Κυπελλούχος ΕΠΣΛ ο Π.Ο.Ε.

*ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ΜΕ 4-0 ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΤΕΛΙΚΟ

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2023 12:10

Του Άρη Γκουτρουμάνη - Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Ο Π.Ο. Ελασσόνας, συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων, κατέκτησε το Κύπελλο ΕΠΣΛ και τη φετινή σεζόν (2022-23), καθώς επικράτησε στον χθεσινό 50ό τελικό του θεσμού στο στάδιο Αλκαζάρ του Α.Ο. Μαυροβουνίου με 4-0 και κατέγραψε έναν νέο ρεκόρ, καθώς είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία του θεσμού που κερδίζει σε τρίτο συνεχόμενο τελικό.
Σ’ ένα παιχνίδι που πραγματικά αποτέλεσε γιορτή για το λαρισινό ποδόσφαιρο, καθώς διεξήχθη μέσα σε αθλητικά πλαίσιο και το οποίο παρακολούθησαν περί τους 2.000 φιλάθλους, νίκησε η καλύτερη ομάδα και αυτή ήταν ο Π.Ο.Ε. Από την άλλη πλευρά, ο Α.Ο. Μαυροβουνίου κέρδισε επάξια το χειροκρότημα όλων για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε και την αξιοπρεπή παρουσία του ως πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα σε τελικό Κυπέλλου.
Η ομάδα της Ελασσόνας είχε την υπεροχή των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, πιέζοντας τον αντίπαλό της, ωστόσο το α’ ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα και καταγράφηκαν μόνο ευκαιρίες, με τον Πράπα (6’) για το Μαυροβούνι και τους Ιγγλέζο (16’), Κοντοθανάση (28’), Μουλτσιά (30’) και Καραγκούνη (40’) για τον Π.Ο.Ε.
Τα πάντα κρίθηκαν στην επανάληψη, με τον Π.Ο.Ε. να ανοίγει το σκορ στο 47’, όταν οι Γκαμπέτας και Καραγκούνης συνδυάστηκαν άψογα, και ο τελευταίος με σουτ έγραψε το 1-0. Στο 54’ το σουτ του Καραγκούνη απέκρουσε με τα πόδια ο Μπρέλλας για να φτάσουμε στο 70’, όταν ο Μουλτσιάς με σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Το 3-0 έγινε στο 84’ με το πλασέ του Ιγγλέζου, ενώ νωρίτερα στο 80’ ο Κωνσταντινίδης είχε ένα καλό σουτ.
Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Περτζιόνι με κοντινή κεφαλιά δεν μπόρεσε να σκοράρει, κάτι που έγινε στο αμέσως επόμενο λεπτό (90’+2’), όταν από ασίστ του Μπούσια ο Τσάτσος με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-0, σφραγίζοντας έτσι τον θρίαμβο για την ομάδα του Π.Ο.Ε.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Ι. Ντελέζου και των βοηθών του κ. Νάκα και Μπουρονίκου. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Ακριβόπουλος (41’) και Περτζιόνι (72’). Σε ρόλο 4ου διαιτητή ήταν ο κ. Βασιλός (άψογος) και επιπρόσθετοι διαιτητές οι κ. Μίχος και Παπαγεωργίου (επίσης πολύ καλοί). Άψογοι στα καθήκοντά τους και οι παρατηρητές κ. Πατσιούρας και Γκανούρης.
Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Ν. Φώλλας): Γούπος, Κακάμης (79’ Μπούσιας), Νταμπώσης, Λαγός, Περτζιόνι, Κοντοθανάσης, Γκαμπέτας (68’ Μπέλλος), Κυρίτσης (84’ Τσάτσος), Μουλτσιάς, Γκαραγκούνης (79’ Κωνσταντινίδης), Ιγγλέζος (84’ Καραμούλας).
Α.Ο. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ (Δ. Κουκουλιαύκας): Μπρέλλας, Μπάγκας Δ., Κακαζούκης, Λιλολάρι, Μπάγκας Κ. (85’ Κολιοφούτης), Μπαντζέλας Β., Μπαντζέλας Ν. (56’ λ.τ. Σκαφιδάς), Μπέτσης (85’ Θάνος), Σπανός, Πράπας (85’ Στατήρης), Ακριβόπουλος (71’ Φακίτσας).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass