Εχασαν αγωνιστικά, κέρδισαν όμως ηθικά…

*ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΕΛ Κ-15 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ 2-1 *ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2023 12:01

Η ομάδα Κ-15 της ΑΕΛ γνώρισε την ήττα από την αντίστοιχη του Ολυμπιακού με 2-1 χθες στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ της Super League 1, που έγινε στο Πανθεσσαλικό στάδιο υπό συνεχή βροχή και θα παίξει στον μικρό τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό που

έχασε στον άλλο ημιτελικό από τον ΠΑΟΚ με 2-0.
Η λαρισινή ομάδα του Θεόδωρου Ελευθεριάδη έκανε το καλύτερο αγωνιστικά στηριζόμενη σε λαρισινά παιδιά, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει παίκτες απ’ όλη την Ελλάδα.
Έχασε δίκαια, αφού οι αντίπαλοι ήταν καλύτεροι, αλλά δίδαξε ήθος, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο στο ξεκίνημα του αγώνα όσο και στο γκολ που πέτυχαν οι «βυσσινί» έκαναν αναφορά στον συμπαίκτη τους Θανάση Τζιότζιο που δίνει μάχη για την υγεία του στην Αθήνα.
Αυτό δείχνει  ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως, δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που έκανε ο Ελευθεριάδης. Τα γεγονός ότι θα παίξει στον μικρό τελικό δεν είναι μειωτικό, αλλά αποδεικνύει ότι υπάρχει πολύ καλό υλικό στη συγκεκριμένη ηλικία. Μια ομάδα που στελεχώθηκε από παίκτες ομάδων της πόλης.
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, αλλά ο Σπανός (τερματοφύλακας της ΑΕΛ) ήταν σε καλή μέρα.
Στο 6ο λεπτό σουτ του Κότσαλου μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Σπανός, ενώ στο 16’ ο Μιχαηλίδης βγαίνει μόνος του προ του τερματοφύλακα της λαρισινής ομάδας, αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Τελικά στο 20’ ο Λάνα από πολύ μακριά με σουτ έκανε το 1-0, αφού η μπάλα χτύπησε στο έδαφος και αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.
Η ΑΕΛ έκανε ένα μακρινό σουτ στο 21’ με τον Μπασδέκη στην πρώτη τελική, αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πλησίασε κοντά στο 2-0 με τον Μιχαηλίδη (σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή μόλις άουτ, 22’), τον Καπάτο (μακρινό σουτ απέκρουσε ο Σπανός, 24’), τον Τρικαλιώτη (απέκρουσε ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, 33’) και Κότσαλο (κατέληξε το σουτ που έκανε άουτ, 34’)
Τελικά στο 40’ (εκπνοή του πρώτου μέρους, αφού τα δύο ημίχρονα είναι διάρκειας σαράντα λεπτών το καθένα) από ένα κόρνερ του Όντου από αριστερά ο Μπασδέκης έπιασε κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και έκανε το 1-1.
Ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει στο δεύτερο μέρος και έχασε ευκαιρία με τον Ζιόζιο, που από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ στο 50’. Ο Σπανός στη συνέχεια αποκρούει σουτ του Καπέλα στο 58’ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και στο 65’ ο Μιχαηλίδης δεν μπορεί να νικήσει τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
Τελικά στο 76’ ο Μιχαηλίδης με τυχερό τρόπο από σουτ του Μπαντά κάνει το 2-1, δίνοντας τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό στην Πειραϊκή ομάδα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ-15 (Τάσος Πάντος): Χριστοδουλόπουλος, Ζιόζιος, Καπάτος (60’ Βρυώνης), Νουχάι, Μπάνος, Λάνα, Τρικαλιώτης (80’ Ποτουρίδης), Καπέλας, Μιχαηλίδης (80’ Χίλα), Κότσαλος (60’ Μπάντης), Ξανθόπουλος (51’ Καμάς).
ΑΕΛ Κ-15 (Θοδωρής Ελευθεριάδης): Σπανός, Μπαργιώτας (77’ Μητρακόπουλος), Αλμπάνης, Αβραμούλης, Δεμίρης, Λυγούρας (41’ Νταφούλης), Αγοραστός (65’ Καραγιάννης), Μπασδέκης (70’ Πατσώνης), Τσακνάκης Γ., Τσακνάκης Μ. (77’ Βασιλόπουλος), Όντος.
***
Τον αγώνα, μεταξύ άλλων, παρακολούθησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Λιούπα, τον προπονητή ποδοσφαίρου Κώστα Τσώτσο και τον σύμβουλο της Περιφέρειας Θόδωρο Δαφέρμο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass