Νίκη-«χρυσάφι» για Συκούριο, σε περιπέτειες η Γιάννουλη

Αλλαγή σκηνικού στη μάχη της παραμονής μετά τα χθεσινά αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2023 11:05

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Με συναρπαστικό τρόπο εξελίσσεται η μάχη της σωτηρίας στο φετινό πρωτάθλημα της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ, κάτι που επιβεβαιώθηκε και χθες με τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν κατά την 26η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Κίσσαβος Συκουρίου που νίκησε 2-0 τον Όλυμπο Γόννων και ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού, ανεβαίνοντας στη 10η θέση της κατάταξης. Αντίθετα, σε περιπέτειες μπαίνει η Δήμητρα Γιάννουλης που υπέστη ήττα-σοκ στο Μακρυχώρι με 3-0 από τον τοπικό Αετό και υποχώρησε στη 12η θέση (δηλαδή βρίσκεται οριακά στην επικίνδυνη ζώνη).
Από κει και πέρα η Πελασγιώτιδα, που προηγήθηκε στο σκορ, δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη μέσα στο Μελισσοχώρι, ωστόσο πήρε έστω έναν βαθμό (1-1), η Δόξα Βλαχογιαννίου βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη βαθμολογική θέση μετά την ήττα με 3-1 στο Δαμάσι από τον τοπικό Δαμασιακό, ενώ ο Σμόλικας έκανε ένα ακόμα βήμα για τη σωτηρία, καθώς νίκησε με 3-0 τον Τύρναβο.
Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, η πρωτοπόρος Α.Ε. Κιλελέρ πέρασε και από το Μαυροβούνι (1-2) και πλέον χρειάζεται έναν βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο, ο Αχιλλέας Φαρσάλων έκαμψε με 3-1 την αντίσταση του Φαλανιακού, ενώ τέλος ο Οικονόμος Τσαριτσάνης επιβλήθηκε του Παναγροτικού με το εμφατικό 4-0.

 

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(26η αγωνιστική)
Μαυροβούνι-Κιλελέρ    1-2
Οικονόμος-Παναγροτικός    4-0
Αχιλλέας Φ.-Φαλανιακός    3-1
Μελισσοχώρι-Πελασγιώτιδα    1-1
Δαμασιακός-Βλαχογιάννι    3-1
Σμόλικας-Τύρναβος    3-0
Μακρυχώρι-Δήμητρα Γιάνν.    3-0
Συκούριο-Γόννοι    2-0

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Κιλελέρ    78-11    73
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
2. Αχιλλέας Φ.    69-16    61
3. Μαυροβούνι    51-37    41
4. Οικονόμος    41-32    41
5. Φαλανιακός    34-28    40
6. Παναγροτικός    51-44    40
7. Δαμασιακός    35-29    38
8. Σμόλικας    41-30    37
9. Γόννοι    33-38    37
10. Συκούριο    26-37    33
11. Βλαχογιάννι    31-41    32
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
12. Δήμητρα Γιάνν.    27-33    31
13. Πελασγιώτιδα    40-49    30
14. Μελισσοχώρι    27-45    23
15. Μακρυχώρι    23-57    20
16. Τύρναβος    16-96    4

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(22/4, 17:00)
Κιλελέρ-Πελασγιώτιδα
Τύρναβος-Μαυροβούνι
Παναγροτικός-Μελισσοχώρι
Δήμητρα Γιάνν.-Σμόλικας
Φαλανιακός-Οικονόμος
Γόννοι-Μακρυχώρι
Βλαχογιάννι-Αχιλλέας Φ.
Δαμασιακός-Συκούριο

 


Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ    1
ΚΙΛΕΛΕΡ    2
Η Α.Ε. Κιλελέρ συνέχισε τη νικηφόρα πορεία της, επικρατώντας στο Μαυροβούνι της ομώνυμης ομάδας με 2-1 και απέχει έναν μόλις βαθμό από τον τίτλο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 7’ με το σουτ του Χασομέρη, για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι στο 36’ με τον Κ. Μπάγκα (κεφαλιά μετά από σέντρα του Φακίτσα).
Το τελικό 1-2 διαμόρφωσε στο 82’ ο Θ. Παπαγεωργίου με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ.
Σε γενικές γραμμές έγινε ένα δυνατό παιχνίδι κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω της βροχής.
Διαιτησία: Δεληγιάννη, Αναστασίου, Νάκας.
Α.Ο. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ (Δ. Κουκουλιάφκας): Ριζόπουλος Αν., Μπάγκας Δ., Στατήρης (75’ Μπατζέλας Ν.), Σκαφιδάς (75’ Θάνος), Μπάγκας Κ., Μπέτσης, Λιλολάρι, Πράπας, Σπανός (14’ λ.τ. Φακίτσας), Κακαζούκης, Ακριβόπουλος (60’ Μπατζέλας Β.).
Α.Ε. ΚΙΛΕΛΕΡ (Κ. Κατσάρας): Ντιντής Σ., Πανταζής (80’ Αργύρης), Μπαρούτας, Χατζησαββίδης, Τσακίρης, Ντιντής (65’ Γκουγκουλιάς), Παπαγεωργίου Θ., Χασομέρης, Κουβελάς (65’ Παπαχρήστος), Χριστοδούλου (55’ Αναγνώστης), Βαγενάς (55’ Παπαγεωργίου Β.).

 

ΑΧΙΛΛΕΑΣ Φ.    3
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ    1
Επιστροφή στις νίκες για τον Αχιλλέα Φαρσάλων, ο οποίος επικράτησε του Φαλανιακού με 3-1 σ’ ένα πολύ καλό παιχνίδι, με ωραίες ενέργειες και φάσεις και από τις δύο ομάδες.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό, όταν ο Ματούλας έκλεψε την μπάλα, έκανε κάθετη πάσα στον Τσατσελάρι και αυτός με ψυχραιμία νίκησε τον Κωνσταντίνου (1-0).
Στο 9′ και πάλι ο Ματούλας έκλεψε την μπάλα και έβγαλε τη σέντρα, ο Παπακωνσταντίνου τροφοδότησε με κεφαλιά τον Τσατσελάρι και αυτός με τη σειρά του έκανε το 2-0.
Στο 28′ οι ρόλοι αντιστράφηκαν και από πάσα του Τσατσελάρι ο Παπακωνσταντίνου ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0.
Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 53’ ο «συνήθης ύποπτος» Τσιάκος με ωραίο φαλτσαριστό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή.
Διαιτησία: Μίχος, Στεργιακούλης, Γκάγκας.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Δ. Μπουκουβάλας): Τσαπραΐλης, Κούλπας, Χατζηλίαδης, Καραμπούζης (46′ Κρικώνης), Κουρτεσιώτης, Αετόπουλος, Λάιος, Τσατσελάρι (60′ Πασιάς), Μακρής, Παπακωνσταντίνου (46′ Γκαραλιάκος), Ματούλας (80′ Μπρόσκα).
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τ. Παράφεστας): Κωνσταντίνου, Καρυώτης Ν. (80′ Καρυώτης Αντ.), Πάνου, Στάμος, Πανταζής (46′ Ευαγγελούλης), Γκανάτσας, Κυρίτσης, Καρακίτσος, Τσιάκος, Μπλάνας (60′ Ιγγλέζος), Ντανίκας (80′ Κουτσούκης).

 

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ    4
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ    0
Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης επιβλήθηκε με 4-0 του Παναγροτικού, σημειώνοντας την ευρύτερη νίκη της φετινής περιόδου, και -παράλληλα- αναρριχήθηκε στην 3η θέση της κατάταξης, όπου ισοβαθμεί με τον αντίπαλό του στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Α.Ο. Μαυροβουνίου. Τα πάντα στο «Γεώργιος Μητσιμπόνας» κρίθηκαν στο «εκρηκτικό» πρώτο 20λεπτο, που χάρισε άφθονες συγκινήσεις στους Τσαριτσανιώτες φιλάθλους.
Το σκορ άνοιξε στο 4', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Δραχαλίβα τελικός αποδέκτης έγινε ο Γανός, που από κοντά νίκησε τον Νικολακούλη, ενώ στο 11' το σουτ του Τσούτσα αποκρούστηκε από το αριστερό δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό, όμως, ο Ντούφας με σουτ από αριστερά «έγραψε» το 2-0 και στο 16', μετά από την αρχική προσπάθεια του Δραχαλίβα, ο Βλαχάκης με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της άλλοτε ομάδας του. Στο 19' Βλαχάκης και Δραχαλίβας συνεργάστηκαν, δίνοντας την ευκαιρία στον Τσούτσα να ανεβάσει τον δείκτη σε 4-0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.
Διαιτησία: Τζήλος, Θ. Βαλιώτης, Δίχρης.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Β. Μπακογιάννης – Ν. Καραμήτσιος): Νούσιας, Μιφτάρι (57' Γεωργούλης), Μπουμπουνάρας (63' Αθ. Νικολακούλης), Αυλογιάρης, Γανός (73' Γκόλτσιος), Καραμπίνας, Τσούτσας, Πούτας, Ντούφας (73' Δριστέλας), Στ. Δραχαλίβας, Βλαχάκης.
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Γ. Μάτος): Ι. Νικολακούλης, Θ. Μανακούσιος (46' Παπαθανασίου), Περήφανος (46' Ψαρούλης), Σώκος, Ακρίβος, Ηλ. Παπακώστας (84' Ολομάνι), Αθ. Παπακώστας (46' Εμ. Πετράκης), Ρακίπι, Φασούλας (71' Πιτσίλκας), Γκανάβας, Δ. Μανακούσιος.

 

ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ    3
ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ    1
Δεύτερη σερί νίκη για τον Δαμασιακό που αυτήν τη φορά επιβλήθηκε της Δόξας Βλαχογιαννίου με 3-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 4ο λεπτό με τον Θ. Μουσιάρη, ενώ στο 36’ ο Σάρα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Στο 45’ ο Γελαλής με σουτ έβαλε ξανά στο παιχνίδι τους φιλοξενούμενους μειώνοντας σε 2-1, όμως στο 58’ ο Καρακάνος διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και «σφράγισε» τη νίκη για τον Δαμασιακό. Ένα δοκάρι με τον Γελαλή είχαν οι φιλοξενούμενοι.
Διαιτησία: Αντωνίου, Μάνος, Δ. Κοτούμπας.
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Απ. Ευαγγέλου): Γεωργούλας, Μπακαΐμης Στ., Οικονόμου, Καρακάνος, Μουσιάρης Θ., Μουσιάρης Δ., Δούκας (65’ Πλίτσης), Τσιάλτας, Κυρατζής (75' Μπακαΐμης Χ.), Σάλα, Λέτσιος Στ.
ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Χ. Νούσιας): Μιγδάνης, Παληγιάννης Γκουρομπίνος Δ., Κυπαρίσσης, Φράντζας (75’ Νέτζο), Αθανασούλης Κοντοθανάσης, Λάλλος (60’ Ιωαννίδης Σεβ.), Αλεξίου, Γελαλής, Ιωαννίδης Σπ.

 

ΣΜΟΛΙΚΑΣ    3
ΤΥΡΝΑΒΟΣ    0
Τρεις ακόμα πολύτιμους βαθμούς, στην προσπάθειά του να κερδίσει το στοίχημα της παραμονής, πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Σμόλικας Φαλάνης, ο οποίος επικράτησε του Τυρνάβου με 3-0.
Στο 45’ ο Χαζίζι, ύστερα από ασίστ του Νερπιέτρι, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ στο 47’ Γούτος με ανάποδο ψαλιδάκι, μετά από φάουλ του Πόνηρου διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 52’ ο Χαζίζι μετά από ωραία ενέργεια και ασίστ του Γκιόνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χθεσινό παιχνίδι ένας ακόμα 14χρονος ποδοσφαιριστής, ο Χώτος, έκανε ντεμπούτο στην ομάδα του Σμόλικα (όπως είχε γίνει και με τον Γαζέτα στο Μαυροβούνι).
Διαιτησία: Βασιλός, Κοσμάνος, Ν. Κοτούμπας.
ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Ν. Χρόνης): Παπαγιάννης, Πατσής, Πόνηρος, Πολύζος, Σκούπρας (70’ Γαζέτας), Χατζούλης (10’ λ.τ. Ντανίκας, 70’ Κουτσούκης), Γούτος, Νερπιέτρι, Χαζίζι (70’ Χώτος), Γκιόνα (80’ Κόκκινος), Χαρισούλης.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Αντ. Γαλάρας): Χισκουρτάι, Πέτρου, Παπαγεωργίου (82’ Μούτσο), Μπαλκουράς, Στεμπάρι (55’ Σιούτης) Καρράς, Κατσαρός (75’ Ματράκης), Μπάκος, Τσέσμα (82’ Ζόγκος), Παππάς (55’ Χότζα), Τσατσελάρι.

 

ΣΥΚΟΥΡΙΟ    2
ΓΟΝΝΟΙ    0
Πολύ σημαντική νίκη (σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων που εμπλέκονται στη μάχη της σωτηρίας) πέτυχε ο Κίσσαβος Συκουρίου με 2-0 επί του Ολύμπου Γόννων.
Οι γηπεδούχοι, που έπαιξαν με δύναμη και αποφασιστικότητα, καθώς η νίκη ήταν το μοναδικό ζητούμενο για να μην κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση, άνοιξαν το σκορ λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος (45’) με το απευθείας φάουλ του Κώτσια, ενώ το 2-0 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις (90’+6’) ο Τριανταφύλλου με κεφαλιά, ύστερα από φάουλ του Κυριάκου.
Διαιτησία: Ι. Ντελέζος, Γκαρέλης, Παπαγεωργίου.
ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ (Απ. Τσιανάκας): Γιάκου, Αγγέλης, Κουλουκτσής, Μπολάκης, Κορδέλας, Πλιάγκας (67’ λ.τ. Βελής), Τζιούρας (85’ Τόπης), Κώτσιας (72’ Κυριάκος), Τριανταφύλλου, Χάμος, Λανάρας.
ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΟΝΝΩΝ (Δ. Κωστής): Παπαζήσης, Γουγουλιάς Χρ. (60’ Μπούμπουλης Αθ.), Τσιντζιλώνης, Κακούσιος, Μπούμπουλης Ευάγγ., Γκαμπέτας, Μπουζούκας, Μάντζαρης, Κόκρας, Γαγάρας (60’ Κίτσιος), Σερίφης.

 

ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ     3
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝ.    0
Η έκπληξη της ημέρας έγινε στο Μακρυχώρι, όπου ο αδιάφορος βαθμολογικά Αετός υποχρέωσε σε ήττα με 3-0 τη Δήμητρα Γιάννουλης. Ένα αποτέλεσμα που βάζει σε περιπέτειες τους φιλοξενούμενους σχετικά με την παραμονή τους την κατηγορία, καθώς πλέον υποχώρησαν οριακά στη ζώνη του υποβιβασμού.
Το 1-0 πέτυχε στο 18’ ο Χριστοδουλόπουλος μετά από σουτ του Τσατόρη και ασθενή απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα, ενώ στο 51’ οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τον Τσαπτόρη να χρίζεται σκόρερ (2-0).
Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 76’ ο Καζάκος με πέναλτι (που κέρδισε ο Χριστοδουλόπουλος).
Διαιτησία: Γ. Φακής, Ντανταλής, Σκριάπας.
ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ (Κ. Κολομητρούσης): Τσικρίκης, Γραβάνης (85’ Μπιτσαράς), Γιαννακόπουλος, Πέππας, Παπανικολάου, Χουτεσιώτης, Μπλάντας, Τσαπατόρης, Χριστοδουλόπουλος, Καζάκος (85’ Κυρίτσης), Γκαμπούρας (70’ Λάλας).
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Δ. Κοντοδήμος): Κοτλής, Χατζηγρηγορίου, Καρέλας, Αρσένης (67′ Βασιλόπουλος), Σαπάκος, Κουρούτσαλης, Ματσικόπουλος, Μπαμπάλης, Μπουκουβάλας (55’ Κουντουράς, 70’ λ.τ. Δαούλας), Εμμανουήλ (55′ Νάστας), Γκαλγκανόπουλος (70′ Τάχος).

 

ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ    1
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ    1
Σ’ ένα ακόμα παιχνίδι η Πελασγιώτιδα προηγήθηκε στο σκορ, αλλά λίγο πριν το τέλος έχασε την ευκαιρία να φτάσει σε μία υπερπολύτιμη νίκη. Αυτήν τη φορά αναδείχτηκε ισόπαλη σκορ 1-1 στο Μελισσοχώρι με τον τοπικό Αστέρα και συνεχίζει να βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού.
Το 0-1 έγινε στο 81’, όταν μετά από κομπίνα-φάουλ ο Δ. Δάσσιος σέντραρε και ο Ποτός με εκπληκτικό τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Η ισοφάριση των γηπεδούχων (1-1) ήρθε στο 86’ με τον Νικόλι μετά από ενέργεια του Καραμάνου. Στο ξεκίνημα της φάσης, όπως υποστήριξαν οι φιλοξενούμενοι, η άμυνα σταμάτησε για οφσάιντ, ωστόσο ο διαιτητής είπε «παίζετε» και στην εξέλιξή της σημειώθηκε το γκολ.
Η Πελασγιώτιδα είχε δύο τετ-α-τετ στο 15’ με τον Γελαλη (πλασέ άουτ) και στο 67’ με τον Νικούλη (απέκρουσε ο Κουκούτσης).
Διαιτησία: Κοντογιώργος, Δεδικούσης, Μπουρονίκος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ (Μ. Αλεξούδης): Κουκούτσης, Σδράλης Β., Γουργιώτης, Κολοβός, Αβδουλάς, Γκαραβέλας, Μπιρόλ, Περδίκης (75’ Νικόλι), Βασιλειάδης (80’ Βογιατζής), Χαρούλης (22’ λ.τ. Νούσιας), Καραμάνος.
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ (Κ. Μπακατσής): Μαστοροδήμος, Κουπατσιάρας, Ιορδανίδης, Κουτσικούλης, Ι. Δάσσιος, Δ. Δάσσιος, Καλούσης, Γελαλής (65’ Ποτός), Φώλιας, Οσμάνι, Νικούλης.

 

Τίμησε τον Τάκη Παραφέστα
ο Αχιλλέας ΦαρσάλωνΠριν την έναρξη της χθεσινής αναμέτρησης στα Φάρσαλα η διοίκηση του Αχιλλέα τίμησε τον προπονητή του Φαλανιακού, Τάκη Παραφέστα για την προσφορά του στον σύλλογο των Φαρσάλων. Ο Τάκης Παραφέστας οδήγησε τον Αχιλλέα Φαρσάλων σε μία μεγάλη επιτυχία, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία (μετά από 27 χρόνια), όταν θήτευσε στην ομάδα ως προπονητής. Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο διοικητικός Χρήστος Τσαπραΐλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass