Τραγική η ΑΕΛ...

ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΜΕ ΣΚΟΡ 1-0 (67’ ΚΟΖΟΡΩΝΗΣ πέν.) - ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ - ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 13 ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΗΧΗΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2023 11:05

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Βαγγέλης Κουσιώρας

Κατώτερη του αναμενομένου η ΑΕΛ, γνώρισε πικρή ήττα χθες στο στάδιο Αλκαζάρ από την ανώτερη Αναγέννηση Καρδίτσας με 1-0, στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Super League 2 (A’ Όμιλος) και πλέον το όνειρο της επιστροφής στα σαλόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, απομακρύνεται.


Στο γειτονικό ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής, οι «βυσσινί» ήταν τραγικοί και η απογοήτευση στον κόσμο έκδηλη, με την εικόνα που έβλεπε στον αγωνιστικό χώρο.
Μια ομάδα να μην μπορεί να επιβληθεί στον αντίπαλό της, να αδυνατεί να δημιουργήσει ευκαιρίες και γενικά να δείχνει μια τραγική αγωνιστική εικόνα.
Απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» της Καρδίτσας, που από την πρώτη στιγμή της αναμέτρησης έδειξαν πως ήρθαν στη Λάρισα για να διεκδικήσουν θετικό αποτέλεσμα και τα κατάφεραν με το παραπάνω.
Με νωπή ακόμη την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών και μετά από 40 και πλέον ημέρες διακοπής, ξεκίνησε και στο στάδιο Αλκαζάρ η αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής της Super League 2.
Συνθήματα και εικόνες με φέρετρα σε μαύρα πανό ήταν απλωμένα απ’ άκρη σ’ άκρη στις Θύρες 10 και 8 απ’ την πλευρά των φιλάθλων, μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους στα μπράτσα των ποδοσφαιριστών, που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο με μπλουζάκια που έστελναν ηχηρά μηνύματα διαμαρτυρίας προς πάσα κατεύθυνση για την πολύνεκρη τραγωδία, πένθιμη οθόνη στο μάτριξ κι ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη.
Πάντως, τα πανό δεν πέρασαν απαρατήρητα από τον ρέφερι Γιάννη Παπαδόπουλο, που έθεσε θέμα για ένα από αυτά, καθυστερώντας την έναρξη και προκαλώντας αρχικά αποδοκιμασίες κι έπειτα τις διαμαρτυρίες του κόσμου, που διαφωνούσε με την απόσυρσή του. Μετά από διαβουλεύσεις και σχεδόν ένα 10λεπτο καθυστέρησης, το πανό παρέμεινε στη θέση του και ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά.
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Γιάννης Ταουσιάνης παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια έπαιξε ο Σουλούκος, δεξιά στην άμυνα ο Καλουτσικίδης, αριστερά ο Κοσονού, σέντερ μπακ ο Ηλιάδης με τον Κόλα, στη μεσαία γραμμή ο Πλέγας, Θωμαΐδης, Παπαγεωργίου Κ. και στην επίθεση οι Πεντρόζο (αριστερά), Νικολιάς (δεξιά), Νούνιες (σέντερ φορ).
Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής της Αναγέννησης Περικλής Αμανατίδης, ο οποίος ήρθε πολύ καλά «διαβασμένος» στο Αλκαζάρ, επέλεξε το σύστημα 4-2-3-1, στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Τερματοφύλακας αγωνίστηκε ο Τσέλιος, δεξιά ο Κοζορώνης, αριστερά ο Σταμόπουλος, σέντερ μπακ ο Γκόλιας με τον Σκόνδρα, αμυντικά χαφ ο Λαγός με τον Μπούζα, πιο μπροστά τους οι Πολίτης δεξιά, Ελιβέντο αριστερά, δεκάρι ο Γιάκος και σέντερ φορ ο Αθανασιάδης.


ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Η Αναγέννηση έδειξε τις προθέσεις της από την αρχή, καθώς στο 1’ ο Γιάκος ανενόχλητος μοίρασε δεξιά την μπάλα στον Πολίτη και εκείνος από πολύ κοντά, έστειλε απελπιστικά την μπάλα άουτ.
Στο 14’ σε γύρισμα του Μπούζα, ο Σουλούκος μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 15’, καταγράφηκε η πρώτη καλή ευκαιρία για την ΑΕΛ. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Κώστας Παπαγεωργίου έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Και στο 20’, ο Θωμαΐδης εκτέλεσε κόρνερ και η μπάλα, αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας, κατέληξε άουτ.
Στη συνέχεια, η ΑΕΛ προσπάθησε να βρει τον ρυθμό της, αλλά δεν καρποφόρησε καμία από τις ενέργειες των παικτών της.

 

ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στο 55’, ο Κλάους Αθανασιάδης ευνοήθηκε από πολλαπλές καραμπόλες και προσπάθησε με προβολή να προωθήσει στα δίχτυα, αλλά ο Σουλούκος απομάκρυνε την μπάλα.
Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο μέρος, η λαρισινή ομάδα δεν ξεκίνησε καλά, ήταν παθητική.
Από εκτέλεση φάουλ του Γιάκου, δόθηκε πέναλτι στο 67’, υποστηρίζοντας ο ρέφερι πως η μπάλα βρήκε το χέρι του Κοσονού. Παρά τις χλιαρές διαμαρτυρίες, το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Κοζορώνης και πέτυχε το 0-1, παρότι ο νεαρός γκολκίπερ της ΑΕΛ έπεσε σωστά και βρήκε την μπάλα.
Κρύο γκολ, κακιά στιγμή και τεράστια πρόκληση η ανατροπή για την αγνώριστη ΑΕΛ του δευτέρου ημιχρόνου, που έσπευσε να ολοκληρώσει από πολύ νωρίς τις αλλαγές της, με την είσοδο και των Μαϊδανού και Τσιριγώτη, αντί του Πλέγα και του φανερά κουρασμένου Κοσονού, που προερχόταν από τραυματισμό.
Έκτοτε οι «βυσσινί» αγωνίστηκαν με δύο φορ, τον Όγκμποε και τον Τσιριγώτη, και στο 77’, η κεφαλιά του Όγκμποε ήταν αδύναμη και εύκολη λεία για τον Τσέλιο.
Η ΑΕΛ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά χωρίς επιτυχία, στο 88’ σε σέντρα του Αντράντα στην κεφαλιά του Τσιριγώτη την μπάλα μπλόκαρε ο Τσέλιος, ενώ στο 90’, ο Αντράντα επιχείρησε το σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ.
Στον επιπλέον χρόνο των καθυστερήσεων, τα πέντε λεπτά δεν ήταν αρκετά για να φτάσει η ΑΕΛ στην ισοφάριση και έτσι το ματς τελείωσε 0-1.
Οι ποδοσφαιριστές της λαρισινής ομάδας κατευθύνθηκαν προς την πλευρά των φίλων της ΑΕΛ στη θύρα 10, εκείνοι τραγουδούσαν και έδειχναν πως αυτήν την ομάδα ποτέ δεν θα σταματήσουν να τη στηρίζουν και να την αγαπάνε…

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Με λάθη η διαιτησία του κ. Γιάννη Παπαδόπουλου (Μακεδονίας), συνεργάτες του οι Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας), Χρήστος Κορώνας (Πειραιά), 4ος Αθανάσιος Μπουτσίκος (Μακεδονίας)
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν μόνο από την πλευρά της Αναγέννησης οι: Σκόνδρας 23’, Ελιβέντο 63’, Γιάκος 84’, Τσέλιος 90’.
ΑΕΛ (Γιάννης Ταουσιάνης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Κοσονού (73’ Μαϊδανός), Ηλιάδης, Κόλα, Πλέγας (73’ Τσιριγώτης), Θωμαΐδης, Παπαγεωργίου Κ. (60’ Αντράντα), Νούνιες (65’ Ογκμποε), Πεντρόσο (60’ Μαυριάς), Νικολιάς.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Περικλής Αμανατίδης): Τσέλιος, Σκόνδρας, Γκόλιας, Σταμόπουλος, Κοζορώνης, Λαγός, Μπούζας (80’ Βερνάρδος), Γιάκος (87’ Κορέλλας), Ελιβέντο (87’ Δημόπουλος), Πολίτης (80’ Αλιατίδης), Αθανασιάδης (75’ Μπάλλας).
*Παρών στο γήπεδο ήταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστός και ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος.
*Η ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας με ανακοίνωσή της ευχαρίστησε την ΠΑΕ ΑΕΛ για την άψογη φιλοξενία που παρείχε στα μέλη της αποστολής της ομάδας και δεσμεύτηκε πως θα την ανταποδώσει στο παιχνίδι του δευτέρου γύρου.

 

Με μπλουζάκια στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών εισήλθαν οι δύο ομάδες στο γήπεδο και τήρησαν ενός λεπτού σιγή. Τα μπλουζάκια των παικτών της ΑΕΛ έγραφαν «Ποτέ ξανά.
1-3-2023», ενώ οι ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης έκαναν αναφορά στα τρία δυστυχήματα που έχουν «στοιχειώσει» το σημείο των Τεμπών τα τελευταία χρόνια, ενώ κρατούσαν και δύο φανέλες της Αναγέννησης
με τους αριθμούς 21 και 34 που πάνω τους είχαν τα ονόματα των Καρδιτσιωτών Αν. Κουτσόπουλου και Β. Βλάχου που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, με τους αριθμούς να αφορούν τις ηλικίες των δύο νέων.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΟΥΣΙΑΝΗΣ:
Κατώτεροι των περιστάσεων

Μετά τον αγώνα, ο τεχνικός της ΑΕΛ, Γιάννης Ταουσιάνης, παραδέχτηκε ότι η ομάδα βρέθηκε σε κακή μέρα και δεν κατάφερε να κερδίσει τον αντίπαλό της στο θεσσαλικό ντέρμπι. Στις δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:
«Πρώτα θα ήθελα να αναφερθώ στην τραγωδία των Τεμπών, περνούνε ένα δράμα οι οικογένειες των θυμάτων, υπάρχει θλίψη και χρειάζεται με πράξεις και όχι με ξύλινα λόγια να μη συμβούν πάλι παρόμοια γεγονότα.
Στο παιχνίδι ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων, αισθανόμαστε πολύ άσχημα, και μόνο στο δεύτερο μισό του α’ ημιχρόνου ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Είχαμε αργό τέμπο, γενικά δεν είχαμε ηρεμία, ακόμη και όταν ο αντίπαλός μας προηγήθηκε 0-1 ήμασταν πάρα πολύ αργοί. Δεν είχαμε αποφασιστικότητα και καθαρό μυαλό. Είναι μια κακή ημέρα και χρειάζεται να αναλύσουμε τα αίτια αυτής της εμφάνισης».
Από την πλευρά των παικτών ο γκολκίπερ, Στέφανος Σουλούκος, τόνισε τα εξής:
«Είναι μια δύσκολη στιγμή για όλους μας, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, όπως είπε και ο προπονητής μας, χρειάζεται από δω και πέρα να δείξουμε τι αξίζουμε και ευελπιστώ ότι στο τέλος θα είμαστε πρώτοι.
Όλες οι σκέψεις μας συνοδεύουν τις οικογένειες των αδικοχαμένων παιδιών στα Τέμπη.
Ολοκληρώνοντας, θέλω να αναφερθώ στον αρχηγό μας και συμπαίκτη μου, Κώστα Θεοδωρόπουλο, στον οποίο εύχομαι καλή ανάρρωση και τον περιμένω πάλι να επιστρέψει κοντά μας, καθώς με βοήθησε πάρα πολύ και έχουμε εξαιρετική συνεργασία μεταξύ μας».

 

ΠΑΕ ΑΕΛ:
Η ήττα προσβάλλει την ιστορία μας…
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ

Εξελίξεις δρομολογούνται στην ΑΕΛ, όπως φαίνεται από τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της ΠΑΕ, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας που για άλλη μία φορά μετά από μία ιδιαίτερα δυσμενή και φορτισμένη συγκυρία για την ελληνική κοινωνία, κατέδειξαν με ευπρέπεια τη δυναμική τους παρουσία.
Η σημερινή ήττα της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ από τη φιλοξενούμενη ομάδα της Αναγέννησης Καρδίτσας προσβάλλει την ιστορία μας και τις προσπάθειες που με τεράστιες θυσίες καταβάλλουμε ως νέα διοίκηση, από το καλοκαίρι του 2022.
Η ανευθυνότητα, η επιπολαιότητα και το έλλειμμα επαγγελματισμού, δεν γίνεται να έχουν θέση στη σημερινή ΑΕΛ. Θα αναζητηθούν ευθύνες σε όλα τα επίπεδα.
Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή και θα πρέπει με σύνεση και στρατηγικές κινήσεις ουσίας, να απαλλάξουμε την ομάδα μας το ταχύτερο, από την πιο βρώμικη επαγγελματική κατηγορία της Ευρώπης που λέγεται SL2.
Δυστυχώς κάποια στελέχη μας για πολλοστή φορά αποδεικνύονται κατώτερα των περιστάσεων. Όποια απόφαση και εάν ληφθεί θα είναι απόλυτα τεκμηριωμένη».
Αργά το βράδυ έγινε σύσκεψη στα γραφεία της ΠΑΕ και ενδεχομένως σήμερα να έχουμε νέες ανακοινώσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass