Απάντηση στο δημοσίευμα για το γήπεδο Αγιάς

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2023 11:10

Απαντά με επιστολή του το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγιάς, σε χθεσινό μας δημοσίευμα για την τοποθέτηση κιγκλιδώματος στο ανακαινισμένο δημοτικό στάδιο Αγιάς, τέτοιου ύψους και πυκνού πλέγματος που καθιστά αδύνατη την παρακολούθηση των αγώνων από τον χώρο των όρθιων.


Δράττει δε την ευκαιρία και δίνει εξηγήσεις γιατί το έργο αναβάθμισης των εγκαταστάσεων δεν έχει παραδοθεί ακόμη, τριάμισι χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο και δύο χρόνια μετά το ξεκίνημα των εργασιών, θέμα που έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των κατοίκων της κωμόπολης, όπως και των διοικήσεων όλη αυτή τη μακρά περίοδο του Δωτιέα που έχει ως έδρα το εν λόγω γήπεδο, τονίζοντας πως «...στο συγκεκριμένο έργο – όπως και σε πολλά αλλά έργα του δημοσίου – παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην εκτέλεσή τους, οι οποίες οφείλονται σε λόγους που ανάγονται στην πανδημία, στην ενεργειακή κρίση και στα μέτρα αντιμετώπισης αυτών (ανυπαίτια καθυστέρηση έργου) που επέβαλλε η Ελληνική Κυβέρνηση».

Σχετικά με το θεμα του κιγκλιδώματος επισημαίνονται τα εξής:
«Επιπλέον, επισημαίνεται ότι οι εργασίες υλοποίησης των αθλητικών εγκαταστάσεων υπόκεινται σε τεχνικές προδιαγραφές, που πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα, προκειμένου να εκδοθεί η άδειας λειτουργίας και η άδεια διεξαγωγής αγώνων, όπως αυτές περιγράφονται στην με αρ. 408113-21902-2725-603-4-10-2017 ΚΥΑ περί Καθορισμού λεπτομερειών εφαρμογής του άρθρου 56Β του ν. 2725/1999 «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις» (Α’ 121), όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 5 του ν. 4479/2017 (Α’ 94), μεταξύ των οποίων ορίζεται ότι:
«3. Στις ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις, η καταλληλότητα της περίφραξης του αγωνιστικού χώρου εξαρτάται από το είδος των αθλημάτων που εξυπηρετούνται σε αυτόν. Η περίφραξη ελέγχεται από την επιτροπή ως προς τη φέρουσα ικανότητά της και την αποτροπή από τη δυνατότητα αναρρίχησης. Στις αθλητικές εγκαταστάσεις στις οποίες διεξάγονται αγώνες επαγγελματικής κατηγορίας, η περίφραξη αποτελείται από κιγκλιδώματα ύψους τουλάχιστον δύο μέτρων και πενήντα εκατοστών (2,50), ενώ στα σημεία που εμφανίζουν αυξημένη επικινδυνότητα, ιδίως τα πέταλα, τουλάχιστον τριών μέτρων (3,00). Στις λοιπές εγκαταστάσεις, όπου τελούνται αγώνες άλλων κατηγοριών, η περίφραξη, όπου αυτή απαιτείται, αποτελείται από κιγκλιδώματα ύψους τουλάχιστον ενός μέτρου και ογδόντα εκατοστών (1,80). Τα κιγκλιδώματα μπορούν να κατασκευάζονται από ενισχυμένο μεταλλικό πλέγμα ή ειδικό άθραυστο Plexiglas, ή μπορούν να αντικαθίστανται από τάφρο, υψομετρική διαφορά ή άλλο κατασκευαστικό στοιχείο που να εμποδίζει την πρόσβαση των θεατών στον αγωνιστικό χώρο».
Ο Δήμος Αγιάς, ακολουθώντας την κείμενη νομοθεσία, προέβη στην τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στιβαρού τύπου, ύψους 1,80μ περίπου, προφυλάσσοντας τους αθλούμενους από πράξεις βίας και αποτρέποντας τη δυνατότητα να σκαρφαλώσει κάποιος και να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο. Το γεγονός ότι εμποδίζεται η πλάγια ορατότητα ενός φιλάθλου, που στέκεται όρθιος μπροστά στα κιγκλιδώματα, αποτελεί ένα θέμα το οποίο θα εξεταστεί με γνώμονα την τήρηση των τιθέμενων προδιαγραφών περί αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Οι συμβατικές εργασίες που υπολείπονται, με βάση την εγκεκριμένη μελέτη και την εγκεκριμένη τροποποίησή της, θα ολοκληρωθούν μέσα στην οριακή προθεσμία που δίνεται μέσω του νομοθετικού πλαισίου του Ν. 4412/16 περί δημοσιών συμβάσεων εκτέλεσης έργων. Σε αυτό το σημείο επισημαίνεται ότι ουδεμία εργασία θα εκτελεστεί στο γήπεδο της Μελιβοίας, σύμφωνα με την τροποποιημένη μελέτη, καθώς με την πρόοδο των εργασιών υπήρξε η ανάγκη αύξησης των ποσοτήτων των προβλεπόμενων εργασιών στο γήπεδο της Αγιάς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass