FORMULA 1

Τα χρήματα που έβγαλαν οδηγοί

Δημοσίευση: 23 Απρ 2023 11:20

Όπως είναι φυσικό, η F1 ως κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού πληρώνει καλύτερα από κάθε άλλη κατηγορία αγώνων. Πόσα χρήματα, όμως, κέρδισε κάθε οδηγός του grid το 2022; Οι ομάδες είναι αρκετά φειδωλές στη δημοσιοποίηση λεπτομερειών από τα συμβόλαια που υπογράφουν με τους οδηγούς τους.

Παρά ταύτα, πάντα υπάρχουν διαρροές κατά καιρούς οι οποίες μας δίνουν μια αρκετά καλή ιδέα για το που κυμάνθηκαν οι μισθοί των 20 οδηγών. Τουλάχιστον για το 2022. Ο Lewis Hamilton είναι ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός του grid. Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής κερδίζει με το παρόν του συμβόλαιο περί τα 35 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Σε ό,τι αφορά τον νέο teammate του Βρετανού, το ποσό είναι αρκετά μικρότερο. Ο Geroge Russell του αποφέρει 8 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Ο Max Verstappen είναι από φέτος ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός στη F1. Το παρόν του συμβόλαιο θα του αποφέρει περί τα 55 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Ο Sergio Perez με την ομάδα τον Μάιο του 2022. Σύμφωνα με αυτήν θα κερδίζει 10 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. Στη Ferrari οι δύο οδηγοί κέρδιζαν ετησίως από 12 εκατομμύρια δολάρια κατά τις δύο προηγούμενες σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, ο Charles θα αμείβεται με 24 εκατομμύρια δολάρια για κάθε ένα από τα εναπομείναντα 2 χρόνια στο συμβόλαιό του. Οι McLaren και ο Lando θα γίνεται πλουσιότερος κατά 24 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, σύμφωνα με το νέο του συμβόλαιο. Από την άλλη η αμοιβή του Ricciardo ανήλθε στα 15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Το συμβόλαιο του Oscar Piastri στην πρώτη του σεζόν θα κερδίσει δύο εκατομμύρια δολάρια. Χωρίς να υπολογίζονται, φυσικά, τα μπόνους επιδόσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass