Η έκθεση της Αστυνομίας δείχνει τον «ένοχο» των επεισοδίων…

ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ ΠΡΟΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ - ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ - ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΟΛΙΩΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ - ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Δημοσίευση: 09 Απρ 2023 11:35

Του Σωτ. Κέλλα
Ο αθλητικός δικαστής θα αποφασίσει για την τύχη του αγώνα Νίκης Βόλου-ΑΕΛ, που διεκόπη προχθές λόγω επεισοδίων, ενώ η λαρισινή ομάδα ήταν μπροστά με σκορ 2-1, αλλά όλα δείχνουν κατακύρωση του αγώνα υπέρ της ΑΕΛ, αφού το φύλλο αγώνα, σύμφωνα με πληροφορίες, και η δημοσιοποιηθείσα έκθεση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας είναι ταυτόσημες και κάνουν λόγο για επίθεση οπαδών της Νίκης Βόλου κατά αυτών της ΑΕΛ.


Συγκεκριμένα αναφέρει ότι περίπου 150 οπαδοί της γηπεδούχου παραβίασαν πορτάκι κερκίδας, με σκοπό να προσεγγίσουν τους οπαδούς της ΑΕΛ, ωστόσο ανακόπηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που λάμβαναν μέτρα στον χώρο.
Επίσης αναφέρουν ότι 200 οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας, κινήθηκαν στο περιστύλιο του σταδίου και επιτέθηκαν με σφοδρότητα, ρίπτοντας βαρέα αντικείμενα (τσιμέντα κ.λπ.), ενώ μέρος αυτών εξήλθε του σταδίου και προκάλεσε φθορές στον εμπρόσθιο υαλοπίνακα ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου. Επίσης αναφέρει ότι προχώρησε σε 12 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων 8 ανήλικοι, ενώ συνελήφθησαν 2 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων. Οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων «Π.Α.Ε. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ», στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, περίπου -150- οπαδοί της γηπεδούχου παραβίασαν πορτάκι κερκίδας, με σκοπό να προσεγγίσουν τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, ωστόσο ανακόπηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που λάμβαναν μέτρα στον χώρο.
Στη συνέχεια, περί τους -200- οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας, κινήθηκαν στο περιστύλιο του σταδίου και επιτέθηκαν με σφοδρότητα, ρίπτοντας βαρέα αντικείμενα (τσιμέντα κ.λπ.), ενώ μέρος αυτών εξήλθε του σταδίου και προκάλεσε φθορές στον εμπρόσθιο υαλοπίνακα ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, με χρήση των αναγκαίων ενδεδειγμένων μέσων και με κατάλληλους χειρισμούς, κατάφεραν να τους απωθήσουν.
Πραγματοποιήθηκαν -12- προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων -8- ανήλικοι, ενώ συνελήφθησαν -2- άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων. Σημειώνεται ότι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες, κατά την προσέγγισή του προς τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, τραυματίστηκε στο γόνατο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου».
Μοναδικό εμπόδιο για, χωρίς προβλήματα, κατακύρωση του αγώνα υπέρ της ΑΕΛ είναι η έκθεση του Βολιώτη παρατηρητή αγώνα, Σπύρου Κανούλη, που πληροφορίες αναφέρουν ότι ρίχνει ευθύνες και στην ΑΕΛ. Λογικά μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα δημοσιοποιηθούν τόσο το φύλλο αγώνα, αλλά και η έκθεση του παρατηρητή.
Χθες πάντως στην ΠΑΕ ΑΕΛ ανέφερε ότι κατά τη σύσκεψη που έγινε για τα μέτρα τάξης δεν ζήτησε και δεν παρέλαβε εισιτήρια, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφία τραυματία που δέχθηκε την ιατρική φροντίδα του γιατρού Γιώργου Μπασδέκη και του φυσικοθεραπευτή Γιώργου Ζαχαρή.
Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ αυτήν τη στιγμή δείχνει να παίρνει στην αίθουσα του αθλητικού δικαστή τους βαθμούς της νίκης, ενώ η Νίκη Βόλου να μηδενίζεται και να της αφαιρείται βαθμός.
Επίσης λογικά θα υπάρχει τιμωρία έδρας της βολιώτικης ομάδας, ενώ η ΑΕΛ -λόγω της έκθεσης του παρατηρητή αγώνα- κινδυνεύει με χρηματική ποινή. Πάντως, μέχρι τη δημοσιοποίηση του φύλλου αγώνα και της έκθεσης του παρατηρητή αγώνα, είναι άγνωστο πώς θα τελειώσει η υπόθεση. Η ουσία είναι ότι θα αποφασίσει για την τύχη της αναμέτρησης ο αθλητικός δικαστής, με την ΠΑΕ ΑΕΛ σε πλεονεκτική θέση.


ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ
Επίσημη θέση πήρε η διοίκηση της ΠΑΕ Νίκη Βόλου για τη διακοπή του προχθεσινού αγώνα με την ΑΕΛ, επιρρίπτοντας σημαντικές ευθύνες στις ενέργειες της Αστυνομίας, αλλά αναφέρει και ότι «υπάρχει η υπογραφή του υπεύθυνου Ασφαλείας της ΠΑΕ ΑΕΛ».
Μεταξύ άλλων, σε μακροσκελή ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Θα παρακαλούσαμε τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσσαλίας, ως έχει υποχρέωση, να μας απαντήσει στα εξής ερωτήματα, διότι πραγματικά αισθανόμαστε ότι βρισκόμασταν σε άλλο γήπεδο:
- Γιατί δεν γίνεται αναφορά στους 100 περίπου οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΛ, οι οποίοι οδηγήθηκαν έξω από το γήπεδο με συνοδεία και οργανωμένα (σ.σ. ενώ δεν υπήρχε εξαρχής άδεια οργανωμένης μετακίνησης);
- Πώς γίνεται να εισήλθαν στο γήπεδο βιαίως στο 40’ του αγώνα, απωθώντας τους υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης του γηπέδου και τους ανθρώπους της Αστυνομίας, που ήταν στην πόρτα, χωρίς κανέναν έλεγχο;
(Σ.Σ. Σε ανακοίνωσή τους, φίλαθλοι της ΑΕΛ υποστηρίζουν ότι μπήκαν με εισιτήρια).
- Γιατί δεν γίνεται αναφορά στους 100 περίπου οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΛ, οι οποίοι πετούσαν εντός του αγωνιστικού χώρου και του περιστυλίου σε φίλους της γηπεδούχου ομάδας και στις αστυνομικές δυνάμεις πυρσούς, καπνογόνα, πέτρες, κομμάτια από τσιμέντα, γυάλινα μπουκάλια κ.λπ., σιδερένια σιφώνια;
Υ.Γ.1: Από πότε η Αστυνομία συνοδεύει μεμονωμένους οπαδούς;
Υ.Γ.2: Όσον αφορά τον δεκάλογο της ΠΑΕ ΑΕΛ, τι να πιστέψουμε απ’ όσα λένε; Από την πρώτη κιόλας παράγραφο αρνούνται ότι έκαναν παραλαβή κερκίδας, ενώ υπάρχει η υπογραφή του υπεύθυνου Ασφαλείας της ΠΑΕ ΑΕΛ».

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ:
Γυρίσαμε 80 χρόνια πίσω…

Ο παλαίμαχος παίκτης του Ηρακλή Λάρισας, 90χρονος, Χρήστος Μαστρογιάννης, σε επικοινωνία που είχε μαζί μας είπε: «Θα διαφωνήσω με τον κορυφαίο Λαρισαίο παίκτη, Βασίλη Καραπιάλη, όσον αφορά τη δήλωση που έκανε στην εφημερίδα σας, ότι το ποδόσφαιρο γύρισε 40 χρόνια πίσω. Δεν γύρισε 40, αλλά 80, τότε που πήγαινε η αποστολή του Ηρακλή Λάρισας και έκανε να φύγει από το γήπεδο μετά τον αγώνα 4-5 ώρες…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass