Με επιτυχία διεξήχθη ο «2ος Μυρμιδόνων Αθλος»

*131 αθλητές έτρεξαν 21 χιλιόμετρα στο αλσύλλιο των Φαρσάλων

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2023 11:00
ΣΝΜΛ ΣΝΜΛ

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Με επιτυχία διεξήχθη χθες ο «2ος Μυρμιδόνων Αθλος» στα Φάρσαλα με τη συμμετοχή 131 αθλητών, τρέχοντας 21 χιλιόμετρα στο αλσύλλιο της πόλης και σε άλλα αξιοθέατα πλησίον αυτού, με υψομετρική 1.000 μέτρα, δίνοντας ζωντάνια σε μονοπάτια, αρχαιολογικά – ιστορικά και πολιτισμικά μνημεία της περιοχής.


Οι αθλητές πέρασαν πλησίον του Πύργου Καραμίχου, από τα απομεινάρια του αρχαίου τείχους της περιοχής Κατράνα, των παραδοσιακών δεξαμενών του «Βαρουσίου», την Ακρόπολη και τα αρχαία τείχη της, τα εκκλησάκια του προφήτη Ηλία και της Αγίας Κυριακής και πολλά άλλα αρχαιολογικά και ιστορικά ευρήματα μείζονος σημασίας για την πόλη των Φαρσάλων.
Η εκκίνηση δόθηκε από τον δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου και τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Χρήστο Μπασαγιάννη. Σε όλα τα σημεία βοηθούσαν τους αθλητές σταθερές ομάδες εθελοντών, αλλά και υπάλληλοι του Δήμου. Αρκετοί ήταν οι σύλλογοι της επαρχίας που συμμετείχαν σε αυτή την δράση, ενώ τεράστια ήταν και η προσφορά των υγειονομικών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που βοήθησαν να διεξαχθεί με ασφάλεια ο αγώνας.
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών. Στη γενική κατηγορία πρώτος τερμάτισε ο Φιλάρετος Μπούκης (TIHIO RACE TEAM) με χρόνο 1:49:34, δεύτερος ο Φιλάρετος Κυριακάκης (VMAX TRAINING - ΣΜΝ ΛΑΡΙΣΑΣ) με χρόνο 1:53:22 και τρίτος ο Βαγγέλης Παπάς (VMAX TRAINING) με 1:53:23.
Στην κατηγορία των γυναικών στην πρώτη θέση τερμάτισε η Χρύσα Βλησσαρούλη με χρόνο 2:13:01, στη δεύτερη θέση η Ματίνα Γρηγοριάδου (ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΗΣ) 2:26:22 και Τρίτη η Φαρσαλινή Θώμη Κατμέρου (FARSALA RUNNING TEAM) 2:34:56. Ακολούθησαν ατομικές και ομαδικές απονομές στις οποίες βραβεύτηκε η Φαρσαλινή ομάδα FARSALA RUNNING TEAM, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισα ως πολυπληθέστερη ομάδα του αγώνα κ.α.
Αξίζει να αναφερθεί ότι αρκετός ήταν ο κόσμος που χειροκρότησε τους αθλητές στην αφετηρία και στον τερματισμό του αγώνα.
Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Φαρσάλων, σε συνεργασία με την ΕΟΣΛΜΑ-Υ, το Running Team Φάρσαλα και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass