Αθλητική φοιτητική εβδομάδα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ΧΘΕΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2023 12:05

«Τα ομαδικά παιχνίδια υπηρετούν μεγάλο ηθικό σκοπό: σε συνηθίζουν να υποτάξεις την ατομικότητά σου σε μια γενική ενέργεια. Να μη νιώθεις πως είσαι άτομο ανεξάρτητο, παρά μέλος μιας ομάδας.

Να υπερασπίζεσαι όχι μόνο την ατομική σου τιμή, αλλά ολόκληρη την τιμή της ομάδας όπου ανήκεις: σχολή, Πανεπιστήμιο, πόλη, έθνος. Έτσι, από σκαλοπάτι σε σκαλοπάτι, το παιχνίδι μπορεί να σε ανεβάσει στις πιο αψηλές και αφιλόκερδες κορυφές της ενέργειας. Στα σπορ δεν γυμνάζεις το σώμα σου μονάχα, γυμνάζεις πάνω απ’ όλα την ψυχή σου. Στα ομαδικά σπορ μαθαίνεις να ‘σαι έτοιμος, να συγκρατιέσαι, να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή, να θυσιάζεις τις ατομικές χαρές ή προτιμήσεις για τις ανάγκες της ομάδας. Με τη μέθοδο αυτή μονάχα μπορείς να ασκηθείς για το μεγάλο παιχνίδι, αργότερα της δημόσιας ζωής». Αυτά έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης στο «Δίπλωμα ανθρώπου».
Με βάση τη φιλοσοφία αυτή, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει τη 13η αθλητική φοιτητική εβδομάδα και χθες έγινε το διατμηματικό πρωτάθλημα μπάσκετ.
Σε έναν τελικό διαφήμιση για το μπάσκετ και οι δύο ομάδες μέσα από τις περίτεχνες προσπάθειές τους κατάφεραν να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τη φήμη του μπάσκετ και τους φιλάθλους του.
Ένα τελικός με πολλές ανατροπές, πολλή ένταση και πάθος. Πρωταθλήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναδείχθηκε η ομάδα της Ιατρικής, έδειξε δυνατό χαρακτήρα, το πίστεψαν, δεν το έβαλαν κάτω και τελικά δικαιώθηκε κερδίζοντας στον τελικό την ομάδα της Γεωπονίας με 64-57.
ΙΑΤΡΙΚΗ: Παπάζογλου Αντώνιος, Κατσαδούρος Νικόλαος, Δελής Αλέξανδρος, Παναγιώτου Αθανάσιος, Κατσαδούρος Κωνσταντίνος, Δασούρας Κωνσταντίνος, Τσακούμης Ξενοφών, Φωτίου Νικόλαος.    
ΓΕΩΠΟΝΙΑ: Σαμουλαδάς Κωνσταντίνος, Σιαμέτης Κωνσταντίνος, Μοσχόπουλος Μάκης, Χασιώτης Αλέξανδρος, Ριζούλης Γρηγόριος, Γεωργακόπουλος Κων/νος, Καραδήμος Ευάγγελος.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα κυριάρχησε το πνεύμα του αθλητισμού, καθώς ήταν μια όμορφη διοργάνωση γεμάτη εντάσεις, αλλά και έντονα συναισθήματα. Το πιο ωραίο είναι ότι υπήρχε ένα κλίμα υγιούς συναγωνισμού. Στο τέλος της διοργάνωσης βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτες ομάδες (τρίτη ομάδα ήταν τα Συστήματα Ενέργειας). Παρόλο που υπήρχε κούραση, όλοι έφυγαν αποκομίζοντας μια αξέχαστη εμπειρία!
Παράλληλα με τον τελικό μπάσκετ διεξήχθησαν προκριματικοί αγώνες για το «μπρα-ντε-φερ». Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής, συγχαίρει τους φοιτητές που συμμετείχαν στα πρωταθλήματα μπάσκετ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass