WRC

Επιστροφή στο Ράλι Μεξικού

ΤΡΙΤΟΣ ΓΥΡΟΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΜΕ 23 ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2023 10:30

Ο θίασος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι φτάνει στην τρίτη του στάση για φέτος, το ιδιαίτερο και άκρως απαιτητικό Ράλι Μεξικού. Η «κλασική» τριάδα των πρώτων αγώνων του WRC επιστρέφει και πάλι φέτος, αφού μετά τα ιδιαίτερα Ράλι Μόντε Κάρλο και Ράλι Σουηδίας σειρά έχει το Ράλι Μεξικού, με τα αυτοκίνητα να πατούν για πρώτη φορά χώμα τη φετινή σεζόν. Το Ράλι Μεξικού επανήλθε φέτος στο καλεντάρι του WRC μετά το 2020. Τότε ήταν ο τελευταίος αγώνας του μηχανοκίνητου αθλητισμού πριν το παγκόσμιο lockdown λόγω της πανδημίας. Μάλιστα, ο αγώνας είχε σταματήσει μία ημέρα νωρίτερα για να μπορέσουν πληρώματα και ομάδες να επιστρέψουν στην Ευρώπη. Φυσικά βάση του αγώνα είναι η πόλη Leon, που αποτελεί τη σταθερή βάση του αγώνα από το 1998.


Οι συνθήκες που κάνουν ιδιαίτερο το Ράλι Μεξικού είναι το πολύ υψηλό υψόμετρο, με τους κινητήρες λόγω της έλλειψης οξυγόνου να έχουν λιγότερη ιπποδύναμη. Η λιγότερη ιπποδύναμη φέρνει και αλλαγές και στον τρόπο οδήγησης, με τους οδηγούς να πρέπει να οδηγούν αρκετά πιο «καθαρά», αποφεύγοντας τις περιττές πλαγιολισθήσεις. Λόγω της μικρότερης πυκνότητας του αέρα, σημαντικό είναι και το κομμάτι της ψύξης τόσο του κινητήρα όσο και του νέου στοιχείου, της μπαταρίας των αυτοκινήτων.
Φέτος για είναι η πρώτη φορά που τα νέα υβριδικά Rally1 αυτοκίνητα του WRC θα βρεθούν στις ειδικές του Ράλι Μεξικού, με τους οδηγούς να είναι περίεργοι να δουν πώς θα τους βοηθήσει η επιπλέον ιπποδύναμη από την μπαταρία.
Για το Ράλι Μεξικού στο bucket του Toyota GR Yaris Rally1 επιστρέφει ο Sebastien Ogier, ο οποίος στοχεύει στην 7η νίκη του στον συγκεκριμένο αγώνα.
Στα άλλα τρία Yaris Rally1 θα βρεθούν οι: Kalle Rovanpera, Elfyn Evans και Takamoto Katsuta, με τον τελευταίο να μην μπορεί να συλλέξει βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Αλλαγές υπάρχουν και στο line-up της Hyundai για το Ράλι Μεξικού, με τον Dani Sordo να παίρνει τα πηδάλια στο τρίτο Hyundai i20N Rally1, δίπλα στους Thierry Neuville και Esapekka Lappi, που είναι και οι μόνιμοι οδηγοί της ομάδας.
Με τρία Ford Puma Rally1 θα συμμετέχει η ομάδα της M-Sport Ford, με τους Ott Tanak, Pierre-Louis Loubet και Ιορδάνη Σερδερίδη. Ο Εσθονός θα έχει δύσκολο έργο στις ειδικές της Παρασκευής, καθώς λόγω βαθμολογίας θα ξεκινά πρώτος και θα «σκουπίζει» την αγωνιστική γραμμή. Αρκετό ενδιαφέρον έχουν και οι συμμετοχές στο WRC2, με τα ονόματα των Gus Greensmith, Oliver Solberg, Nikolay Gryazin, Emil Lindholm και Adrien Fourmaux να φιγουράρουν στη λίστα συμμετοχών.
Η τελευταία σημερινή ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει 4 ειδικές διαδρομές, με μονό πέρασμα, με την Power Stage να είναι στη φημισμένη ειδική El Brinco, όπου είχε τη θεαματική έξοδο ο Kris Meeke λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass