Χάλκινο μετάλλιο η Λαρισαία Φ. Καλτέκη

* Πλησιάζει στη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα του Παρισιού

Δημοσίευση: 03 Απρ 2023 11:38

Το παρθενικό της μετάλλιο μέσα στο 2023, πανηγύρισε η Λαρισαία Φαίδρα Καλτέκη στο Ίνσμπρουκ και το Αυστριακό Όπεν κατηγορίας G1.


Το μέλος της προολυμπιακής ομάδας, Νο-13 στον κόσμο, με απολογισμό δύο νίκες σε τρεις αγώνες, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο των -57 κιλών, όπου συμμετείχαν συνολικά 25 αθλήτριες.
Η Καλτέκη, η οποία νωρίτερα μέσα στη χρονιά ήταν πέμπτη σε τρεις διαδοχικές διοργανώσεις (Presidents Cup Europe, Bulgarian Open και Belgian Open), στον πρώτο αγώνα νίκησε 2-1 (7-0, 3-5, 1-1) την Κροάτισσα Ντίνκοβιτς, ενώ στη συνέχεια επικράτησε 2-1 (2-6, 7-5, 7-3) της Γερμανίδας, με ελληνική καταγωγή, Αναστασίας Ροβύθη. Στον αγώνα για τον είσοδό της στον τελικό, όπου αγωνίστηκε με έντονες ενοχλήσεις στο πόδι, ηττήθηκε 2-0 (7-4, 9-6) από τη Λιβανέζα Αούν, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση της γενικής κατάταξης. Μια τρίτη θέση που θα της προσφέρει σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το 2024. Η Λαρισαία αθλήτρια μετά την επιτυχία της μίλησε στην «ΕτΔ» και σημείωσε τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα, γιατί είναι μια σημαντική διάκριση σε ένα πολύ δυνατό βαθμολογούμενο πρωτάθλημα που μας δίνει βαθμούς στην προσπάθεια για να ανέβω ακόμα ψηλότερα στην παγκόσμια και ολυμπιακή κατάταξη. Η προσπάθεια ξεκίνησε από την αρχή του χρόνου, συμμετέχοντας σε τρία πρωταθλήματα, στα οποία έφτασα μια ανάσα από το βάθρο, όμως, με προσπάθεια, υπομονή και επιμονή αυτήν τη φορά τα κατάφερα και συνεχίζουμε με στόχο την καλύτερη εκπροσώπηση στο προσεχές παγκόσμιο πρωτάθλημα και το Grand Prix».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass