Ταφόπλακα

Η ΑΕΛ ΕΧΑΣΕ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΕ 2-1 - ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΝΤΟ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΕΦΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ - ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2023 11:26

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ
Πρώτη ήττα της ΑΕΛ (2-1) στον δεύτερο γύρο χθες στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό Β’, του Αγιώτη τεχνικού Σωτήρη Αντωνίου, και ουσιαστικά μπήκε ταφόπλακα σε κάθε ελπίδα της λαρισινής ομάδας για άνοδο, αφού ο Πανσερραϊκός σε πέντε παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος χρειάζεται μόλις έναν βαθμό. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν ο Σαρδέλης στο 18’ και ο Ταβάρες στο 65’, ενώ οι «βυσσινί» είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 51’ με τον Μαυριά.
Η ΑΕΛ δικαιούτο με βάση την εικόνα του αγώνα την ισοπαλία, αλλά δεν το κατάφερε και τελικά όλα δείχνουν ότι θα γίνει πιθανός ρυθμιστής για τη μάχη της παραμονής στην οποία εμπλέκεται η άλλη λαρισινή ομάδα της κατηγορίας, ο Ηρακλής Λάρισας.


Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η αγωνιστική πολιτική της ΑΕΛ από δω και πέρα, αλλά σίγουρα ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης θα έχει μια καλή ευκαιρία να αξιολογήσει το έμψυχο δυναμικό ενόψει της νέας χρονιάς. Χθες, για παράδειγμα, είδαμε τον ταλαντούχο Κοσσονού να παίζει δεξί χαφ.
Η λαρισινή ομάδα δυστυχώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν καταφέρνει την επάνοδο και πολλά θα εξαρτηθούν για τη νέα χρονιά από την αδειοδότηση της ομάδας.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ συνεχίζει το 4-4-2, προφανώς για να μπορούν να παίξουν μαζί στην επίθεση τσιριγώτης και Όγκμποε. Κάτω από τα δοκάρια έπαιξε ο Σουλούκος, στην άμυνα οι: Θανάσης Παπαγεωργίου (δεξιά), Ηλιάδης, Κόλα (σέντερ μπακ, έκπληξη ότι έμεινε στον πάγκο ο Γκοτζαμανίδης), Μαϊδανός (αριστερά).
Στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ οι Πλέγας και Κώστας Παπαγεωργίου, ενώ στα άκρα έπαιξαν οι Μαυριάς και Νίνο που πήραν τη θέση των Νικολιά, Πεντρόσο (ο τελευταίος ήταν τιμωρημένος λόγω καρτών) και στην επίθεση βρέθηκαν οι Όγκμποε και Τσιριγώτης.
Ο Αγιώτης πρώην προπονητής της ΠΑΕ ΑΕΛ και νυν του Παναθηναϊκού Σωτήρης Αντωνίου έπαιξε με 4-2-3-1, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μαργκόνο, στην άμυνα οι: Λάμψια (δεξιά), Σιδεράς, Προδρομίτης (σέντερ μπακ), Μαρτίνης (αριστερά). Στη μεσαία γραμμή οι Αθανασακόπουλος, Καραμπάς στα αμυντικά χαφ και πιο μπροστά οι: Μαντσίνι, Κυριόπουλο, Ταβάρες και στην κορυφή ο Σαρδέλης.
Μόλις στο 8’, η ΑΕΛ απείλησε με συρτό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, που μπλόκαρε ο Μαργκόνο, ενώ στο 14’ ο Όγκμποε βγαίνει τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟ που αποκρούει σε κόρνερ.
Στην πρώτη φάση που δημιούργησε ο ΠΑΟ έκανε το 1-0 όταν, από σέντρα του Κυριόπουλου, ο Σαρδέλης από κοντά έκανε το 1-0, ενώ στο 23’ ο Ταβάρες λίγο έλειψε να κάνει με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή το 2-0, αλλά απέκρουσε ο Σουλούκος.
Η ΑΕΛ σαν να μην έφτανε που έχανε με 1-0, έχασε και τον Πλέγα που τραυματίστηκε και μπήκε στη θέση του ο Αντράντα.
Παρόλα αυτά η ΑΕΛ απείλησε με τον Νίνο στο 39’, αλλά το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή ήταν εύκολη λεία για τον τερματοφύλακα του ΠΑΟ.
Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν εις διπλούν όπου ο Σουλούκος απέκρουσε διαδοχικά σουτ των Ταβάρες, Κυριόπολου (40’).
Η λαρισινή ομάδα πλησίασε κοντά στην ισοφάριση στο 45’, αλλά το σουτ του Αντράντα λίγο έξω τη μεγάλη περιοχή βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
Ο Γκουτσίδης ρίχνει στον αγώνα Νικολιά, Κοσσονού για να κάνει την ομάδα καλύτερη και να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή και μόλις στο 48’ ο Μαυριάς έδωσε στον Νικολιά, αλλά το σουτ που έκανε μέσα από τη μεγάλη περιοχή απέκρουσε ο Μαργκόνο.
Στο 49’ το σουτ του Μαντσίνι καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σουλούκου.
Δύο λεπτά αργότερα έρχεται η ισοφάριση, όταν ο Νικολιάς τροφοδοτεί τον Μαυριά που με ωραίο σουτ κάνει το 1-1.
Ο Νικολιάς, που μπήκε φουριόζος στο 55’, κάνει σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του ΠΑΟ.
Και εκεί που η ΑΕΛ πίεζε, ο Παναθηναϊκός άρχισε τις αντεπιθέσεις κι αν στο 58’ ο Αθανασακόπουλος από πλάγια μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ, δεν συνέβη το ίδιο με τον Ταβάρες στο 65’ που ξεπέρασε σε ταχύτητα τον Ηλιάδη και πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Σουλούκου.
Η λαρισινή ομάδα προσπάθησε να ισοφαρίσει και έχασε τρεις ευκαιρίες. Αρχικά, με κεφαλιά του Ηλιάδη από το ύψος της μικρής περιοχής σε φάουλ του Μαυριά (71’) απέκρουσε ο Μαργκόνο. Στη συνέχεια, ο Νικολιάς έπιασε σουτ από το σημείο του πέναλτι στο 76’, αλλά απέκρουσε εκ νέου ο τερματοφύλακας του ΠΑΟ. Και η τρίτη ήταν πάλι από τον Νικολιά στο 78’ που σούταρε στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του γκολκίπερ των γηπεδούχων.
Ενώ όλα έδειχναν ότι οι «βυσσινί» -έχοντας την κατοχή της μπάλας- ήταν θέμα χρόνου να ισοφαρίσουν, λίγο έλειψε να δεχτούν τρίτο τέρμα, όταν ο Ταβάρες στο 85’ αστόχησε μπαίνοντας μόνος μέσα στη μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα άουτ. Και εκεί τελείωσε και το παιχνίδι, με την ΑΕΛ να έχει περισσότερη κατοχή (52%), περισσότερες τελικές (19-8) και κόρνερ (6-1). Ομως τα γκολ διαμορφώνουν το αποτέλεσμα...
Ουσιαστικά χθες τελείωσε και η υπόθεση πρωτιάς. Τώρα μπορεί να διεκδικήσει τη δεύτερη τιμητική θέση απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίοι από την ΑΕΛ οι: Νικολιάς, Κοσσονού, Μαυριάς. Ο Σουλούκος είχε καλές στιγμές, αλλά δέχτηκε δύο τέρματα. Θανάσης Παπαγεωργίου και Μαϊδανός δεν ήταν τόσο καλοί όσο σε προηγούμενα παιχνίδια, ενώ λάθη έκαναν και τα δύο σέντερ μπακ, ο Ηλιάδης και ο Κόλα. Η άμυνα στα χειρότερά της…
Πλέγας, Κ. Παπαγεωργίου τίποτα το ιδιαίτερο, ενώ ο Αντράντα φάνηκε μόνο στο πρώτο μέρος. Ο Νίνο μας έχει συνηθίσει σε καλύτερα παιχνίδια όπως και οι: Τσιριγώτης, Όγκμποε.
Ο Καλουτσικίδης έπαιξε λίγο, ενώ και ο Θωμαΐδης δεν φάνηκε.
Από τον Παναθηναϊκό κορυφαίοι οι: Ταβάρες, Μαργκόνο, Μαντσίνι.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του: Φίτσα (Πρέβεζας/Λευκάδας) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Δημητριάδη, Τσιριγώτη, Όγκμποε, Κοσσονού. Σωστοί στις υποδείξεις οι βοηθοί Φραγκιαδάκης (Λασιθίου), Δέτση (Δωδεκανήσου).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Παναθηναϊκός Β’ (Σωτήρης Αντωνίου): Μαργκόνο, Σιδεράς, Αθανασακόπουλος, Μαρτίνης, Μαντσίνι (74’ Δημητριάδης), Κυριόπουλος (66’ Φουρτάδο), Προδρομίτης, Ταβάρες, Σαρδέλης (54’ Βουτσάς), Λάμψιας (74’ Τουρκοχωρίτης), Καραμπάς (66’ Σερπέζης).
ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Σουλούκος, Αθ. Παπαγεωργίου (70’ Καλουτσικίδης), Μαϊδανός, Ηλιάδης, Κόλα, Πλέγας (35’ λ.τ. Αντράντα), Κ. Παπαγεωργίου (60’ Θωμαΐδης), Νίνο (46’ Κοσσονού), Μαυριάς, Τσιριγώτης (46’ Νικολιάς), Όγκμποε.
Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου της Super League 2:
ΠΟΤ Ηρακλής-Αναγέννηση Καρδίτσας    1-1
Πανσερραϊκός-Απόλλων Πόντου    3-0
Θεσπρωτός-Ηρακλής Λάρισας    0-0
Αλμωπός Αριδαίας-Διαγόρας    0-0
Μακεδονικός-Βέροια    0-1
Παναθηναϊκός Β’-ΑΕΛ    2-1
Απόλλων Λάρισας-ΠΑΟΚ Β’    0-3 α.α.
ΡΕΠΟ: Νίκη Βόλου
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 22 αγώνες)
1. Πανσερραϊκός    56
2. ΑΕ Λάρισας    45-23 αγ.
3. ΠΑΟΚ Β’    41
4. Αναγ. Καρδίτσας    41
5. ΠΟΤ Ηρακλής    39
6. Νίκη Βόλου    37
7. Παναθηναϊκός Β’    29
8. Αλμωπός Αριδαίας    27-23 αγ.
9. Διαγόρας    26
10. Μακεδονικός    26
11. Βέροια    24-23 αγ.
12. Απόλλων Πόντου    22-23 αγ.
13. Ηρακλής Λάρισας    21
14. Θεσπρωτός    17-23 αγ.
15. Απόλλων Λάρισας    4-23 αγ.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ 25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ηρακλής Λάρισας-Αλμωπός Αριδαίας
ΠΑΟΚ Β’-Θεσπρωτός
Απόλλων Πόντου-Παναθηναϊκός Β’
Αναγέννηση Καρδίτσας-Πανσερραϊκός
ΑΕΛ-Μακεδονικός
Διαγόρας Ρόδου-Π.Ο.Τ. Ηρακλής
Νίκη Βόλου-Απόλλων Λάρισας 3-0 α.α.
Ρεπό: Βέροια

Σε απολογία η ΑΕΛ

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου A2 Εθνικής Κατηγορίας κάλεσε σε απολογία την Τετάρτη 17.05.2023 και ώρα 12:30 την ΠΑΕ ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 14, 15 παρ. 2 και 3 Ια του Πειθαρχικού Κώδικα και 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ (αγώνας με ΠΑΕ Πανσερραϊκός, 03.05.2023).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass