Η καταδίωξη…

Το τηλεπαιχνίδι που έγινε …το ποδοσφαιροπαιχνίδι του 1ου Ομίλου μεταξύ ΑΕΛ και Πανσερραϊκού - Οι «βυσσινί» κέρδισαν τον Αλμωπό με 2-0 χάρη σε γκολ των Πεντρόσο και Κ. Παπαγεωργίου - Γκουτσίδης: Σε ακατάλληλη ώρα ο αγώνας με τον Ηρακλή

Δημοσίευση: 24 Απρ 2023 11:00

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος
"The Chase" (σ.σ. η καταδίωξη) το παιχνίδι γνώσεων και καταδίωξης που παρουσιάζει η Μαρία Μπεκατώρου καθημερινά είναι από τα πιο δημοφιλή της φετινής περιόδου και νομίζουμε ότι διεξάγεται και το πιο δημοφιλές ποδοσφαιροπαιχνίδι ανόδου στον 1ο Ομιλο της Super League 2 με αντιπάλους την ΑΕΛ και τον Πανσερραϊκό, καθώς οι υπόλοιποι έχουν αποσυρθεί…


Οι Chasers δεν είναι «Το Βουνό», «Το Γεράκι», «Ο Αδέκαστος Επιθεωρητής» και «Η γυναίκα με τα μαύρα», αλλά όπως φαίνεται ο Ηρακλής, η Νίκη Βόλου, η Αναγέννηση Καρδίτσας και ο …ΠΑΟΚ Β’, ανάλογα με την ομάδα που παρατάσσεται στον αγωνιστικό χώρο…
Χθες η ΑΕΛ κέρδισε στο Αλκαζάρ στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος τον Αλμωπό Αριδαίας με 2-0, χάρη σε τέρματα των Πεντρόσο (23') με πέναλτι και Κ. Παπαγεωργίου (82') με σουτ.
Η λαρισινή ομάδα πήρε εύκολα τη νίκη απέναντι στον …Σουλιώτη (ο Λαρισαίος ήταν ο κορυφαίος παίκτης των αντιπάλων που κέρδισε κατά κράτος τις μάχες στις κεφαλιές τον Όγκμποε) και πλέον συνεχίζει να ελπίζει για άνοδο. Παράλληλα ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης δοκίμασε την αγωνιστική ετοιμότητα των Αντράντα, Νίνο, Καλουτσικίδη που τους ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα, ενώ είδαμε τον Νικολιά να παίζει σε ρόλο επιθετικού χαφ. Ενόψει των τριών δύσκολων αγώνων με Ηρακλή, Πανσερραϊκό και ΠΑΟ Β’ γίνονται δοκιμές.
Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ στις αρχές Μαΐου θα ξέρει πώς θα πορευτεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος… Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης πάντως δήλωσε ότι είναι ακατάλληλη η ώρα της αναμέτρησης με τον Ηρακλή το ερχόμενο Σάββατο στις 13.45. Δεν έχει άδικο...
Στα αρνητικά ο λιγοστός κόσμος που βρέθηκε χθες στο Αλκαζάρ…

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Με αρκετά νέα πρόσωπα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα στην Ηγουμενίτσα με τον Θεσπρωτό παρατάχθηκε η ΑΕΛ. Το μόνο που δεν άλλαξε ο Παναγιώτης Γκουτσίδης ήταν η τακτική που έμεινε πιστός στο 4-3-3.
Ο Σουλούκος ήταν κάτω από τα δοκάρια, στη άμυνα οι: Καλουτσικίδης (δεξιά), Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης (σέντερ μπακ), Μαϊδανός (αριστερά).
Στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ ο Πλέγας και επιθετικά οι: Αντράντα (Πινίνο) και Νικολιάς. Τέλος στην επίθεση οι Νίνο (δεξιά), Όγκμποε (σέντερ), Πεντρόσο (αριστερά).
Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με 3-5-2 έχοντας τον Ντόκιτς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι: Τσιμπούκας, Σουλιώτης και Ασλαμπάλογλου.
Στη μεσαία γραμμή οι: Παρασκευάς (δεξί μπακ-χαφ), Πέττας, Πέλκας, Ρίβας και αριστερό ο Μακρυδάκης. Στην επίθεση οι Πόποβιτς και Πατρινός.
Η ΑΕΛ ξεκίνησε δυνατά, είχε την κατοχή μπάλας και έκανε δύο επικίνδυνα σουτ με Νίνο (9’ άουτ) και Όγκμποε (μπλόκαρε ο Ντόνιτς). Και τα δύο έγιναν από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
Στο 23' ο εορτάζων Θωμάς Τσιμπούκας ανέτρεψε τον Πεντρόσο και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι το οποίο δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα οι φιλοξενούμενοι. Το εκτελεί ο Πεντρόσο και κάνει το 1-0.
Από κει και πέρα το παιχνίδι πήγε σε αργό ρυθμό και μάλλον οι παίκτες έκαναν αγγαρεία.
Η πρώτη επόμενη καλή φάση έγινε στο 57' όταν από σέντρα του Πεντρόσο προ του Όγκμποε που ήταν μόνος προ κενής εστίας, απέκρουσε ο Ασλαμπάλογλου.
Στο 58' σουτ του Πεντρόσο από το ύψος της μεγάλης περιοχής κατέληξε άουτ.
Οι αλλαγές που έκανε στο ημίχρονο ο Αλμωπός Αριδαίας δεν άλλαξαν την εικόνα, ενώ οι αλλαγές του Γκουτσίδη φάνηκαν μόνο όταν ο Αλμωπός άρχισε να επισκέπτεται τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ.
Τελικά στο 82' ο Μαυριάς έδωσε στον Πεντρόσο και εκείνος στον Κ. Παπαγεωργίου που με ωραίο σουτ έκανε το 2-0.
Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν στο 84' όταν στο σουτ του Καρυπίδη έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλόκαρε ο Σουλούκος.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Καλύτεροι από την ΑΕΛ Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης που ήταν αλάνθαστοι. Από κει και πέρα σε μεγάλα κέφια ήταν ο Πεντρόσο και ο Κώστας Παπαγεωργίου όταν μπήκε στο παιχνίδι. Ο Μαϊδανός πρόσθεσε ένα ακόμα καλό παιχνίδι, ενώ ο Κοσσονού είχε διάθεση.
Ο Καλουτσικίδης άρεσε, ενώ ο Πλέγας για μία ακόμα φορά δεν φάνηκε. Ο Αντράντα μέτριος, ενώ ο Μαυριάς πήγε αρκετά καλά.
Ο Όγκμποε έχασε πολλές μονομαχίες, ενώ ο Τσιριγώτης έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται.
Από τον Αλμωπό που τεχνικό διευθυντή έχει τον Λαρισαίο Ανδρέα Πασπαλιάρη πήγαν καλά ο Σουλιώτης (ο κορυφαίος) και ο Μακρυδάκης.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Αλιάγας (Δυτ. Αττικής) ήταν άριστος και έδειξε μια κίτρινη κάρτα στον Μακρυδάκη. Νομίζουμε ότι ο παρατηρητής διαιτησίας κ. Μπριάκος θα τον βαθμολογήσει με άριστα. Σωστοί οι δύο βοηθοί Μανούρας (Δυτ. Αττικής), Βογιατζής (Καρδίτσας).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός (74' Κοσσονού), Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Πλέγας, Νίνο (61' Κ. Παπαγεωργίου), Αντράντα (74' Θωμαΐδης), Πεντρόσο, Νικολιάς (74' Μαυριάς), Ογκμποε (85' Τσιριγώτης).
Αλμωπός Αριδαίας (Γιώργος Τυριακίδης): Ντόκιτς, Σουλιώτης, Παρασκευάς (58' Μανωλάκης), Τσιμπούκας, Ασλαμπάλογλου, Μακρυδάκης, Πέττας, Ρίβας (70' Σουρνάκης), Πόποβιτς (58' Παπαδόπουλος), Πέλκας (82' Ταχματζίδης), Πατρινός (82' Καρυπίδης).

 

Το πέναλτι…

Όταν η ΑΕΛ κέρδισε το πέναλτι, ο τεχνικός της λαρισινής ομάδας Παναγιώτης Γκουτσίδης έδωσε εντολή να το χτυπήσει ο Όγκμποε αντί του Πεντρόσο που πήγε στην μπάλα. Τελικά το χτύπησε ο Πεντρόσο, γιατί ο Όγκμποε δεν αισθανόταν καλά και πανηγύρισε έξαλα όταν ευστόχησε. Αφιέρωσε το τέρμα στην εγκυμονούσα γυναίκα του που βρίσκεται στον 6ο μήνα και περιμένει το δεύτερο παιδί του ζευγαριού (το πρώτο είναι αγόρι)…

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΡΓΩΝΗΣ:
Χρειαζόμασταν υπομονή…

Μετά το τέλος του αγώνα δηλώσεις αντί του Παναγιώτη Γκουτσίδη έκανε ο συνεργάτης του Αλέξανδρος Βεργώνης που δήλωσε τα ακόλουθα: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο, ο οποίος είχε μόλις πέντε ήττες στη σεζόν. Ήταν ένα ματς στο οποίο μας έδωσαν χώρο και χρειαζόταν υπομονή. Καταφέραμε να πετύχουμε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ είχαμε και την κατοχή της μπάλας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, μέχρι και το τέλος, όπου καταφέραμε να κάνουμε το 2-0 και να «σφραγίσουμε» τη νίκη.
Κρατάμε για έναν ακόμα αγώνα το μηδέν παθητικό, ενώ έχουμε κι ένα σερί πέντε νικών. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η στήριξη του κόσμου από την αρχή του αγώνα κι ενώ μέχρι το 82' ήταν ρευστός.
Τους ευχαριστούμε και τους θέλουμε μαζί μας στη δύσκολη συνέχεια!».
Ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Μαϊδανός σημείωσε τα εξής: «Είχαμε ένα παιχνίδι κόντρα σε μία μαχητική ομάδα που χάνει δύσκολα και τα παιχνίδια της κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ξέραμε από την αρχή ότι πρέπει να είμαστε σοβαροί και να έχουμε υπομονή, ώστε να κερδίσουμε το ματς. Ήμασταν κυρίαρχοι στο παιχνίδι σήμερα, με αγωνιστικό πλάνο και πετύχαμε δύο γκολ, παίρνοντας μία νίκη που μας δίνει μία μεγάλη ώθηση από τη στιγμή που έχουμε πετύχει το πέντε στα πέντε στον δεύτερο γύρο.
Τώρα πάμε να παίξουμε τα δύο ντέρμπι, με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο και με τον Πανσερραϊκό στην έδρα μας, όπου θα παίξουμε για όσες πιθανότητες έχουμε την άνοδο.
Να ευχαριστήσω τον κόσμο μας που έρχεται στο γήπεδο. Μας δίνει μεγάλη χαρά, γιατί δείχνει πως πιστεύει σε εμάς και χαίρεται με αυτό που βλέπει».
* * *
Ο προπονητής του Αλμωπού Αριδαίας Γιώργος Τυριακίδης τόνισε τα ακόλουθα: «Δεν μου έκαναν το δώρο τα παιδιά λόγω της ονομαστικής μου εορτής. Κρατάω μόνο την προσπάθεια, γιατί ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι εξαρχής, κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα. Αμυντικά σταθήκαμε πολύ καλά και ήμασταν μέσα στο παιχνίδι. Το πετύχαμε αυτό και μέχρι τέλους προσπαθήσαμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε από το ματς.
Από μία κακή εκτίμηση, όπως συνέβη και άλλες φορές φέτος, το πληρώσαμε με ένα πέναλτι που ήταν καθαρό. Δώσαμε, λοιπόν, το δικαίωμα στην ΑΕΛ να προηγηθεί κι όλα έγιναν δύσκολα για εμάς.
Με τις διορθωτικές κινήσεις που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο ισορροπήσαμε το παιχνίδι κι εκεί που αρχίσαμε να πατάμε καλά και να μπαίνουμε στην αντίπαλη περιοχή ήρθε το δεύτερο γκολ. Όταν συμβαίνει αυτό κόντρα σε μία ομάδα που διεκδικεί την άνοδο, όλα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.
Κρατάμε την καλή μας εμφάνιση. Για εμάς είναι μία ήττα εντός προγράμματος. Θέλουμε να πάρουμε τα εντός έδρας παιχνίδια και είμαστε κοντά στον στόχο μας. Αγωνιστικά είμαστε καλά και η συνέχεια θα είναι αυτή που επιθυμούμε».
Δηλώσεις έκανε και ο Βασίλης Πέλκας που σημείωσε τα εξής: «Ήρθαμε σε μία δύσκολη έδρα και παίξαμε κόντρα σε μία ομάδα που διεκδικεί την άνοδο, παρόλα αυτά ήμασταν αποφασισμένοι να πάρουμε ό,τι καλύτερο από το ματς. Δεν τα καταφέραμε, όμως κρατάμε την προσπάθεια που βγάλαμε στο γήπεδο. Ακόμη και μετά το γκολ που δεχθήκαμε, πιέσαμε ψηλά και θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιες ευκαιρίες.
Εμείς κοιτάμε το επόμενο ματς στην έδρα μας και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε την καλή πορεία που θέλουμε να έχουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass