Θεσσαλικά ντέρμπι προ των πυλών

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΜΕΘΑΥΡΙΟ) ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΑΕΛ (ΜΕΘΑΥΡΙΟ Ή ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ) - ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΝΤΡΟΣΟ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2023 11:55

Του Σωτ. Κέλλα

Τα θεσσαλικά ντέρμπι στη Super League 2 έχουν την τιμητική τους αυτήν την εβδομάδα, καθώς μεθαύριο Πέμπτη έχουν οριστεί στις 14.45 τα παιχνίδια μεταξύ Ηρακλή Λάρισας-Αναγέννησης Καρδίτσας και Νίκη Βόλου-ΑΕΛ στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με τις τέσσερις ομάδες να «καίγονται» για τη νίκη.

Υπάρχει πάντως περίπτωση να απολαύσουν οι φίλαθλοι και τα δύο παιχνίδια, αν η διοργανώτρια αποφασίσει να μεταθέσει το παιχνίδι της Νίκης Βόλου με την ΑΕΛ την Παρασκευή, λόγω του άσχημου αγωνιστικού χώρου της Νεάπολης, και να διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.
Ο Ηρακλής Λάρισας μετά την ήττα στο Πολύκαστρο θα διεκδικήσει τη νίκη επί της Αναγέννησης Καρδίτσας που βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Μόνο με νίκη η λαρισινή ομάδα θα αυξήσει τις ελπίδες παραμονής, καθώς οι δύο συνεχόμενες ήττες από ΑΕΛ και Απόλλωνα Πόντου την έχουν φέρει σε δύσκολη θέση.
Οι «βυσσινί» μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ Β' με 3-2 έχουν ανεβασμένη ψυχολογία και θέλουν να συνεχίσουν το σερί των επιτυχιών τους στον Βόλο με τη Νίκη, αλλά ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης από χθες αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού του Πεντρόσο. Λογικά αύριο θα φανεί αν μπορεί να αγωνιστεί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Δεν μπορεί να υπολογίζει τους τραυματίες Θεοδωρόπουλο και Μιλτιάδη. Σήμερα οι παίκτες θα δούνε σε βίντεο την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ Β' και τα λάθη που έκαναν, αλλά και τις καλές τους στιγμές.

 

ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ
Προχθές ο Παναγιώτης Γκουτσίδης με τον άμεσο συνεργάτη του Αλέξανδρο Βεργώνη πήγαν στη Βέροια και είδαν την αναμέτρηση μεταξύ Βέροιας-Νίκης Βόλου (0-2), για να έχουν διά ζώσης αγωνιστική εικόνα της ομάδας του Βόλου.

 

ΕΥΚΟΛΟ ΕΡΓΟ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔ.
Εύκολο έργο είχε η Αναγέννηση Καρδίτσας απέναντι στον Διαγόρα, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική στον Α’ όμιλο της Super League 2. Η θεσσαλική ομάδα επιβλήθηκε με 4-1, χάρη σε τέρματα των Μπούζα (9’), Γιάκου (27’) και Πολίτη (47’, 67’), και έπιασε εκ νέου την ΑΕΛ στη δεύτερη θέση της κατάταξης, έχοντας και ένα ματς λιγότερο. Το γκολ της τιμής για τους Ροδίτες σημείωσε ο Παραστατίδης στο 72’.

 

ΑΡΧΙΖΕΙ Η 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Δύσκολη εκτός έδρας υποχρέωση περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2, για τον πρωτοπόρο του Α’ Ομίλου, Πανσερραϊκό, ο οποίος ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για την αναμέτρηση με τον ΠΟΤ Ηρακλής. Τα «λιοντάρια» συνέχισαν το εντυπωσιακό σερί τους, με την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη να κερδίζει και τον Αλμωπό Αριδαίας (2-0) και να «γράφει» το 4x4 έπειτα από την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Έχει διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του ο Πανσερραϊκός, αλλά θέλει να δώσει συνέχεια στο σερί του στο Καυταντζόγλειο απέναντι στον ΠΟΤ Ηρακλής, με τους «κυανόλευκους» να παρατάσσονται ξεκούραστοι, έχοντας κάνει το ρεπό τους.
Με τον ίδιο στόχο, «τελικός» είναι για τον Θεσπρωτό το ματς με τον Μακεδονικό στην Ηγουμενίτσα. Σε ένα ακόμη ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ Β’ υποδέχεται στην Ευκαρπία τον Απόλλωνα Πόντου, με τους «ροσονέρι» να είναι αυτοί που χρειάζονται περισσότερο τους βαθμούς. Στην Αριδαία, τέλος, ο Αλμωπός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό Β’, θέλοντας το «τρίποντο» ώστε να... ξενοιάσει από τον φόβο του υποβιβασμού.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 18ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2:
ΣΗΜΕΡΑ
Θεσπρωτός – Μακεδονικός (14:45): Πουλικίδης (Δράμας), Κουβαλάκης, Κοτανίδου (Δράμας), 4ος: Φίτσας Βασίλειος (Πρέβεζας-Λευκάδας), παρ.: Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας)
Αλμωπός Αριδαίας – Παναθηναϊκός Β (14:45): Κακουλίδης (Θράκης), Χριστακόγλου, Μαλανδρής (Χαλκιδικής), 4ος: Μελιτζανίδης (Ημαθίας), παρ.: Τζίκας (Μακεδονίας)
ΑΥΡΙΟ
Ηρακλής – Πανσερραϊκός (15:15/ ΕΡΤ3): Πολυχρόνης (Πιερίας), Μηνούδης (Πιερίας), Βασιλόπουλος (Έβρου), 4ος : Στρατούδης(Έβρου), παρ.: Ντοσίδης(Θράκης)
ΠΑΟΚ Β - Απόλλων Πόντου (14:45): Μέγας (Πιερίας), Νικολαϊδης, Πάτρας (Μακεδονίας), Μπούτσικος (Μακεδονίας), παρ.: Τερετίδης (Καβάλας)
ΠΕΜΠΤΗ 6/4
Νίκη Βόλου – ΑΕΛ (14:45): Τσιάρας (Καβάλας),: Χριστοδούλου (Ημαθίας), Σακάλογλου (Καβάλας), 4ος: Λεωνίδας (Τρικάλων), παρ.: Συμεωνίδης (Πιερίας)
Ηρακλής Λάρισας – Αναγέννηση Καρδίτσας (14:45): Γιουματζίδης (Πέλλας), Τοροσιάδης, Τσεχελίδης (Μακεδονίας), 4ος: Αργυρός (Πέλλας), Μπλούνας (Φθιώτιδας)
ΡΕΠΟ: Διαγόρας

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Πανσερραϊκός    16αγ.    43β.
2. Αναγ. Καρδίτσας    15    31
3. ΑΕ Λάρισας    16    31
4. Νίκη Βόλου    16    30
5. ΠΑΟΚ Β’    15    26
6. ΠΟΤ Ηρακλής    14    23
7. Παναθηναϊκός Β’    16    22
8. Διαγόρας ΓΣ    16    20
9. Μακεδονικός    16    20
10. Αλμωπός Αριδαίας    16    20
11. Απόλλων Π.    16    16
12. Ηρακλής Λάρ.    16    16
13. Βέροια ΝΠΣ    15    13
14. Θεσπρωτός ΑΣ    16    8
15. Απόλλων Λάρ.    15    4
*Μετά την αποχώρηση της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας από το πρωτάθλημα Super League 2 2022-2023 στις 15/03/2023 και σύμφωνα με τον ΚΑΠ, από την 15η αγωνιστική και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της εν λόγω ΠΑΕ κατοχυρώνονται υπέρ της αντιπάλου ομάδας αυτής με σκορ 3-0.

 

Η 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.04.2023
Μακεδονικός – Αλμωπός (15:15/ΕΡΤ3)
ΚΥΡΙΑΚΗ 09.04.2023
Διαγόρας – Ηρακλής Λάρισας (14:45)
ΝΠΣ Βέροια – Θεσπρωτός (14:45)
Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 10.04.2023
Παναθηναϊκός Β – ΠΟΤ Ηρακλής (14:45)
Απόλλων Π. – Νίκη Βόλου (14:45)
Αναγέννηση Καρδίτσας – ΠΑΟΚ Β (14:45)
ΡΕΠΟ: Πανσερραϊκός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass