Εχασε άδικα τη μάχη της ανόδου ο ΝΟΛ

Αν και άξιζε κάτι περισσότερο, ηττήθηκε χθες από τον ΟΦΘ με 7-8 - Τα διαιτητικά λάθη έκοψαν τον ρυθμό της λαρισινής ομάδας

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2023 11:45

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Έφτασε στην πηγή, αλλά… δεν του επέτρεψαν να πει νερό. Κάπως έτσι είχαν τα πράγματα χθες στο ανοιχτό κολυμβητήριο της Ν. Πολιτείας στην κομβικής σημασίας αναμέτρηση του ΝΟΛ με τον ΟΦΘ για την άνοδο στην Α1 Εθνική που έληξε με νίκη των φιλοξενουμένων με 8-7.


Η λαρισινή ομάδα ήθελε τη νίκη για να ισοφαρίσει σε 1-1 και να διεκδικήσει την άνοδο στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα εμπόδια που είχε μπροστά της. Το βασικότερο ήταν η διαιτησία που έκοψαν τον ρυθμό του ΝΟΛ, ο οποίος αναγκάστηκε να παίξει με ένα διαφορετικό στιλ παιχνιδιού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τα πολλά επιθετικά φάουλ που «έκοβαν» τις κόντρα επιθέσεις ήταν ένα ενδεικτικό στοιχείο, όπως και το ότι στο α’ ημίχρονο η λαρισινή ομάδα είχε χρεωθεί με 10 ποινές. Παράλληλα, είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία επίθεση με τον Μερκουριάδη (10’’ πριν το τέλος) το πέναλτι μετατράπηκε σε αποβολή αμυνομένου, ενώ σε γενικές γραμμές οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν πιο εύκολα τα πέναλτι.
Από κει και πέρα η πολύ καλή απόδοση του αντίπαλου τερματοφύλακα, η αδυναμία του ΝΟΛ στο τελείωμα των φάσεων στις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, ένα χαμένο πέναλτι, κάποια δοκάρια, καθώς επίσης και το γεγονός ότι Αληχανίδης και Μερκουριάδης αγωνίστηκαν με πρόβλημα υγείας, έπαιξαν τον δικό τους ρόλο για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα.
Το πρώτο οκτάλεπτο έληξε ισόπαλο με 2-2, ενώ στο δεύτερο οκτάλεπτο τα πράγματα δυσκόλεψαν πάρα πολύ για τον ΝΟΛ, καθώς οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 3-7. Στο β’ ημίχρονο ο ΝΟΛ έδειξε αποφασισμένος για την ανατροπή, μάζεψε τη διαφορά στο γκολ (7-8), αλλά στην τελευταία επίθεση αρχικά δεν δόθηκε το πέναλτι στον Μερκουριάδη, ενώ με την εκπνοή του αγώνα το σουτ του Μότσια δεν είχε ευτυχή κατάληξη, για να διατηρηθεί έτσι το 7-8.
Στη συνέχεια, ο ΝΟΛ θα διεκδικήσει την 3η θέση στην κατάταξη κόντρα στον Άρη στις 19 Μαΐου (δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το κολυμβητήριο στο οποίο θα διεξαχθεί).
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-5, 1-1, 3-0.
Οι σκόρερ:
ΝΟΛ: Κουλουκτσής 1, Στεργίου Δ. 1, Στεργίου Γ. 2, Διερκουριαλής 1, Πατούνας 1, Μότσιας 1.
ΟΦΘ: Ιωσήφ 1, Νάνος 1, Παυλίδης Ευάγγ. 1, Παυλίδης Χρ. 5.
Για τον ΝΟΛ ο τεχνικός Δημήτρης Μπλάνας είχε στη διάθεσή του συνολικά τους Μπεζιλιώτη, Πατούνα, Αληχανίδη, Μερκουριάδη, Δανιήλ Χρ., Κουλουκτσή, Στεργίου Δ., Δανιήλ Αθ., Ζαφειρίου, Στεργίου Γ., Μεταξιώτη, Κόκκινο, Παράσχο, Μότσια και Τσούτσα.

 

Δ. Μπλάνας: Μας αφήνει πικρή γεύση

Σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ο τεχνικός του ΝΟΛ Δημήτρης Μπλάνας επισήμανε τα εξής:
«Ξεκινήσαμε δυναμικά στο παιχνίδι, όμως οι διαιτητές δεν μας σεβάστηκαν στον βαθμό που θα έπρεπε. Παρ’ όλα αυτά, κάναμε τεράστια προσπάθεια για την ανατροπή στο β’ ημίχρονο, αλλά δεν καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας.
Ήταν μία χρονιά ιδιαίτερη για μας έτσι όπως ξεκινήσαμε. Είχαμε καλές και κακές στιγμές. Το τελευταίο, ωστόσο, δίμηνο δείξαμε τη δυναμική μας και διεκδικήσαμε την άνοδο. Δεν τα καταφέραμε και αυτό μας αφήνει μία πικρή γεύση. Απομένει ένα παιχνίδι με τον Άρη για την 3η θέση, το οποίο μας ενδιαφέρει, γιατί σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για τη νίκη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass