Μόνη δεύτερη, αλλά -9…

*Η ΑΕΛ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΤΟΝ ΘΕΣΠΡΩΤΟ (2-0) ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΩΝ ΟΓΚΜΠΟΕ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΙΑ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2023 11:14

Η ΑΕΛ ξεπέρασε στην Ηγουμενίτσα το εμπόδιο του Θεσπρωτού, καθώς στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής

του πρωταθλήματος της Super League 2 κέρδισε με 2-0, χάρη σε τέρματα που πέτυχαν ο Όγκμποε μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και ο Νικολιάς στο 56’, που είχε περάσει ως αλλαγή στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Η λαρισινή ομάδα έκανε το καθήκον της και συνεχίζει να ελπίζει, έμεινε μόνη στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και χωρίς άγχος θα προσπαθήσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος να κάνει το καλύτερο δυνατό, αν και το έργο της μόνο εύκολο δεν είναι… Για να λέμε την πλήρη αλήθεια, η ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε και το γεγονός ότι οι παίκτες του Θεσπρωτού απείχαν το τελευταίο διάστημα από τις προπονήσεις λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Ο Ελληνοαργεντίνος τεχνικός της ομάδας της Ηγουμενίτσας, Χουάν Ραμόν Ρότσα, προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, επιλέγοντας τους παίκτες που θεωρούσε περισσότερο έτοιμους εξαιτίας της πολυήμερης αποχής από τις προπονήσεις σε μια πειραματική ουσιαστικά ενδεκάδα.
Ο Τσιμόπουλος υπερασπίστηκε την εστία, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Ντόντης, Ραστόκα, Τρομπούκης και Ρούσης. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Καραμποΐκης, Μαρτίνεζ, Παππάς Ευαγγ., Κουέβας και Δρίτσας, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Σάνι Ρονάλτο.
Ο τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης ξεκίνησε με δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου, καθώς στην αρχική ενδεκάδα ξεκίνησαν ο Κοσονού και ο Μαυριάς. Στο κλασικό 4-3-3, κάτω από τα δοκάρια έπαιξε ο Σουλούκος, δεξιά στην άμυνα Θ. Παπαγεωργίου, αριστερά Κοσονού, με κεντρικούς αμυντικούς Ηλιάδη και Γκοτζαμανίδη. Στη μεσαία γραμμή Κ. Παπαγεωργίου, Πλέγας, Θωμαΐδης και στην επίθεση οι: Μαυριάς (δεξιά), αριστερά ο Πεντρόσο και στην κορυφή ο Όγκμποε.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Η ΑΕΛ μόλις στο πρώτο λεπτό έκανε το 1-0 όταν από σέντρα του Θανάση Παπαγεωργίου, ο Όγκμποε με κεφαλιά πέτυχε τέρμα. Λίγο έλειψε η χαρά να κρατήσει μόλις λίγα δευτερόλεπτα, αφού ο Παππάς εκμεταλλεύτηκε λάθος του Κοσονού έκανε σέντρα, βρήκε τον Σάνι που μόνος απέναντι στον Σουλούκο έστειλε την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Οι γηπεδούχοι πίεσαν, αλλά η ΑΕΛ ήταν πάλι αυτή που δημιούργησε ευκαιρίες, αρχικά με τον Κώστα Παπαγεωργίου στο 31’ και μετά με τον Πλέγα στο 38’. Οι αμυνόμενοι των γηπεδούχων απέκρουσαν στη γραμμή του τέρματος.
Στο 43’ ουσιαστικά κρίθηκε το παιχνίδι όταν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ραστόκα που χτύπησε τον Ηλιάδη. Κίτρινη κάρτα πήρε και ο Ηλιάδης.
Στο 45’ η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο 0-2 όταν ο Πλέγας έκανε σέντρα και ο Πεντρόσο με κεφαλιά «ψαράκι» έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Παναγιώτη Γκουτσίδη κυριάρχησε απόλυτα και έριξε μέσα τους Αντράντα και Νικολιά για να βρει το 0-2 από τον δεύτερο στο 56’ αφού προηγήθηκε δοκάρι του Όγκμποε.
Ο Αντράντα έδωσε στον Όγκμποε που από το σημείο του πέναλτι σούταρε έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε στον Πεντρόσο που έδωσε στον Νικολιά και με διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και έκανε το 0-2.
Η ομάδα του Θεσπρωτού προσπάθησε να μειώσει στο 63’ με τον Παππά, αλλά το σουτ που έκανε από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σουλούκου. Απείλησε με ένα τρίτο τέρμα με σουτ που έκανε ο Γκοτζαμανίδης στο 74’, αλλά και ο Νίνο στο 83’ που η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Θεσπρωτού. Τελευταία φάση για την ΑΕΛ ήταν ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Νικολιά στο 89’ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τσιμόπουλος. Γενικά η ΑΕΛ κατάφερε να προηγηθεί γρήγορα και, παρότι στο πρώτο μέρος δεν πήγε καλά, η αποβολή του Ραστόκα έκανε το έργο της πολύ εύκολο στο δεύτερο μέρος και πήρε δίκαια τη νίκη με 2-0.
Η ΔΙΑΤΗΣΙΑ
Η διαιτήτρια Αντωνίου (Αχαΐας) από την Ηγουμενίτσα πήγε πολύ καλά. Εκτός της κόκκινης κάρτας Ραστόκα, είδαν κίτρινες ο Ηλιάδης (6η) και ο Γκοτζαμανίδης (3η) και βρίσκονται στο όριο για τιμωρία δύο και μίας αγωνιστικής αντίστοιχα, κίτρινη κάρτα είδε και ο Ρούσης των γηπεδούχων. Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Οικονόμου, Κακαφώνης (Αχαΐας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Θεσπρωτός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Τσιμόπουλος, Ντόντης, Ραστόκα, Τρομπούκης, Ρούσης, Μαρτίνεζ, Παππάς (70’ Μπίκας), Δρίτσας, Κουέβας (56’ Πανταζέλος), Καραμποΐκης, Σάνι (56’ Χατζάκος).
ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Σουλούκος, Αθ. Παπαγεωργίου (57’ Καλουτσικίδης), Κοσονού (30’ λ.τ. Μαϊδανός), Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Θωμαΐδης (70’ Νίνο), Πλέγας, Κ. Παπαγεωργίου (46’ Αντράντα) Όγκμποε, Πεντρόσο, Μαυριάς (46’ Νικολιάς).

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass