ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:

Οταν μπήκα στο Αλκαζάρ όλα μου θύμισαν Γυμναστικό...

*ΜΑΚΑΡΙ Η ΛΑΡΙΣΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΣΠΑΝΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 26 Απρ 2023 9:54 | Τελευταία ενημέρωση: 26 Απρ 2023 10:03
ΓΣΛ: Πάνω από αριστερά: Θόδωρος Ροδόπουλος, Τάκης Κουραμάς, Νίκος Πιτσίλκας, Τάκης Λέκκας, Νίκος Σταυρόπουλος, Χάρης Λεοντιάδης, Μανώλης Λελούδας, Μάνθος Γερακίνης. Κάτω από αριστερά: Πέτρος Σταυρόπουλος, Γιάννης Όθων, Αποστόλης Σιλιτζής, Γιώργος Βαγιόπουλος και Νίκος Νοβακούδης. ΓΣΛ: Πάνω από αριστερά: Θόδωρος Ροδόπουλος, Τάκης Κουραμάς, Νίκος Πιτσίλκας, Τάκης Λέκκας, Νίκος Σταυρόπουλος, Χάρης Λεοντιάδης, Μανώλης Λελούδας, Μάνθος Γερακίνης. Κάτω από αριστερά: Πέτρος Σταυρόπουλος, Γιάννης Όθων, Αποστόλης Σιλιτζής, Γιώργος Βαγιόπουλος και Νίκος Νοβακούδης.

Του Σωτ. Κέλλα
Στη Λάρισα την περασμένη βδομάδα έγινε το 50ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Μπάσκετ και ένας από τους κορυφαίους παίκτες που ανέδειξε η θεσσαλική πρωτεύουσα ήταν ο Νίκος Σταυρόπουλος που βρέθηκε στη Λάρισα, ως υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος της Ε.Ο.Κ.


Στο πρωτάθλημα, ως γνωστόν, όπως μας λέει ο Νίκος Σταυρόπουλος, συμμετείχαν παίκτες που αύριο θα είναι στα ανδρικά τμήματα των ομάδων τους, αλλά και στην Εθνική Ανδρών. Είναι τα αυριανά ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ…
Οι αγώνες έγιναν σε δύο γήπεδα, στα κλειστά γυμναστήρια της Νεάπολης και του Αλκαζάρ («αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που επιλέχθηκε για να γίνει το συγκεκριμένο πρωτάθλημα στη Λάρισα»), μας λέει ο Νίκος Σταυρόπουλος και κάπου εκεί ήταν το ευαίσθητο σημείο για τον ίδιο… «Όταν μπήκα στο Αλκαζάρ, όλα μου θύμισαν Γ.Σ.Λ. και τις μεγάλες στιγμές του κλειστού, αυτού που γέμιζε ασφυκτικά από κόσμο. Τότε που κάθε χρόνο ήταν όλα δύσκολα, ενώ με δεδομένο ότι απαγορεύονταν οι μεταγραφές παίζαμε οι ίδιοι. Είχαμε γίνει μια καλή παρέα και πανηγυρίσαμε πολλές επιτυχίες. Εγώ, ο Κουραμάς, ο Λέκκας, ο Άρης Ζώης, ο αδελφός μου, ο Βαγιόπουλος, ο Σπηλιώτης και συγγνώμη για τους υπόλοιπους που δεν αναφέρω… Ήμασταν όλοι μια παρέα, γιατί οι παρέες γράφουν ιστορία. Εδώ έκανα τα πρώτα βήματα του μπάσκετ, εδώ έπαιξα πρώτη φορά με τη φανέλα της Εθνικής, εδώ με είδε ο ΠΑΟΚ και με πήρε ως μεταγραφή». Και να υπενθυμίσουμε ότι ο Σταυρόπουλος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα το 1987 και κυπελλούχος Ευρώπης με τον ΠΑΟΚ το 1991.
*Σήμερα δεν υπάρχει ομάδα της Λάρισας σε εθνική κατηγορία…
«Δυστυχώς ναι. Κρίμα για την πόλη της Λάρισας. Οι συγχωνεύσεις που έγιναν δεν βοήθησαν. Το αντίθετο θα έλεγα. Τα αποτελέσματα των συγχωνεύσεων δεν ήταν τα προσδοκώμενα. Δεν το περίμενα ποτέ… Η Λάρισα και η Πάτρα είναι δύο πόλεις με παράδοση στο μπάσκετ. Θλίβομαι που βλέπω τώρα η Πάτρα να έχει δύο ομάδες στη μεγάλη εθνική κατηγορία και η Λάρισα σε καμία κατηγορία».
*Ούτε και παίκτη σε κάποια Εθνική…
«Ναι, γιατί θα πρέπει να δουλέψουν καλύτερα οι ακαδημίες πάνω στις δεξιότητες. Γίνεται προσπάθεια, αλλά πρέπει να γίνει ακόμα καλύτερη, ώστε να γίνουν και οι παίκτες από τις ακαδημίες της Λάρισας καλύτεροι. Η Λάρισα μπορεί να ξαναβγάλει τον νέο Σπανούλη».
*Τον Κεραυνό, τον Γιακούλα, τον Αργυρούλη, που μετείχαν στο πρωτάθλημα, πώς τους είδες…
«Θα μου επιτρέψτε λόγω της θέσης να μην κάνω κρίσεις πάνω σε καμία ομάδα που συμμετείχε στη διοργάνωση. Ότι μια ομάδα της Λάρισας έπαιξε στο κοινό της πόλης είναι από μόνο του ένα ευχάριστο γεγονός».
Τέλος, ο Νίκος Σταυρόπουλος είπε ότι ένας από τους στόχους της διοργάνωσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι φίλαθλοι του αθλήματος, ενώ χάρη στην προσπάθεια του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, ήρθαν τρεις διοργανώσεις στον κάμπο, η Εθνική Ελλάδας μετά από 50 χρόνια, το πανελλήνιο εφήβων μπάσκετ στη Λάρισα οι δύο, ενώ το πανελλήνιο παίδων πέρυσι στην Καρδίτσα. Στις εκδηλώσεις της Λάρισας σημαντική ήταν και η βοήθεια και του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη. Θεωρεί ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την επανεκκίνηση του αθλήματος στη Λάρισα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass