Κέρδισε την παραμονή η Πελασγιώτιδα, υποβιβάζεται η Δόξα Βλαχογιαννίου

*ΟΙ «ΠΕΤΕΙΝΟΙ» ΝΙΚΗΣΑΝ ΜΕ 2-0 ΤΗ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΛΟΓΟ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ *Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚAΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2023 12:00

Η Πελασγιώτιδα ήταν η μεγάλη νικήτρια στον χθεσινό «τελικό» για την παραμονή στη «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ. Η ομάδα του Κώστα Μπακατσή επικράτησε της Δόξας Βλαχογιαννίου με 2-0 στην τελευταία αγωνιστική (30ή) της φετινής διοργάνωσης και ανανέωσε το ραντεβού της στη μεγάλη τοπική κατηγορία για τη νέα σεζόν. Αντίθετα η Δόξα Βλαχογιαννίου, που ήθελε τουλάχιστον την ισοπαλία, δεν πέτυχε τον στόχο της και παίρνει τον δρόμο του υποβιβασμού μετά από 15 χρόνια.


Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία λεπτά. Η Πελασγιώτιδα που στο τελευταίο 15λεπτο πίεσε τον αντίπαλό της κυνηγώντας το γκολ, είδε τις προσπάθειές της να παίρνουν σάρκα και οστά στο 88’ όταν ο Χριστοδουλάτος, που είχε μπει ως αλλαγή στο 73’, μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Δ. Δάσσιου από τα αριστερά, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα.
Στις καθυστερήσεις (90’+3’) κι ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν εναγωνίως να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, ο Οσμάνι επωφελήθηκε από λάθος του Κοντοθανάση, πήρε την μπάλα, μπήκε από πλάγια αριστερά στη μεγάλη περιοχή και με δυνατό διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0, δίνοντας παράλληλα το έναυσμα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς παικτών, παραγόντων και προπονητών της Πελασγιώτιδας.
Το παιχνίδι με την έναρξή του είχε διαφορετική εικόνα, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν ότι ελέγχουν την κατάσταση και να είναι πιο επιθετικοί, χωρίς ωστόσο να μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά τον αντίπαλό τους. Κάπως έτσι είχε η κατάσταση και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Η μεγαλύτερη φάση μέχρι εκείνο το σημείο του παιχνιδιού ανήκε στην Πελασγιώτιδα, όταν ο Φώλιας σε μια γρήγορη επιθετική ενέργεια στο 58’, απέφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πλάσαρε από πλάγια αριστερά, όμως ο Δ. Γκουρομπίνος έδιωξε προ της γραμμής.
Η Πελασγιώτιδα σταδιακά άρχισε να κερδίζει έδαφος και όπως προαναφέρθηκε στο τελευταίο 15λεπτο ήταν αρκετά πιεστική και με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε δίκαια στη νίκη.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Στάικος με βοηθούς τους κ. Αναστασίου και Νίκζα.
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ (Κ. Μπακατσής): Μαστοροδήμος, Τσιγγάνης, Ιορδανίδης, Ι. Δάσσιος, Γελαλής, Φώλιας, Οσμάνι, Δ. Δάσσιος, Νικούλης, Κουσιώρας (76’ Κουτσικούλης), Ποτός (73’ Χριστοδουλάτος).
ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Χ. Νούσιας): Μιγδάνης, Παληγιάννης, Γκουρομπίνος Δ., Φράντζας, Κυπαρίσσης, Αθανασούλης, Αλεξίου (82’ λ.τ. Γκουρομπίνος Μ.), Κοντοθανάσης, Λάλλος, Γελαλής, Ιωαννίδης Σπ.

TSIAKOS.jpg

Πρώτοι σκόρερ Τσιάκος και Κουβελάς
ΜΕ 25 ΓΚΟΛ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ

KOUVELAS.jpg

Τελικά η μονομαχία Τσιάκου-Κουβελά δεν ανέδειξε νικητή, καθώς οι δύο ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσαν το φετινό πρωτάθλημα πετυχαίνοντας 25 γκολ ο καθένας και μοιράστηκαν την 1η θέση του πίνακα των σκόρερ. Ο «φουνταριστός» του Φαλανιακού σκόραρε ένα γκολ στο χθεσινό 3-3 της ομάδας του στη Νίκαια με τον Παπαγροτικό, ενώ ο επιθετικός της Α.Ε. Κιλελέρ πέτυχε τα δύο γκολ της ομάδας του στο εκτός έδρας 2-0 επί της Γιάννουλης
Στη 2η θέση με 19 γκολ τερμάτισε ο Κερμελίδης (Αχιλλέας Φ.) και στην 3η θέση με 17 γκολ οι Χριστοδούλου (Κιλελέρ/Παναγροτικός) και Τσούτσας (Οικονόμος/Δαμασιακός).

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝ.    0
ΑΕ ΚΙΛΕΛΕΡ    2
Με νίκη έκλεισε τον φετινό κύκλο των αγωνιστικών του υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα η ΑΕ Κιλελέρ, η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Δήμητρας Γιάννουλης με 2-0. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Κουβελάς στο 12’ με φάουλ και στο 85’ με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Μπαρούτας. Ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης είχε και ένα δοκάρι στο 72’.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Βλιώρας, με βοηθούς τους κ. Σκριάπα και Κοσμάνο.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Δ. Κοντοδήμος): Κοτλής, Κουρούτσαλης, Αλατάς, Ματσικόπουλος, Τσεκούρας (75’ Φίκης), Μπαμπάλης, Νάστας (75’ Καλογιάννης), Εμμανουήλ, Μπουκουβάλας (46’ Μανάκας), Τσαναχτσίδης (46’ Χατζηγρηγορίου), Γκουντούρας (46’ Γκαλγκανόπουλος).
ΑΕ ΚΙΛΕΛΕΡ (Κ. Κατσάρας): Ντιντής Σ., Πανταζής (65’ Νικολαΐδης), Μπαρούτας, Αντωνίου, Χατζησαββίδης, Ντιντής Θ. (55’ Παπαγεωργίου Θ.), Αργύρης, Αναγνώστης, Κουβελάς, Κατσαμάγκας (65’ Βόρφι), Βαγενάς (46’ Γκουγκουλιάς).

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ    2
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ    0
Μία επιτυχημένη χρονιά για το Μαυροβούνι έκλεισε με ανάλογο τρόπο, δηλαδή με νίκη με 2-0 επί του Δαμασιακού. Η ομάδα του Δημήτρη Κουκουλιαύκα τερμάτισε στην τιμητική 3η θέση, αφήνοντας υποσχέσεις για τη νέα σεζόν.
Το 1-0 έκανε στο 73’ ο Φακίτσας με εντυπωσιακό βολ πλανέ μετά από σέντρα του Δ. Μπάγκα, ενώ στο 85’ ο Κακαζούκης με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Ι. Βαλιώτης με βοηθούς τους κ. Μπασινό και Μίτη.
Α.Ο. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ (Δ. Κουκουλιάφκας): Ριζόπουλος Αν., Θάνος, Μπατζέλας Β., Σκαφιδάς (46’ Μπάγκας Δ.), Κακαζούκης, Μουταφίδης, Ακριβόπουλος (73’ Κουκούτσης), Λιλολάρι, Ριζόπουλος Δ., Πράπας, Φακίτσας.
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Απ. Ευαγγέλου): Τσιάλτας Σ., Οικονόμου, Πέτρου, Μουσιάρης Θ., Δεληχάς, Καρακάνος, Μπακαΐμης Χ., Νταμπαλέτσιος, Λέτσιος Στ., Σάρα, Πλίτσης (84’ Παπαδημητρίου).

ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ    2
ΣΥΚΟΥΡΙΟ    1
Με νίκη αποχαιρέτησε την κατηγορία ο Αστέρας Μελισσοχωρίου, ο οποίος επικράτησε του Κισσάβου Συκουρίου με 2-1.
Ο Μπιρόλ με κεφαλιά στο 63’ έκανε το 1-0, ενώ στο 75’ ο Βογιατζής με εντυπωσιακό σουτ από τα 45 μέτρα έγραψε το 2-0.
Ο Κίσσαβος μείωσε στο 81’ ο 14χρονος Αλίγκας με εκτέλεση φάουλ.
Δύο δοκάρια με τους Νικόλι (15’) και Κολοβό (85’) είχαν οι γηπεδούχοι και ένα με τον Τζιούρα (87’) οι φιλοξενούμενοι.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Ακρίβος, με βοηθούς τους κ. Γκόγκο και Καραμαγκιόλα.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ (Μ. Αλεξούδης): Μπρούσας, Βογιατζής, Σδράλης Β. (78’ Πιέτρι), Κολοβός, Αβδουλάς, Γκαραβέλας, Αγγελακόπουλος, Νικόλι, Καραμάνος, Παπαδούλης (46’ Μπιρόλ), Περδίκης.
ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ (Απ. Τσιανάκας): Νιάκας, Κουλουκτσής (80’ Ζέκης), Αγγέλης (46’ Τόπης), Βελής (70’ Τζιούρας), Χάμος, Μπολάκης, Κορδέλας, Κώτσιας, Τσίκος (58’ Αλίγκας), Ράπτης (58’ Ζέλφος), Μουρογιάννης.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ    0
ΓΟΝΝΟΙ    2
Θετικό πρόσημο είχε η φετινή χρονιά για τον Όλυμπο Γοννων ο οποίος νίκησε εκτός έδρας τον Τύρναβο με 2-0 στο φινάλε του πρωταθλήματος.
Το 0-1 έγραψε στο 16’ ο Ε. Μπουμπούλης, ενώ στο 22’ ο Γ. Ζαϊρές ύστερα από ασίστ του Τσιντζιλώνη, διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Ι. Ντελέζος, με βοηθούς τους κ. Ζαχαρό και Μπατζιανούλη.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Αντ. Γαλάρας): Τσούκας, Μπαλκουράς, Παπαγεωργίου, Σιούτης, Στεμπάρι (62’ Πέτρο), Κατσαρός (86’ Μούτσο), Καρράς, Τσέσμα, Τόνι Μοντάνα, Τσατσελάρι, Ματράκης.
ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΟΝΝΩΝ (Δ. Κωστής): Μπαρμπαγιάνης, Κακούσιος (67’ Γκαγκανάσιος), Μπούμπουλης Αθ., Μπούμπουλης Ευαγγ. (75’ Κατσιούλας), Ζαϊρές Γ., Ζαϊρές Β. (46’ Γκουγκουλιάς), Γκαμπέτας (46’ Αλεξόπουλος), Σερίφης (75’ Παύλου), Τσιντζιλώνης, Μπουζούκας, Κόκρας.

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ    3
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ    3
Με εντυπωσιακό τρόπο έκλεισαν τη χρονιά Παναγροτικός και Φαλανιακός, οι οποίοι αναδείχτηκαν ισόπαλοι 3-3, σ’ ένα παιχνίδι με εναλλαγές στο σκορ και στο οποίο τα πάντα έγιναν στο α’ ημίχρονο.
Ο Παναγροτικός άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Σώκο (1-0), όμως ο Φαλανιακός έκανε την ανατροπή στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 6’ ισοφάρισε με τον Καρακίτσιο, με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντανίκα, ενώ στο 22’ ο Τσιάκος με πέναλτι (το κέρδισε ο ίδιος) έγραψε το 1-2.
Με τον Γκανάβα πρωταγωνιστή που σκόραρε στο 30’ και στο 32’ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανατρέψουν με τη σειρά τους την κατάσταση και να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα (3-2). Το τελικό 3-3 διαμόρφωσε στο 45’ ο Καρακίτσιος, που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και πάλι από ασίστ του Ντανίκα.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Βασιλός, με βοηθούς τους κ. Μπάλτζη και Σούρλα.
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Γ. Μάτος): Κατσανάκης, Σώκος, Μανακούσιος Θ., Παπαθανασίου (81’ Ολομάνι), Ακρίβος, Περήφανος (76’ Παπακώστας Ηλ.), Ρακίτι, Φασούλας (62’ Πιτσίλκας), Γκανάβας, Γεωργόπουλος (76’ Ψαρούλης), Πετράκης Εμ.
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τ. Παραφέστας): Κωνσταντίνου, Καρυώτης Ν. (75’ Καρυώτης Α.), Ευαγγελούλης (64’ λ.τ. Μπλάνας), Στάμος, Πανταζής (75’ Κουτσούκης), Πάνου (67’ λ.τ. Ιγγλέζος), Καρακίτσιος, Κολοβός, Κυρίτσης, Ντανίκας (64’ Ανατολίτης), Τσιάκος.

ΣΜΟΛΙΚΑΣ    1
ΑΧΙΛΛΕΑΣ Φ.    1
Χωρίς νικητή έληξε το ματς στη Φαλάνη ανάμεσα στον Σμόλικα και τον Αχιλλέα Φαρσάλων (1-1).
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 14’ με τον Νερπιέτρι, ο οποίος αξιοποίησε κάθετη πάσα του Πατσή, ενώ η ισοφάριση για τον Αχιλλέα ήρθε στο 59’ από τον Τσατσελάρι μετά από έξοχη ατομική ενέργεια.
Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, καθώς στο 77’ ο Λάιος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Γρηγοριάδης, με βοηθούς τους κ. Ντανταλή και Τζιμούρτο.
ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Ν. Χρόνης): Παπαγιάννης, Κόκκινος, Χαζίζι, Τάφα, Νερπιέτρι, Πολύζος, Σκούπρας, Πατσής, Χαρισούλης, Κουτσούκης (76’ Γαζέτας), Γκιόνα.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Δ. Μπουκουβάλας): Τσαπραΐλης, Λάιος, Κούλπας, Καραμπούζης, Κουρτεσιώτης, Αετόπουλος, Μπρόσκα, Κρικώνης (60’ Καραλούλης), Τσατσελάρι, Γκαραλιάκος (75’ Κώστας), Κερμελίδης.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ    4
ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ    0
Νικηφόρα αποχαιρέτησε τη χρονιά και ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο οποίος επικράτησε του Αετού Μακρυχωρίου με 4-0 και τερμάτισε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ στο 39’ με τον Βλαχάκη, ενώ στο 57’ ο Τσούτσας έγραψε το 2-0. Στο 61’ ο Στ. Δραχαλίβας ανέβασε τον δείκτη στο 3-0, ενώ το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 81’ ο Βλαχάκης.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Π. Γκάγκας, με βοηθούς τους κ. Καραθάνο και Αναγνωστόπουλο.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Β. Μπακογιάννης-Ν. Καραμήτσιος): Ν. Δραχαλίβας, Μιφτάρι, Γκόλτσιος (54’ Μπουμπουνάρας), Αυλογιάρης, Γανός, Νικολακούλης, Τσούτσας, Πούτας (79’ Γεωργούλης), Δ. Μουλτσιάς, Στ. Δραχαλίβας, Βλαχάκης.
ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ (Κ. Κολομητρούσης): Τσικρίκης, Γιαννακόπουλος, Γραβάνης (50’ Μπιτσαράς), Πέππας, Παπανικολάου, Χουτεσιώτης (50’ Χίσα), Καζάκος, Λάλλας (50’ Κυρίτσης), Χριστοδουλόπουλος (50’ Τσαπατόρης), Γκαμπούρας, Μπλάντας.

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Δήμητρα Γιάνν.-Κιλελέρ    0-2
Μαυροβούνι-Δαμασιακός    2-0
Πελασγιώτιδα-Βλαχογιάννι    2-0
Οικονόμος-Μακρυχώρι    4-0
Σμόλικας-Αχιλλέας Φ.    1-1
Μελισσοχώρι-Συκούριο    2-1
Τύρναβος-Γόννοι    0-2
Παναγροτικός-Φαλανιακός     3-3

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Κιλελέρ    100-11    85
………………………………………..
2. Αχιλλέας Φ.    80-19    71
3. Μαυροβούνι    60-41    51
4. Οικονόμος    49-37    47
5. Γόννοι    43-41    47
6. Φαλανιακός    44-38    44
7. Παναγροτικός    58-54    44
8. Σμόλικας    49-37    44
9. Δαμασιακός    40-38    41
10. Πελασγιώτιδα    47-61    39
11. Συκούριο    32-41    39
………………………………………..
12. Βλαχογιάννι    37-48    38
13. Δήμητρα Γιάνν.    33-40    34
14. Μελισσοχώρι    32-57    26
15. Μακρυχώρι    24-71    20
16. Τύρναβος    16-110    4

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass