε πολύ δύσκολο γιατί ξέραμε ότι αυτή η ομάδα ήθελε τους βαθμούς πάρα πολύ για τη σωτηρία της. Στα τελευταία παιχνίδια είδαμε τη Βέροια να είναι πάρα πολύ καλή και να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Εμείς συνεχίζουμε αυτό το σερί καλών εμφανίσεων. Πραγματικά είχαμε την ευστοχία με το μέρος μας, κάναμε δύο πολύ ωραία γκολ κι από εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν εύκολο για εμάς. Το σημαντικότερο είναι η εμφάνιση, πιστεύω όλο το 90λεπτο παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, με συνδυασμούς, με ευκαιρίες κι αυτό κρατάμε πάνω απ’ όλα, ώστε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες κι όσο ψηλότερα μπορούμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass