AUTO MOTO

MOTOGP: Γράφεται ιστορία στο Le Μans

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2023 10:00

Το MOTOGP που θα πραγματοποιηθεί επί γαλλικού εδάφους σήμερα δικαίως καταλαμβάνει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του MotoGP, σηματοδοτώντας το 1.000ό Grand Prix στην ιστορία του θεσμού.


Η συγκεκριμένη επέτειος θα γιορταστεί με τον καλύτερο τρόπο στο Le Mans, σε ένα «τερέν» που είδε πάνω από 110.000 φίλους του MotoGP να δίνουν δυναμικό «παρών» στη γαλλική πίστα και τις εξέδρες της στον αγώνα που έλαβε χώρα εκεί το 2022. Το Le Mans έχει φιλοξενήσει 35 Grand Prix και εντάχθηκε για πρώτη φορά στο αγωνιστικό ημερολόγιο του θεσμού το 1969, πριν το MotoGP «επιστρέψει» στη θρυλική πίστα το 2000. Τα κλασικά χαρακτηριστικά του αγώνα στο Le Mans είναι ο ασταθής καιρός, οι χαμηλές θερμοκρασίες και η ιδιαίτερη χάραξη της πίστας που σε συνδυασμό αποτελούν πρόκληση για αναβάτες και ομάδες. Ο Marc Marquez επιστρέφει στην αγωνιστική δράση στο Le Mans και μάλιστα χωρίς να εκτίσει την ποινή που αρχικά του είχε επιβληθεί μετά το γνώριμο πλέον περιστατικό του «εμβολισμού» του Miguel Oliveira στο Portimaο. Μετά τον τραυματισμό στο πρώτο μετακάρπιο στο δεξί του χέρι στο Portimao της Πορτογαλίας, στον πρώτο αγώνα της φετινής σεζόν στο MotoGP, ο Marc Marquez είχε μια πτώση στα δοκιμαστικά της Παρασκευής, χωρίς ευτυχώς νέο τραυματισμό, αλλά δεν ήταν και η καλύτερα αρχή για τη νέα επιστροφή. Οι τρεις συνεχόμενες νίκες της Ducati στους ισάριθμους τελευταίους αγώνες δίνει την ευκαιρία στην ιταλική ομάδα να γράψει φέτος το μεγαλύτερο σερί νικών στην πίστα, με τον τελευταίο νικητή Enea Bastianini να μη συμμετέχει στον αγώνα και τον Danilo Petrucci να τον αντικαθιστά. Στον αγώνα δεν θα συμμετάσχει ούτε ο Miguel Oliveira, ο οποίος αναρρώνει από τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια του GP Ισπανίας στον ώμο και θα αντικατασταθεί από τον δοκιμαστή της Aprilia, Lorenzo Savadori. Αλλά και όλοι οι οδηγοί δείχνουν έτοιμοι και με αγριεμένη διάθεση να διεκδικήσουν τη νίκη. Πάντα οι αγώνες στο ιστορικό Le Μan είναι συναρπαστικοί. Αγώνας στις 15:00.

 

WRCFOTO1.jpg

WRC
Στις κλασικές πίστες της Πορτογαλίας

Μια σειρά από αγώνες ξεκινά με το Ράλι Πορτογαλίας, έναν από τους κλασικούς πλέον αγώνες του WRC για τον δεύτερο χωμάτινο αγώνα της σεζόν.
Μετά τους τέσσερις πρώτους αγώνες της σεζόν του WRC, η βαθμολογία των οδηγών έχει πάρει «φωτιά», με τις διαφορές ανάμεσα στους οδηγούς να είναι αρκετά μικρές, με μια σειρά από επτά χωμάτινους αγώνες να ακολουθούν. Το Ράλι Πορτογαλίας αποτελεί έναν από τους πιο ιστορικούς αγώνες στο καλεντάρι του WRC. Στο φετινό Ράλι Πορτογαλίας θα αγωνιστούν 87 πληρώματα στις 19 ειδικές διαδρομές με τα αγωνιστικά χιλιόμετρα να φτάνουν τα 325,35. Φαβορί για τη νίκη αποτελούν οι οδηγοί της Hyundai που έχουν καλύτερη θέση εκκίνησης την πρώτη ημέρα του Ράλι Πορτογαλίας. Ο Elfyn Evans ήταν ο ταχύτερος του Shakedown του Ράλι Πορτογαλίας, με τους Esapekka Lappi και Ott Tanak να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα. Σήμερα Κυριακή 14 Μαΐου είναι η τελευταία ημέρα του αγώνα και περιλαμβάνει 4 ειδικές διαδρομές, με το δεύτερο πέρασμα της ειδικής Fafe με το πολύ γνωστό άλμα να αποτελεί και την Power Stage του Ράλι Πορτογαλίας. Σήμερα, λοιπόν, SS16: 09:05 - SS17: 10:30 - SS18: 11:35 - SS19: 14:10.

 

ELEYUERIA_FOTO_1.jpg

Και η «Ε» στον αγώνα Motocross στη Σπερχειάδα

Το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου 2023 έγινε ο 3ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος MOTOCROSS, στην πίστα MX PARK ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ. Νικητής στην κατηγορία MX1 αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Κουζής με δύο νίκες! Στη ΜΧ2 νικητής ήταν ο Φραγκίσκος Ζούνης, ενώ στην κατηγορία ΜΧ125 ο Κωνσταντίνος Μερκούρης.
Στη MXWOMAN νικήτρια ήταν η Ιωάννα Λάμπρου, στη ΜΧ300 ο Ανδρέας Ανδρέου, ενώ στις μικρές κατηγορίες νικητής ήταν ο Τσαλίκης στη ΜΧ65, στη ΜΧ85 ο Ταμβάκος και στη MX50 ο Μυλωνάκης.
Τέλος, στην OPEN ήταν νικητής ο Χρήστος Τομαράς και στη SENIOR ο Μάρκος Καρασακαλίδης. Από τη μεριά της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» συμμετείχε ο συνεργάτης της στήλης Γιάννης Διατσίδης και στην κατηγορία του κατέλαβε την 7η θέση σε 15 συμμετοχές, αν και το motocross είναι κατηγορία που ο Γιάννης ασχολείται τα τελευταία χρόνια, αφού είναι πρωταθλητής σε αγώνες ταχύτητας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass